ΑρχικήΕιδήσειςBlackout bomb και ρομπότ στρατιωτικοί σύμβουλοι η απάντηση της Σεούλ στη Βόρεια...

Blackout bomb και ρομπότ στρατιωτικοί σύμβουλοι η απάντηση της Σεούλ στη Βόρεια Κορέα

Blackout bomb και ρομπότ στρατιωτικοί σύμβουλοι η απάντηση της Σεούλ στην καταπολέμηση των απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα φαίνεται να υιοθετεί επιλογές υψηλής τεχνολογίας στις προσπάθειές της να καταπολεμήσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές από τον αιώνιο εχθρό της, την Βόρεια Κορέα . Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σεούλ ασχολείται με μια μη θανατηφόρα βόμβα γραφίτη που μπορεί να κλείσει φέτος τα ηλεκτρικά δίκτυα του Βορρά. Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας επίσης αναπτύσσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο φέρεται να λειτουργεί ως ρομποτικός σύμβουλος των στρατιωτικών διοικητών του στρατού της.

Η λεγόμενη βόμβα “blackout bomb” εξαπλώνει χημικά επεξεργασμένες ίνες άνθρακα γραφίτη πάνω σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα βραχυκυκλώσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα, ουσιαστικά θα διαταράξουν τις υποδομές της χώρας. Το μη θανατηφόρο όπλο αναπτύσσεται ως μέρος του προληπτικού προγράμματος “Kill Chain” της Σεούλ από την Υπηρεσία Ανάπτυξης της Άμυνας (ADD).

“Η εξελιγμένη τεχνολογία για την ανάπτυξη μιας βόμβας γραφίτη υπό την αιγίδα του ADD έχει ήδη εξασφαλιστεί και βρισκόμαστε στο στάδιο όπου μπορούμε να κατασκευάσουμε τις βόμβες οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουμε”, ανέφερε ο Yonhap.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας αναπτύσσει πληροφορίες για ένα σύστημα ΑΙ, το οποίο ελπίζει να δημιουργήσει μέχρι το 2025, για να βοηθήσει τους στρατιωτικούς διοικητές να λάβουν επιχειρησιακές αποφάσεις. Το σύστημα ΑΙ θα φέρεται να τροφοδοτείται με δεδομένα σχετικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας , συμπεριλαμβανομένων των όπλων του, τις εκτιμώμενες διαδρομές διείσδυσης, τις τοποθεσίες και άλλα. Το σύστημα AI θα αποθηκεύσει επίσης πληροφορίες για τις στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

“Αν αν χρησιμοποιήσουμε ορθά την τεχνητή νοημοσύνη στην λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων, οι στρατιωτικοί διοικητές θα μπορέσουν να λάβουν υποστήριξη σε ορισμένες λεπτομέρειες που μπορεί να παραβλέψουν οι άνθρωποι”, ανέφερε ο Yonhap, σύμφωνα με μια απροσδιόριστη πηγή. “Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να δούμε τον AI να είναι βασικός βοηθός των διοικητών”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166