ΑρχικήSmartphonesApple: πλέον η επιδιόρθωση ενός iPhone μέσω της εγγύησης είναι ευκολότερη

Apple: πλέον η επιδιόρθωση ενός iPhone μέσω της εγγύησης είναι ευκολότερη

Apple: πλέον η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση ενός iPhone μέσω της εγγύησης θα καλύπτεται πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν, και με λιγότερη γραφειοκρατία.

Η παραλαβή ενός σπασμένου ή ελαττωματικού iPhone που έχει καθοριστεί από την Apple ως εγγύηση μπορεί να είναι μια απίστευτη κακή εμπειρία, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τι είδους ζημιά θεωρείται επιλέξιμη για επισκευή, αντικατάσταση ή εν τέλει να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τον πελάτη, λόγω δικής του υπαιτιότητας.

Οι πελάτες πλέον δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για την ορμή της ντροπής επειδή δεν πληρούν τις απαιτήσεις των πολιτικών υπηρεσιών, καθώς έχει διαρρεύσει ένα εσωτερικό έγγραφο που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί της Apple για να καθορίσουν επακριβώς τι πρέπει να συμβεί όταν ο πελάτης παραλάβει κάποιο τηλέφωνο με σπασμένη οθόνη.

Το έγγραφο φέρει τον τίτλο “Οδηγίες επιλεξιμότητας υπηρεσιών” το οποίο παρέχει σαφή ένδειξη για το τι ζημιά θα πρέπει ή δεν θα έπρεπε να έχει το iPhone για επιδιόρθωση ή αντικατάσταση.

Αποκαλύπτει ότι οι τεχνικοί της Apple χρησιμοποιούν ένα σύστημα φωτεινών σηματοδοτών, το οποίο ονομάζεται «VMI» (οπτική / μηχανική επιθεώρηση) για τη διαδικασία.

apple care guidelines

Οι πελάτες πελάτες τώρα έχουν την ικανότητα να δικαιωθούν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να χρειάζεται να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αφού τα επίπεδα κατευθυντήριων γραμμών του εγγράφου είναι απλά και κατανοητά, προτού καν κρατήσετε για πρώτη φορά το iPhone στο χέρι – και είναι ως επί το πλείστον καλά νέα για τους ιδιοκτήτες iPhone που είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Ένα τμήμα πράσινου χρώματος υποδηλώνει «επιλέξιμες για επισκευές εγγύησης» και απεικονίζει κοινά προβλήματα όπως τα συντρίμμια κάτω από την οθόνη, κακή ευθυγράμμιση κάμερας FaceTime ή απλή ρωγμή στην οθόνη γυαλιού “χωρίς σημείο πρόσκρουσης”. Συμβουλεύει τους τεχνικούς ότι “μόνο για τις συνθήκες που περιγράφονται στο πράσινο τμήμα θα πρέπει να επέμβου και η συσκευή είναι κατάλληλη ανεξάρτητα από τυχόν τυχαίες βλάβες” και θα προσφέρει αντικατάσταση αν δεν μπορεί να γίνει απλή επισκευή.

Η κίτρινη ενότητα περιγράφει τις συνθήκες για iPhones που είναι επιλέξιμα για υπηρεσία εκτός εγγύησης, όπως ζημιές που έχουν υποστεί σε παλαιότερα τηλέφωνα. Αυτό περιλαμβάνει τυπικά ατυχήματα όπως πολλαπλές ρωγμές στην οθόνη, πτώση της ζημιάς του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου του συνδέσμου Lightning και του ηχείου, καθώς και ζημιές σε υγρά και κλεισμένο περίβλημα τηλεφώνου.

Tι δεν θα διορθώσει η Apple και δεν περιλαμβάνεται στην εγγύηση.

Το κόκκινο τμήμα είναι εκείνο που μερικοί ιδιοκτήτες iPhone μπορεί να φοβούνται, αν και υπάρχουν μόνο πέντε λόγοι για τους οποίους η Apple δεν θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει ένα σπασμένο ακουστικό – και οι περισσότερες από αυτές είναι κατανοητές. Οι ζημιές που δεν είναι επιλέξιμες για υπηρεσία περιλαμβάνουν “σκόπιμη παραβίαση”, χρήση μπαταριών εκτός της Apple , χρήστες που αποσυναρμολογούν την ίδια τη συσκευή. Παρουσιάζονται καταστροφικές βλάβες, οι οποίες θα μπορούσαν να σημαδέψουν τα φορητά ακουστικά με θρυμματισμό ή βίαιη θραύση – αν και λέει ότι θα μπορούσε να καλυφθεί από το AppleCare +.

Το έγγραφο χρησιμεύει ως εύχρηστος οδηγός για τους ιδιοκτήτες iPhone που είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα ή για να αποδείξει στους πελάτες ότι έχουν θεωρίες συνωμοσίας ως προς το πώς πιστεύουν ότι η Apple τρέχει το σχέδιό της επισκευής που καλύπτει στην πραγματικότητα τις περισσότερες συνηθισμένες ζημιές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166