ΑρχικήΟικονομίαApple Pay Cash: η υπηρεσία πληρωμών P2P έρχεται στην Ευρώπη

Apple Pay Cash: η υπηρεσία πληρωμών P2P έρχεται στην Ευρώπη

Apple Pay Cash: η υπηρεσία πληρωμών P2P έρχεται στην Ευρώπη, αφού η Apple έχει καταθέσει τα κατάλληλα έγγραφα στον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό για να το καταστήσει ως δικό της εμπορικό σήμα (κοινός trademark) τις πληρωμές peer-to-peer , υποδεικνύοντας ότι η υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη σε τουλάχιστον ορισμένα μέρη της ηπείρου όταν θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple υπέβαλε αίτηση για να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα “Apple Pay Cash” στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Intellectual Property Office). Η κατάθεση καταγράφηκε για πρώτη φορά από την LetsGoDigital στην Ολλανδία.

Η Apple ανακοίνωσε την υπηρεσία πληρωμών αυτό το καλοκαίρι στο Worldwide Developers Conference. Η Apple Pay Cash επεκτείνει την υπηρεσία Apple Pay που ξεκίνησε το 2014 για να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα απευθείας μεταξύ τους μέσω του iMessage. Με αυτήν την υπηρεσία, τα χρήματα που λαμβάνετε από κάποιον εισέρχονται σε μια εικονική κάρτα που βρίσκεται μέσα στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του iPhone σας.

Το Apple Pay είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία. Το Apple Pay Cash πρόκειται να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του iOS 11 αυτό το φθινόπωρο.

Η επέκταση αυτών των υπηρεσιών είναι ολοένα και πιο κρίσιμη για την ανάπτυξη της Apple, καθώς η κατηγορία αυτών των υπηρεσιών είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα κερδών της Apple.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι τώρα για να στείλει λεφτά ο ένας χρήστης τον άλλον, μέσω της iPhone συσκευής του υπήρχε μία διαδικασία που ταλαιπωρούσε τον κόσμο, διότι έπρεπε να κατεβάσουν κάποιες εφαρμογές τρίτων για να διεξαχθούν αυτού του είδους οι μεταφορές χρημάτων.

Οπότε η Apple με το οικονομικό δαιμόνιο που την χαρακτηρίζει, εφάρμοσε ετούτη την τακτική θέλοντας παράλληλα να εξυπηρετήσει και το κοινό της , βέβαια με το αζημίωτο, αφού θα μπουν αρκετά χρήματα στο ταμείο της, δηλαδή με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166