ΑρχικήΕργασίαΑνάμεσα σε δυο δουλειές. Η ευτυχία δεν έρχεται ποτέ

Ανάμεσα σε δυο δουλειές. Η ευτυχία δεν έρχεται ποτέ

Αν δεν είστε ικανοποιημένος από τη δουλειά σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μεταπηδήσετε αθόρυβα από αυτή τη δουλειά στην επόμενη. Σσσσ, θα μας ακούσει το αφεντικό! Αθόρυβα!

Θεωρητικά έχετε μια δουλειά που τη λατρεύετε. Καλές αποδοχές, ανθρώπινα ωράρια, άριστο κλίμα, προοπτικές εξέλιξης. Το αφεντικό σας κοιμάται ήσυχο, εσείς είστε ευτυχισμένος. Πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Πάντα ένα ή και περισσότερα από τα τέσσερα παραπάνω συστατικά της επαγγελματικής ευτυχίας λείπει. Αν λείπουν και τα τέσσερα και το αφεντικό συνεχίζει να κοιμάται, ενώ εσείς είστε δυστυχισμένος, πρέπει να αλλάξετε δουλειά.

Καί εκεί είναι η παγίδα. Πώς θα το κρατήσετε κρυφό και που θα βρείτε χρόνο για συνεντεύξεις; Πως θα ενημερώσετε εγκαίρως τους προϊσταμένους σας για να ξεκινήσετε τη νέα δουλειά; Δεν είναι και τίποτα φοβερό. Αρκεί να γίνει σωστά. Γι’ αυτό διαβάστε τις ενέργειες που έχετε να κάνετε και πως θα τις μεθοδεύσετε.

Οι προφανείς ενέργειες

Ψάξτε για δουλειά όταν έχετε ελεύθερο χρόνο

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να ψάχνετε για δουλειές ενώ είστε στο γραφείο, ειδικά αν πραγματικά μισείτε τη δουλειά σας, αλλά απλά θυμηθείτε ότι το να χρησιμοποιείτε χωρίς άδεια τον εξοπλισμό της εταιρίας μπορεί να είναι λόγος για να σας απολύσουν. Επιπλέον, το να ψάχνετε για δουλειά στο γραφείο δεν είναι και πολύ διακριτικό.

Μην χρησιμοποιείται το e-mail ή το τηλέφωνο της δουλειάς σας

Πρέπει να δώσετε στοιχειά για επικοινωνία στο βιογραφικό σας, αλλά μην χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο ή το e-mail της δουλειάς σας. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο του σπιτιού σας και κάποιο προσωπικό e-mail, και να ξεκαθαρίσετε στους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες σας ότι αυτά είναι προσωπικά στοιχεία για επικοινωνία, κάτι που θα δώσει έμφαση στο ότι είναι εμπιστευτικά.

Μην το πείτε στους συναδέλφους σας

Ένας πολυλογάς συνάδελφος μπορεί να αποτελέσει τον πιο γρήγορο τρόπο για να μάθει το αφεντικό σας ότι είστε με το ένα πόδι έξω από την πόρτα. Γι’ αυτό μην το πείτε σε κανέναν στη δουλειά, ούτε καν στον καλύτερό σας φίλο.

Μην πείτε ψέματα

Θα ήταν δελεαστικό να πείτε ψέματα για το τι κάνετε (όπως ότι φεύγετε νωρίτερα για να πάτε σε μία συνέντευξη), αλλά είναι καλύτερα να μην προγραμματίζετε τις συνεντεύξεις την ώρα της δουλειάς σας αλλά πριν ή μετά από αυτήν, ή να βάλετε κάμποσες την ίδια μέρα και απλά να πάρετε άδεια.

Μην χρησιμοποιείται το κινητό σας στο γραφείο

Ακόμα κι αν έχετε διάλειμμα και δεν είστε στο γραφείο σας, διακινδυνεύετε να σας κρυφακούσει κάποιος, αν μιλάτε σε ανθρώπους που βρίσκουν δουλειά από το κινητό σας ενώ είστε στη δουλειά σας.

Σκεφτείτε το καλά πριν καταχωρήσετε το βιογραφικό σας σε πίνακα ευρέσεως εργασίας

Οι εργοδότες, κυρίως των μεγάλων εταιριών, πάντα ψάχνουν για προσωπικό. Επομένως, το να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας στο INTERNET δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Εκτός, αν μπορείτε να το κάνετε τόσο ανώνυμα ώστε να μην το μάθει το τωρινό αφεντικό σας. Ιστοσελίδες όπως το Monster.com σας δίνουν αυτήν την επιλογή.

Προσέξτε σε ποιόν υποβάλλετε το βιογραφικό σας

Πολλοί εργοδότες καταχωρούν μια θέση εργασίας ανώνυμα. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να καταλήξετε να υποβάλλετε το βιογραφικό σας στην ίδια σας την εταιρία ή σε κάποια άλλη εταιρία που γνωρίζουν το αφεντικό σας. Για να το αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιείστε την κρίση σας όταν διαβάζετε τα απαιτούμενα προσόντα και την περιγραφή της εταιρίας. Αν σας φαίνεται γνωστή, ελέγξτε την ιστοσελίδα της εταιρίας σας για να δείτε αν προσλαμβάνει προσωπικό.

Οι όχι και τόσο προφανείς συμβουλές

Κατατάξτε τις υπηρεσίες ενός γραφείου επιλογής προσωπικού

Μία εταιρία προσλαμβάνει κάποιο γραφείο επιλογής προσωπικού για να τους βοηθήσει να βρουν ικανούς υπαλλήλους. Στην ουσία αυτοί είναι που προσλαμβάνουν εργαζομένους. Τα γραφεία επιλογής προσωπικού δουλεύουν σε όλα τα επίπεδα όλων των βιομηχανιών. Αν έχετε διακριθεί σε κάποια υψηλόμισθη διοικητική θέση, μπορεί να σας καλέσει ξαφνικά ένα από αυτά τα γραφεία. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να επικοινωνήσετε εσείς μαζί τους. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα γραφεία αυτά έχουν πρόσβαση σε δουλειές που δεν δημοσιεύονται πάντα και, επειδή ψάχνουν για τους καλύτερους υποψήφιους, οι οποίοι συχνά δουλεύουν ήδη σε κάποια εταιρία, κατανοούν την αξία της διακριτικότητας.

Ξεκαθαρίστε τους ότι πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό

Δεν θα θέλατε να ζητήσετε αμέσως εμπιστευτικότητα γιατί είναι σαν να ζητάτε από ένα άτομο που μόλις γνωρίσατε να κρατήσει ένα μυστικό. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να δείξετε τις προθέσεις σας. Ξεκινήστε με το να βάλετε σε λίστα στο βιογραφικό σας τις ημερομηνίες της τρέχουσας δουλειάς σας όχι με βάση το μήνα ή το χρόνο, αλλά με το να χρησιμοποιείται τη λέξη «Παρούσα». Επίσης, σιγουρευτείτε ότι τους επισημάνατε ότι τους δίνετε μόνο την διεύθυνση του σπιτιού σας και το προσωπικό σας e-mail. Στο τέλος, χρησιμοποιείστε επιστολόχαρτο με τα προσωπικά σας στοιχεία και όχι με τα στοιχεία της εταιρίας.

Να έχετε μια καλή δικαιολογία για το λόγο που αφήνετε την δουλειά σας

Στις μέρες μας, κανείς δεν περιμένει να παραμείνετε στην ίδια δουλειά για πάντα, αλλά από την άλλη, όλοι θέλουν έναν πιστό υπάλληλο. Αυτό είναι παγίδα. Η λύση είναι να δώσετε έμφαση σε αυτά που διδαχθήκατε από την παρούσα δουλειά σας (πράγμα το οποίο σας κάνει να φαίνεστε καλοί), και στη συνέχεια να εκθέσετε στον μέλλοντα εργοδότη σας πόσο θα σας βοηθούσε να ευδοκιμήσετε στην καριέρα σας αν δουλεύατε στην εταιρία του.

Να προγραμματίζετε τις συνεντεύξεις σε ώρες εκτός δουλειάς

Είναι πιθανόν να πάτε σε αρκετές συνεντεύξεις πριν καταλήξετε σε μια καινούρια δουλειά. Επομένως, δεν θα είστε κάθε φορά σε θέση να πάρετε ρεπό, προσπαθήστε να το κάνετε μόνο για τις τελικές συνεντεύξεις. Η λύση είναι να πείτε σε αυτόν που θα σας πάρει συνέντευξη ότι ο λόγος είναι η δουλειά σας. Ρωτήστε αν μπορείτε να πάτε νωρίτερα ή αργότερα μέσα στη μέρα. Αν το καταφέρετε αυτό, προγραμματίστε μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σας για φαγητό, αλλά βεβαιωθείτε ότι δώσατε έμφαση στο γεγονός ότι χρησιμοποιείτε το διάλειμμά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την τηλεφωνική συνέντευξη για τον πρώτο γύρο.

Χρησιμοποιείστε προσεκτικά τις διασυνδέσεις σας

Η καλή χρήση των διασυνδέσεων είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας. Αλλά αν έχετε ήδη δουλειά, είναι απαραίτητο να διαγράψετε από την λίστα σας τον παρόντα εργοδότη σας, τους συναδέρφους σας και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε. Θυμηθείτε, οι καλές διασυνδέσεις δεν γίνονται μέσα σε μία νύχτα. Οι άνθρωποι που πέτυχαν στο να κάνουν πολύτιμες γνωριμίες το κατάφεραν επειδή το έκαναν κάτι σαν δεύτερη πλήρους απασχόλησης δουλειά. Γι’ αυτό εξαρτάται από τις γνωριμίες σας ακόμα και όταν δεν ψάχνετε για δουλειά. Όταν όμως ψάχνετε, ξεκινήστε από τους ανθρώπους που έχετε βοηθήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Αφήστε τον παρόντα εργοδότη σας έξω από τη λίστα με τις συστάσεις σας

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται συστάσεις από την τρέχουσα εργασία σας. Αν ανήκετε στο εργατικό δυναμικό για αρκετά χρόνια, πιθανόν να έχετε πολλές ενδεχόμενες συστάσεις. Κάντε μία λίστα που να περιλαμβάνει ανθρώπους, οι οποίοι θα εξέθεταν καλύτερα εκείνες τις ικανότητες, στις οποίες θέλετε να δώσετε έμφαση.

Βρείτε δουλειά

Το να ψάχνετε για την επόμενή σας δουλειά ενώ βρίσκετε ήδη σε κάποια, ειδικά αν η δουλειά αυτή βρίσκετε στον ίδιο βιομηχανικό χώρο, είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Γι’ αυτό, πριν το ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε για το τι θέλετε να κάνετε και κάντε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τον τρόπο που θα κινηθείτε. Από τη στιγμή που έχετε πάρει την απόφασή σας, προχωρήστε με προσοχή. Αν δεν είστε προσεκτικός, μπορεί να χάσετε όχι μόνο τη δουλειά που ελπίζετε να πάρετε αλλά και την δουλειά που ήδη έχετε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166