ΑρχικήΨυχαγωγίαBose TV Speaker: Ηχοσύστημα για τηλεόραση και ταινίες

Bose TV Speaker: Ηχοσύστημα για τηλεόραση και ταινίες

Τα σημερινά soundbars προσφέρουν φανταστική ποιότητα ήχου, ελκυστικό σχεδιασμό και επιπλέον ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως το Dolby Atmos. Ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών μπορεί επίσης να είναι αρκετά ογκώδη και ακριβά. Το τελευταίο προϊόν της Bose, μια εξαιρετικά οικονομική πρόταση ήχου με το όνομα Bose TV Speaker, υπόσχεται να ενισχύσει τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασής σας, δίχως να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας.

Προφανώς, επειδή αυτό το ηχοσύστημα (soundbar) κοστίζει περίπου 199 ευρώ, σημαίνει πως αυτό το προϊόν δεν ενδείκνυται για όλους τους ενδιαφερόμενους, λόγω του μεγάλου κόστους, και γιατί υπάρχουν δεκάδες άλλα φθηνότερα στην ίδια κατηγορία, όμως σίγουρα όχι στην ίδια ποιότητα.

Το Bose TV Speaker είναι πολύ φθηνότερο από το Bose Soundbar 700, επίσης, εκείνο το στοιχείο που με εντυπωσίασε είναι η κομψή σχεδίαση που μέσα στο σπίτι φαντάζει αντικειμενικά και χωρίς ίχνος υπερβολής ως ένα στολίδι, και σαφώς ανεβάζει την αισθητική του χώρου στο έπακρο, δίνοντας μία νότα καλλωπισμού σον εσωτερικό σας χώρου που θα το έχετε τοποθετημένο.

Το Bose TV Speaker είναι ποιοτικό ηχοσύστημα

Το ηχοσύστημα Bose TV Speaker χρησιμοποιεί μία μόνο θύρα σύνδεσης για την τηλεόραση μέσω ενός οπτικού καλωδίου, αν και μπορείτε να το συνδέσετε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HDMI ARC εάν προτιμάτε. Επιπλέον διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αναπαραγωγή μουσικής και podcast από τις αγαπημένες σας υπηρεσίες στο διαδίκτυο, δίχως να χρειαστεί να εγκαταλείψετε την τηλεόραση για να προβείτε σε τούτη την ενέργεια.

Σύμφωνα με την Bose, η νέα γραμμή ήχου που δημιούργησε προσφέρει «εκπληκτικό βαθύ, πλούσιο ήχο για ένα ηχείο του μεγέθους του» και μπορείτε να αυξήσετε τις χαμηλότερες συχνότητες χρησιμοποιώντας το κουμπί «Bass» στο παρεχόμενο τηλεχειριστήριο. Η Bose δηλώνει ότι το συγκεκριμένό ηχοσύστημα αναλύει αυτό που παρακολουθείτε για να ανυψώσει περαιτέρω τη φωνή, ώστε να μπορείτε να ακούτε και να κατανοείτε κάθε λέξη πιο καθαρά.

Παρόλο που δεν θα βρείτε δυνατότητες εικονικού ήχου surround (αγγλικά Virtual surround), αυτό το soundbar είναι εξοπλισμένο με δύο προγράμματα μετάδοση ήχου για την επίτευξη ενός ηεκπληκτικού ηχητικού οικιακού οικοσυστήματος. Αν θέλετε να έχετε ακόμη μεγαλύτερη ηχητική πανδαισία και επίδραση, μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Bose TV Speaker σε ένα ενσύρματο υπογούφερ (είναι συμβατό με το Bose Bass Module 500 και Bose Bass Module 700).

Τώρα ας περάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης που αφορά το οικονομικό σκέλος και ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο. Προσωπικά έχουν περάσει από τα χέρια μου εκατοντάδες ηχοσυστήματα αυτού του τύπου, από τα πιο φθηνά μέχρι τα πιο ακριβά, και οφείλω να ομολογήσω πως πλέον τα soundbars που κυμαίνονται από 50 ευρώ μέχρι 100 ευρώ είναι πέρα από κάθε αμφιβολία εξαιρετικά και κάνουν μία χαρά τη δουλειά τους, και τυπικά δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα του παρελθόντος που ήταν εμφανώς υποδεέστερα και δεν παρήγαγαν τον αναμενόμενο ήχο που υπόσχονταν οι κατασκευαστές τους. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Οπότε μην μην πέφτετε στην παγίδα ότι όσο πιο ακριβό είναι ένα μηχάνημα, τόσο καλύτερο θα είναι ενδεχομένως, και τούτη την παράμετρο σας την επιβεβαιώνει ένα άτομο που έχει ξοδέψει πάνω από δύο δεκαετίες στον τομέα της τεχνολογίας και των προηγμένων συστημάτων μέσα από άπειρες δοκιμές. Επομένως μία καλή λύση για να διαπιστώσετε εάν το εκάστοτε ηχοσύστημα έχει τα εχέγγυα να καλύψει τις ανάγκες σας είναι να πάτε σε ένα φυσικό κατάστημα και να ζητήσετε από το υπαλληλικό προσωπικό να σας κάνει μία παρουσίαση του μηχανήματος που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε και να σας εξηγήσει επακριβώς ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, κάτι που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν βάσει του νόμου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166