Beauty & the Beast (2012 τηλεοπτική σειρά)

Beauty & the Beast (2012 τηλεοπτική σειρά)

Θα σας εξομολογηθώ ένα μικρό μυστικό μου: Όπως απολαμβάνω τώρα το καλοκαίρι το παγωτό σοκολάτα, με τον ίδιο ένοχο τρόπο κάθε βδομάδα περίμενα να απολαύσω τη σειρά “Beauty & The Beast“. Την ξεκίνησα πολύ διστακτικά και στην πορεία καθώς γινόταν όλο και καλύτερη άρχισε να μ’αρέσει. Από το γνωστό μας teen κανάλι CW, το Beauty & The Beast μπορεί να μοιράζεται τα ίδια ονόματα με την παλαιά σειρά του CBS αλλά δεν πρόκειται για remake.

Το στόρυ μας ξεκινάει το 2003 όπου η φοιτήτρια τότε Κάθριν Τσάντλερ γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας της από άγνωστους οπλοφόρους. Λίγες στιγμές αργότερα τρέχοντας μέσα στο δάσος να γλυτώσει, τη ζωή της σώζει ένα τερατόμορφο “πλάσμα” όπως πίστευε τόσα χρόνια.

Σήμερα ως ντετέκτιβ πλέον της αστυνομίας της Νέας Υόρκης με βοηθό την Τες Βάργκας οι δύο γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξιχνίασης εγκλημάτων. Μία υπόθεση δολοφονίας όπου κύριος ύποπτος είναι ο πεζοναύτης Βίνσεντ Κέλλερ φέρνει πάλι κοντά την Κάθριν και το “τέρας” που την έσωσε πριν 9 χρόνια. Ο Βίνσεντ το 2002 αφότου τα αδέρφια του σκοτώθηκαν στους δίδυμους πύργους αποφάσισε να αφήσει την ιατρική και να πάει να υπηρετήσει ως στρατιώτης στο Αφγανιστάν.

Εκεί πήρε μέρος ως εθελοντής σε μία μυστική παραστρατιωτική επιχείρηση με το όνομα Μίρφιλντ όπου χορηγούσαν στους στρατιώτες πειραματικά φάρμακα λέγοντας τους ότι είναι βιταμίνες και αντιβιοτικά που θα τους προστάτευαν. Οι πεζοναύτες έγιναν πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι, αυξήθηκαν τα αντανακλαστικά και οι αισθήσεις τους.

Ήθελαν να φτιάξουν τον τέλειο στρατό αλλά με τον καιρό το DNA τους αλλοιώθηκε και με κάθε έκρηξη αδρεναλίνης γίνονταν βίαιοι, δεν υπάκουαν στις εντολές και η συμπεριφορά τους ήταν ανεξέλεγκτη. Τότε δόθηκε εντολή να τους σκοτώσουν όλους και να σβηστεί κάθε μάρτυρας σύνδεσης της εταιρείας Μίρφιλντ με το πείραμα. Ο Βίνσεντ (Jay Ryan) είναι ο μόνος που γλύτωσε αλλά το κυνήγι του δεν έχει τελειώσει. Ο ίδιος θεωρείται νεκρός εδώ και 10 χρόνια και κρύβεται σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο όπου ζει με τον φίλο του Τζέι Τι Φορμπς.

Ο Τζέι ως βιοχημικός ψάχνει το αντίδοτο σε αυτό που έχει αλλάξει το DNA του φίλου του και τον έχει μετατρέψει σε άνθρωπο με ζωώδη ένστικτα. Όταν τα αποτυπώματα του Βίνσεντ βρίσκονται πάνω σε ένα πτώμα, η Κάθριν μέσα από έρευνα οδηγείται σιγά-σιγά σε αυτόν αλλά ταυτόχρονα οδηγεί και τους δολοφόνους του Μίρφιλντ πάνω τους.

Με βοηθό τον ιατροδικαστή Έβαν (Max Brown) διαπιστώνουν ότι αλλοιωμένο DNA από διασταύρωση ειδών συνδέεται με έξι άλλους φόνους. Έτσι ξεκινάει ένα μοτίβο όπου ψηφιδωτά αρχίζουν να συνδέονται πολλά στοιχεία και γεγονότα μεταξύ τους.

Ποιος σκότωσε την μητέρα της, τι είναι το Μίρφιλντ, πως θα κρύψει η Κάθριν την έρευνα της, πως θα καταφέρει να ξεσκεπάσει τόσους φόνους όταν κάποιος προδότης μπορεί να κρύβεται μέσα στο τμήμα που δουλεύει, πως να κρύψει τα αισθήματα της όταν αρχίσουν να ξεδιπλώνονται; Στη σειρά συνήθως βλέπουμε αυτοτελή επεισόδια αλλά με εξέλιξη της κεντρικής ιστορίας. Θυμίζει αρκετά την ατμόσφαιρα της άλλης σειράς του καναλιού, “ΑRROW”.

Η μικροκαμωμένη Kristin Kreuk που την γνωρίσαμε ως Lana Lang στο Smallville ανταποκρίνεται πολύ καλά στο ρόλο της ντετέκτιβ και ο Νεοζηλανδός Jay Ryan ως “beast” αποτελεί ένα ανερχόμενο αστέρι και αυτό το έδειξε με την συμμετοχή του ως κακού στο “Top Of The Lake“.

Οι πρωταγωνιστές είναι και οι δύο όμορφοι και έχουν δυνατή χημεία μεταξύ τους αλλά το καλό στη σειρά είναι ότι δεν επικεντρώνεται στο αισθηματικό κομμάτι αλλά στο αστυνομικό. Οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι της σειράς έχουν δουλέψει προηγουμένως στα smallville, jericho, the west wing, supernatural, the secret circle, continuum, brothers & sisters.

Το ύφος του CW το ξέρετε, αν θέλετε να απολαύσετε μία ελαφριά teen αστυνομική σειρά με love story τότε το ‘Beauty & The Beast’ είναι ότι πρέπει για τώρα το καλοκαιράκι.