ΑρχικήΕιδήσειςΗ αυστραλιανή αστυνομία μπορεί νόμιμα να καταστρέψει τις έξυπνες συσκευές

Η αυστραλιανή αστυνομία μπορεί νόμιμα να καταστρέψει τις έξυπνες συσκευές

Η αυστραλιανή αστυνομία αποκτά νέες εξουσιοδοτημένες δυνάμεις για να καταστρέψει τις έξυπνες συσκευές, απαιτώντας τα κλειδιά κρυπτογράφησης

Η αυστραλιανή αστυνομία έχει αποκτήσει νέες εξουσίες που θα της επιτρέψουν να εκμεταλλευτεί τηλέφωνα και έξυπνες συσκευές για σκοπούς επιτήρησης με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αφού πέρασε έξυπνα ένα νέο νομοσχέδιο με τη διπλωματική υποστήριξη του κοινοβουλίου του Κουίνσλαντ.

Το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε συνδυασμό με την ισχύουσα νομοθεσία τροποποιεί την επιβολή νόμου στο Κουίνσλαντ με τη νομική εξουσία να εισβάλλει σε συσκευές κατά τη διάρκεια ή μετά από τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του The Brisbane Times , αυτό θα περιλαμβάνει την εμφύτευση απομακρυσμένου λογισμικού.

Ο νόμος επιτρέπει στους αξιωματικούς να αναζητούν κινητά τηλέφωνα για τρομοκρατικό υλικό και επικοινωνίες, αλλά παραμένει ασαφές πώς οι αρχές θα καταπολεμήσουν την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

“Οι πληροφορίες αυτές είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη της επίγνωσης της κατάστασης και για τη διαμόρφωση τακτικών σχεδίων διαχείρισης ή επίλυσης της έκτακτης ανάγκης”, αναφέρει το νομοσχέδιο.

Περιλαμβάνει μια τροποποίηση που “θα απαιτεί από ένα άτομο να παρέχει κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης”.

Οι εξουσίες μπορούν να εκδοθούν όταν «απειλείται σοβαρά η ζωή ή η ασφάλεια ενός ατόμου» και στη συνέχεια πρέπει να υποβάλλεται έκθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τη χρήση τους.

Το κείμενο του νομοσχεδίου του 2017 αναγνωρίζει ότι οι εξουσίες μπορούν να θεωρηθούν ότι πλήττουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, αλλά ισχυρίζεται ότι «οι τροποποιήσεις είναι απαραίτητες στην κρίσιμη φύση των περιστατικών που πρέπει να απαντηθούν και στην αναγκαιότητα της αστυνομίας να εντοπίσει τους πιθανούς παραβάτες».

Πρόσθεσε: “Η αναζήτηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση νοημοσύνης για να μπορέσει η αστυνομία να διαχειριστεί και να επιλύσει αποτελεσματικά τη δηλωμένη έκτακτη ανάγκη”.

Το κείμενο ανέφερε ότι η ισχύς “δεν παρέχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή”.

Οι αναζητήσεις θα περιορίζονται στην περίοδο του τρομοκρατικού περιστατικού, ο οποίος αναφέρεται ως εγγύηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αστυνομία θα ζητήσει επίσης κινητές συσκευές που έχουν τραβήξει φωτογραφίες από τρομοκρατική επίθεση.

Κωδικοί πρόσβασης.

“Ενώ οι περισσότεροι μάρτυρες παρέχουν την πληροφορία πρόθυμα, κάποιες απορρίψεις οφείλονται στην πρόθεσή τους να πουλήσουν υλικό στα μέσα ενημέρωσης ή να την κυκλοφορήσουν στα κοινωνικά μέσα”, δηλώνει. Ο νέος νόμος, ωστόσο, “θα απαιτήσει από ένα άτομο να παράσχει πληροφορίες πρόσβασης, όπως κωδικούς πρόσβασης, για να ενεργοποιήσει μια αναζήτηση”.

Επιπροσθέτως, η πρόταση τροποποιεί την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να αφήσει τα δικαιολογητικά επιτήρησης να περιλαμβάνουν τη «συγκεκαλυμμένη χειραγώγηση» μιας έξυπνης συσκευής στις εγκαταστάσεις του στόχου ή την κατοχή του στόχου. Τελικά, μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τον νόμο κατασκοπείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το νομοσχέδιο διερευνητικών εξουσιών (IPBill) .

“Όλοι ελπίζουμε ότι οι δυνάμεις που εφαρμόζονται σε αυτή τη νομοθεσία δεν είναι ποτέ απαραίτητες στο Κουίνσλαντ, αλλά θα πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της αντιπολίτευσης Tim Mander. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αστυνομίας Mark Ryan είπε ότι οι εξουσίες ήταν πιο απαραίτητες από ποτέ.

“Τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκαν πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αυστραλία και 13 σημαντικές επιχειρήσεις διαταραχής της τρομοκρατίας που αναλήφθηκαν για την αντιμετώπιση προγραμματισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων”, δήλωσε. Ο Ryan ισχυρίστηκε ότι “η απειλή της τρομοκρατίας στη χώρα και την κοινότητά μας είναι πραγματική”.

Τα προϊόντα IoT.

Τον Ιούλιο, οι The Brisbane Times ανέφεραν ότι ο αστυνομικός της Queensland Ian Stewart είπε ότι οι συσκευές έξυπνου σπιτιού, όπως οι τηλεοράσεις και τα ψυγεία που συνδέονται με το διαδίκτυο, θα υπόκεινται στον νόμο.

Είπε: “Αν σκεφτείτε το συνδεδεμένο σπίτι που βλέπουμε τώρα τακτικά, όπου οι άνθρωποι έχουν τα συστήματα ασφαλείας τους, τα συστήματα CCTV και το μηχανογραφικό τους ψυγείο όλα συνδέονται ασύρματα.

“Θα μπορούσατε πραγματικά να μετατρέψετε το ψυγείο κάποιου σε μια συσκευή ακρόασης.

“Αυτές είναι οι εκτενείς εξουσίες που απαιτούνται αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι έχουν την κατάλληλη δικαστική εποπτεία και ότι η παρακολούθηση αυτών των εξουσιών ενεργεί για να εξασφαλίσει ότι χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και κατάλληλα. Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη με αυτούς τους νέους προτεινόμενους νόμους”.

Το Κουίνσλαντ είναι μια αυστραλιανή Πολιτεία στα βορειοανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό της, η κυβέρνηση έχει διαμορφωθεί με βάση το βρετανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και έχει μόνο ένα Σώμα – τη νομοθετική συνέλευση – που προτείνει και έχει το τελευταίο λόγο για νέους νόμους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166