Η Google θα απαγορεύσει σύντομα όλες τις διαφημίσεις που προωθούν τα κρυπτονομίσματα

Η Google θα απαγορεύσει σύντομα όλες τις διαφημίσεις που προωθούν τα κρυπτονομίσματα

Η Google θα απαγορεύσει σύντομα όλες τις διαφημίσεις που προωθούν τα κρυπτονομίσματα.

Η Google ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο θα απαγορεύσει όλες τις διαφημίσεις που προωθούν τα ψηφιακά νομίσματα – που είναι γνωστά και ως κρυπτονομίσματα.

Η απόφαση έρχεται λίγο μετά από εκείνη του Facebook που απαγόρευσε στους διαφημιζόμενους να προωθούν περιεχόμενο που σχετίζεται με το Bitcoin, το Ripple και όλα τα άλλα εικονικά νομίσματα.

Το Google σημείωσε ότι μόνο την περσινή χρονιά απαγόρευσε περίπου 3 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που παραβίαζαν τους κανονισμούς του δικτύου της, μερικά από τις οποία χρησιμοποιούνται για την προώθηση ανύπαρκτων γύρων χρηματοδότησης για δήθεν αναδυόμενα κρυπτονομίσματα.

«Από τον Ιούνιο, η Google θα επικαιροποιήσει την πολιτική απαγόρευσης που σχετίζεται με τις διαφημίσεις των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που είναι καθόλα ύποπτες, όπως για παράδειγμα το forex», ανέφερε η εταιρεία.

Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το Facebook Ads Manager και το Google AdWords για να προωθήσουν διάφορες κακόβουλες ενέργειες με σκοπό την εξαπάτηση του ευρύ κοινού, κάτι που εν μέρει επιτεύχθηκε, έστω και σε μικρή κλίμακα. Και κατά συνέπεια επειδή αυτό το φαινόμενο έλαβε διαστάσεις επιδημίας, οι γίγαντες του διαδικτύου έπρεπε να λάβουν άμεσα σοβαρές αποφάσεις για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Η προσπάθεια του Facebook να θέσει τέρμα στις διαφημίσεις που προωθούν τα κρυπτονομίσματα είχε ένα σημαντικό ελάττωμα, δηλαδή οι διαφημιστές παρέκαμψαν την απαγόρευση αλλάζοντας την ονομασία των διαφημίσεων με επιτηδευμένα ορθογραφικά λάθη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας