Beyond the Veil

Beyond the Veil

Η ομάδα παραγωγής DirEditors δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από πέντε ανθρώπους με αγάπη για τον κινηματογράφο και την τέχνη. Μέχρι στιγμής έχει γυρίσει διάφορες ταινίες μικρού μήκους οι οποίες απέσπασαν συμμετοχές, βραβεία και διακρίσεις σε ποικίλα φεστιβάλ.

Ο στόχος της ομάδας, με την της ταινία Beyond the Veil, ήταν να δημιουργήσει κάτι ακόμα καλύτερο ελπίζοντας πως το θέμα της ταινίας θα αγγίξει το κοινό και, σαφώς, να συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για να συμβεί αυτό, όμως, η ομάδα ζητά την βοήθεια όλων μέσω του site Indiegogo.com, για την εξεύρεση του ποσού χρημάτων που της λείπει.

Σύνοψη

Ο Ορέστης αντικατοπτρίζει το μέσο άνθρωπο της κοινωνίας του σήμερα, προγραμματισμένος να μην μπορεί να κάνει ό,τι θα ήθελε, παρά μονάχα ό,τι εγκρίνεται από το σύστημα, σαν μια μαριονέτα: να δουλεύει, να καταναλώνει και να βλέπει τηλεόραση. Αναπάντεχα, έρχεται στην κατοχή του ένα κουτί-γρίφος μέσω μιας μυστηριώδους γυναίκας, της Αδράστειας, η οποία εμφανίζεται και εξαφανίζεται όποτε αυτή το θέλει, λειτουργώντας ως οδηγός του Ορέστη στη μετάβαση από τη μικρή στη μεγάλη εικόνα της πραγματικότητας.

Μέσα από διάφορες καταστάσεις και χαρακτήρες, ξεκινάει ένα παιχνίδι μεταξύ λογικού και παραλόγου, αληθινού και ονειρικού, που θα αποτελέσει ερέθισμα για τη σταδιακή συνειδησιακή αφύπνιση του Ορέστη, και την αναζήτηση της κρυμμένης αλήθειας γι’ αυτόν. Υπάρχει ένας κόσμος πίσω από τον κόσμο που οι περισσότεροι ανθρωποι δεν τον γνωρίζουν.

Για την ταινία

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα, κατά μια έννοια, παράλληλο 2012. Το 2012 που ορίζεται από τα νήματα εξουσίας του συστήματος, και το 2012 που γίνεται εμφανές και ευδιάκριτο στα αφυπνισμένα μάτια των πολιτών. Οι χαρακτήρες (ένας αρχιτέκτονας, μια μυστήρια κοπέλα, ένας προιστάμενος, ένας ζητιάνος, ένας σερβιτόρος κ.ά.), πέρα από τους κανονικούς τους ρόλους στην πλοκή, εκπροσωπούν και μια συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, ιδέα, νοοτροπία του κόσμου.

Οι πράξεις των ηρώων και τα καταπιεσμένα τους όνειρα είναι μια μικρογραφία της αντίληψης του μέσου ανθρώπου για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του σε πολιτικό, επιστημονικό, συνομωσιολογικό επίπεδο. Οι άνθρωποι λειτουργούν σαν μαριονέτες σε ένα θέατρο παραλόγου που δεν έχουν στήσει οι ίδιοι, ούτε και γνωρίζουν. Αυτό το θέατρο ονομάζεται ζωή και ο Ορέστης καλείται να ανακαλύψει ποιος κινεί τα σχοινιά και ποιος κλείνει την αυλαία.

Σκοπός της ταινίας

Σκοπός της ταινίας είναι να παρακινήσει τον κόσμο να σκεφτεί out of the box και να αναρωτηθεί αν όντως είναι αυτός ο μόνος τρόπος που μπορεί να ζει. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μονάχα τις δυνατότητες που μας έχουν πείσει ότι έχει; Το οικονομικό σύστημα υπάρχει όντως για να μας εξυπηρετεί; Ποιος βάζει όρια στη φαντασία μας και γιατί; Οι φυσικοί νόμοι που μας διέπουν είναι όντως τόσο αδιάσπαστοι ή μπορούν να αμφισβητηθούν; Ποιος μας θέλει υποδουλομένους και αδύναμους;

Για τη δημιουργία του σεναρίου έχουν γίνει έρευνες γύρω από την θεωρία της κβαντικής φυσικής και έχουν μελετηθεί δοκίμια αρκετών λόγιων συγγραφέων, με θέμα το οικονομικό σύστημα και τα κρατικά μυστικά. Ό,τι αναφέρεται στο σενάριο έχει τεκμηριωμένες απαντήσεις από Κβαντικούς Φυσικούς για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος και τις πραγματικές δυνατότητές του.

«Όλα όσα έχεις πιστέψει ποτέ στη ζωή σου είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ψέματα. Ο κόσμος είναι ένα σκοτεινό, μυστηριώδες, ανεξιχνίαστο και εντελώς τρομακτικό μέρος». Robert Shea

«Το ότι υπάρχει ένας κόσμος πίσω από τον κόσμο, δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι. Βέβαια, υπάρχει και ένας άλλος άνθρωπος πίσω από κάθε άνθρωπο, αλλά κι αυτό ακόμη συχνά ο ίδιος ο άνθρωπος δεν το γνωρίζει. Υπάρχει ένα παρασκήνιο στα πάντα, ένα σκοτεινό παρασκήνιο, πολλές φορές πέρα από κάθε φαντασία». J.K. Chesterton

«Ο κόσμος που παρακολουθούμε, εκείνος ο κόσμος της καθημερινής μας πραγματικότητας, δεν είναι ο αληθινός κόσμος, είναι μία περιγραφή του. Είναι η γλώσσα της πραγματικότητας που έχουμε μάθει. Γύρω μας μιλιούνται πολλές άλλες γλώσσες, πολλές άλλες εκδοχές και περιγραφές, αλλά εμείς λαμβάνουμε, επεξεργαζόμαστε και καταλαβαίνουμε μόνο τη γλώσσα που εμείς έχουμε μάθει. Η πραγματικότητα που ξέρουμε, όποια και αν είναι αυτή, είναι το προϊόν αυτής της συνειδησιακής περιγραφής, αυτής της “γλώσσας”, καθώς και των επιβεβλημένων τεχνητών νόμων της. Έξω από αυτήν την περιγραφή και καταγραφή, ο αληθινός κόσμος είναι κρυφός». Παντελής Γιαννουλάκης

Συντελεστές

 • Σενάριο και Σκηνοθεσια: Χαραλαμποπούλου Αμαλία
 • Παίζουν: Νικολαΐδης Νικόλας, Σαβρανίδου Πόπη
 • Εικονοληψία: Μητρούσης Νικόλας, Αγιαννίδης Γρηγόρης
 • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Εμμανουηλίδης Αντωνης, Χαραλαμποπούλου Αμαλία
 • Α’ Βοηθός σκηνοθέτη: Μητρούσης Νικόλας
 • Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Σουσουρής Αντρέας Μ.
 • Σκρίπτ: Σουσουρής Αντρέας Μ.
 • Παραγωγή: Direditors Productions
 • Μουσική: Βαπορίδης Κώστας.
 • Μοντάζ: Μητρούσης Νικολας, Αγιαννίδης Γρηγόρης, Εμμανουηλίδης Αντώνης
 • Διόρθωση σεναρίου: Σουσουρής Αντρέας Μ.
 • Ήχος: Αγιαννίδης Γρηγόρης
 • Μιξάζ: Αγιαννίδης Γρηγόρης
 • Color Correction: Αγιαννίδης Γρηγόρης, Μητρούσης Νικόλας
 • Special Effects: Αγιαννίδης Γρηγόρης, Μητρούσης Νικόλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας