Ανανεώστε την κουζίνα σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Ανανεώστε την κουζίνα σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Ανανεώστε την κουζίνα σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και χαρείτε την περισσότερο από ποτέ.

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της μέρας και απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι το μεσημέρι που τρώμε ή το απόγευμα που φτιάχνουμε τον καφέ μας και το βράδυ που μαζευόμαστε για το βραδινό αλλά και για να ετοιμάσουμε το φαγητό της επόμενης μέρας δεν παύει να μένει «απασχολημένη» σχεδόν ποτέ. Η συχνή χρήση όμως την φθείρει, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μας ευχαριστεί να περνάμε χρόνο εκεί αλλά να γίνεται και λιγότερο λειτουργική. Γι’ αυτό μια ανακαίνιση είναι πάντα καλοδεχούμενη, ειδικά αν δεν υπερβαίνει τον προϋπολογισμό μας.

Ντουλάπια

Τα ντουλάπια μπορούν να αναδείξουν ή αντίθετα να υποβαθμίσουν την αισθητική της κουζίνας μας. Αν λοιπόν θέλετε να τα ανανεώσετε χωρίς να τα αλλάξετε, μπορείτε να αναθέσετε το βερνίκωμα ή το βάψιμό τους σε έναν ειδικό. Μπορείτε μάλιστα να βάψετε άλλο χρώμα τα πάνω (ή ακόμα και να τα αντικαταστήσετε) αφήνοντας τα κάτω στο παλιό τους χρώμα, δημιουργώντας έτσι μια έντονη αντίθεση. Προτιμήστε ένα έντονο χρώμα ώστε η αντίθεση να είναι εμφανής. Αν πιστεύετε ότι τα ντουλάπια σας δεν χρειάζονται βάψιμο, μπορείτε να αλλάξετε μόνο τα πόμολα και τους μεντεσέδες αν έχουν φθαρεί.

Πάγκος

Ο πάγκος είναι μάλλον το σημείο της κουζίνας που φθείρεται περισσότερο, αφού χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του φαγητού. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γρανίτη ή βακελίτη, ο οποίος είναι και μια από τις οικονομικότερες λύσεις. Σε περίπτωση ωστόσο που θέλετε κάτι διαφορετικό –αν και πολύ πιο ακριβό– καλό είναι να προτιμήσετε κόριαν, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε αρκετές αποχρώσεις επιτυγχάνοντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, μια και χρησιμοποιώντας το μπορούμε να έχουμε συνεχόμενες επιφάνειες χωρίς αρμούς και ενώσεις.

Νεροχύτης

Αν ο νεροχύτης σας είναι παλιός και μαρμάρινος, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να τον ανανεώσετε σχετικά ανέξοδα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να τον αντικαταστήσετε με έναν καινούργιο από αλουμίνιο που είναι σίγουρα μία πολύ οικονομική λύση ή κόριαν, ανάλογα πάντα με τον πάγκο σας.

Εξοικονόμηση χώρου

Αν η κουζίνα σας έχει περιορισμένο χώρο και δεν θέλετε να αντικαταστήσετε τα ντουλάπια σας, προτιμήστε την απλή λύση των ραφιών. Εκτός του ότι θα σας λύσουν το πρόβλημα είναι σίγουρο ότι θα ανανεώσουν και την εικόνα της κουζίνας σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ντουλάπια roll top στον πάγκο σας για να «κρύψετε» τις μικροσυσκευές καθημερινής χρήσης (τοστιέρες, αποχυμωτές κ.λπ.) χωρίς όμως να γίνονται δύσχρηστες αφού μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε από εκεί, διατηρώντας παράλληλα το χώρο σας τακτοποιημένο.

Έπιπλα κουζίνας

Αν τα παλιά σας έπιπλα έχουν φθαρεί, υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να τα δώσετε σε κάποιο μαραγκό να τα τρίψει και να τα βάψει και η δεύτερη να αγοράσετε καινούργια από κάποια αλυσίδα καταστημάτων επίπλων που διαθέτει καλαίσθητες προτάσεις σε πολύ προσιτές τιμές. Αν μάλιστα τα έπιπλά σας έχουν φθαρεί τόσο ώστε να μην είναι πλέον λειτουργικά, η αγορά καινούργιων είναι προτιμότερη.

Στιλ

Επειδή η κουζίνα, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, είναι ένας χώρος στον οποίο περνάμε αρκετό χρόνο, καλό είναι να τον κάνουμε όσο πιο ευχάριστο γίνεται. Δώστε της λοιπόν στιλ με απλούς τρόπους. Βάψτε τον έναν της τοίχο με ένα έντονο χρώμα (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο) ή βάψτε όλους τους τοίχους σε μια ουδέτερη απόχρωση και αντικαταστήστε μία ή περισσότερες από τις παλιές σας συσκευές με άλλες, ρετρό σχεδιασμού, όπως π.χ. ένα ψυγείο σε στιλ 50s, που δίνουν χρώμα και ιδιαίτερο στιλ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έπιπλα σε έντονους χρωματισμούς.

Φροντίστε μόνο να το κάνετε είτε για τις καρέκλες (κατά προτίμηση) είτε για το τραπέζι και όχι για όλα γιατί κινδυνεύετε το αποτέλεσμα να βγει υπερβολικό. Μια άλλη λύση είναι να παίξετε με το στιλ των επίπλων συνδυάζοντας ρετρό κομμάτια με καινούργια ή να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με παλιές πιατοθήκες.

Προηγούμενο άρθροBMW R NineT Scrambler
Επόμενο άρθροΓυναίκα από πάνω
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας