Ανακοινώθηκε η λειτουργία Dropbox Extensions

Ανακοινώθηκε η λειτουργία Dropbox Extensions

Το Dropbox είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης περιεχομένου στο cloud, όπως για φωτογραφίες, αρχεία και πολλά άλλα. Επίσης η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού των αρχείων ή των φακέλων σας σε περίπτωση που τα έχετε διασκορπισμένα σε πολλούς ιστότοπους και θέλετε να τα μαζέψετε σε ένα μέρος.

Οπότε ο χρήστης μπορεί να συγκεντρώσει όλα αυτά τα στοιχεία στη συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, αντί να τα έχει αποθηκευμένα στη συσκευή του, αφού ως γνωστόν μπορεί κάποια στιγμή να χαλάσει το μηχάνημα και όλα τα πολύτιμα αρχεία να εξαφανιστούν.

Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες, όπως το iCloud, το OneDrive και το Google Drive, η Dropbox ήθελε να κάνει το μεγάλο βήμα ούτως ώστε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία ήλπιζε να διαφοροποιηθεί από τον υπάρχων ανταγωνισμό ήταν να ξεκινήσει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Επεκτάσεις (αγγλικά: Extensions) και κατά τα λεγόμενα της θα έκανε τη μεγάλη διαφορά σε αυτό το χώρο.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα παρέχει ουσιαστικά στους χρήστες καλύτερη ενσωμάτωση εφαρμογών και υπηρεσίες τρίτου μέρους, με την ιδέα να είστε σε θέση να εκτελέσετε διάφορες εργασίες στο ίδιο το Dropbox χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε από το ένα μέρος στο άλλο ή να κάνετε λήψη αρχείων από άλλη διαδικτυακή τοποθεσία, και ούτω καθεξής.

Το Dropbox ανέφερε: «Πλέον δεν θα αποσυντονίζεται η ροή εργασίας των χρηστών μας, όχι απλά επειδή δημιουργήσαμε βαθιές εταιρικές σχέσεις με κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες που περιλαμβάνουν σπουδαία εμπορικά σήματα όπως την Adobe, Autodesk, DocuSign, Vimeo, airSlate, HelloSign, Nitro, Smallpdf και Pixlr, αλλά επειδή παρέχουμε στους πελάτες μας τα κατάλληλα μέσα ούτως ώστε προσηλώνονται στο έργο τους. Από εδώ και στο εξής θα είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε χρήση της πλατφόρμας μας να χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό εργαλείων και εφαρμογών σαν να επρόκειτο για μία σουίτα εργαλείων».

Το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις 27 Νοεμβρίου, οπότε αν είστε ήδη χρήστης του Dropbox, τότε σας ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος να χρησιμοποιήσετε μία υπηρεσία που θα είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος αποθήκευσης στο διαδίκτυο.

Βέβαια περιμένουμε να δοκιμάσουμε το Dropbox Extensions ούτως ώστε να σχηματίσουμε ένα τελικό συμπέρασμα για να διαπιστώσουμε αν αξίζει αυτός ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας