Επιστήμονες βρήκαν ένα νέο δυναμικό τρόπο αποθήκευσης του υδρογόνου

Επιστήμονες βρήκαν ένα νέο δυναμικό τρόπο αποθήκευσης του υδρογόνου

Επιστήμονες βρήκαν ένα νέο δυναμικό τρόπο αποθήκευσης του υδρογόνου.

Μία ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Rice στο Τέξας έχουν ανακαλύψει έναν νέο τύπο αρχιτεκτονικής για την αποθήκευση του υδρογόνου μέσω του λευκού γραφένιου που περιέχει μια “άνευ προηγουμένου” δυνατότητα αποθήκευσης.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μια νέα μορφή αρχιτεκτονικής που μπορεί να αποθηκεύει υδρογόνο μέσα σε νανοϋλικά, επιτρέποντας ενδεχομένως τη ασφαλέστερη χρήση του υδρογόνου για την τροφοδοσία των οχημάτων και άλλων συσκευών. Τα ευρήματα της μελέτης έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Small.

Ο επικεφαλής της μελέτης, ο Rouzbeh Shahsavari, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός καθηγητής αστικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Rice, δήλωσε ότι μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να αποθηκευτεί το υδρογόνο με ασφάλεια. Αλλά με την παρούσα ανακάλυψη ανατρέπονται όλα τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Ο Shahsavari δήλωσε: Το κίνητρο μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα αποδοτικό υλικό που θα μπορούσε να αποθηκεύσει και να διατηρήσει μεγάλες ποσότητες υδρογόνου – τόσο σε όγκο, όσο και σε βάρος – και και στη συνέχεια να το διοχετεύσει το υδρογόνο στο εκάστοτε σύστημα γρήγορα και εύκολα, όταν αυτό χρειαστεί.

Το υδρογόνο είναι από τις ουσίες υπάρχει σε αφθονία επάνω στη Γη, και δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Ωστόσο, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ως αέριο σε κανονικές θερμοκρασίες όταν λαμβάνονται υπόψη πράγματα όπως η φορητότητα, η αποθήκευση και η ασφάλεια.

Αυτό το υλικό θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαλείψει τις προαναφερθείσες προκλήσεις ασφάλειας και αποθήκευσης. Εν ολίγοις η συγκεκριμένη έρευνα από την ομάδα του Shahsavari δείχνει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ να επιτύχει τους πολυπόθητους στόχους της αποθήκευσης, όχι μόνο για το υδρογόνο, αλλά γενικότερα στην τεχνολογία των καυσίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας