Buell Chronos

Ο Erik Buell κατασκεύασε την πρώτη του μοτοσικλέτα πριν από 25 χρόνια. Επρόκειτο για ένα αγωνιστικό μοντέλο που προοριζόταν να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ταχύτητας στις ΗΠΑ. Γρήγορα άρχισε την συνεργασία με την Harley-Davidson και μπόρεσε να βγάλει στην παραγωγή την πρώτη αμερικάνικη sport μοτοσικλέτα. Έκτοτε τα μοντέλα της Buell έχουν γίνει γνωστά για την εκκεντρική τους εμφάνιση, την ευρηματική χρήση της τεχνολογίας και σίγουρα για την διαφοροποίηση τους από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον δρόμο.

Η σκανδιναβική εταιρεία Hillbilly Motors ειδικεύεται στην μετατροπή μοντέλων Buell σε αγωνιστικά εργαλεία και ο Jens Kruper έχει μεγάλη αγάπη για τα αμερικάνικα sportbikes. To τελευταίο του επίτευγμα ακούει στο όνομα “Chronos” και η δημιουργία του αποτίει φόρο τιμής στα 25 χρόνια ζωής της Buell. Η μοτοσικλέτα αυτή παράγει 150 ίππους και το βάρος της είναι μόλις 150 κιλά! Αυτό σημαίνει ότι η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι μόλις 1/1. Τέτοιες τιμές συναντούμε με δυσκολία στα τελευταίας γενιάς ιαπωνικά supersport.

O κινητήρας του Chronos είναι V2 αεροελαιόψυκτος, με περιεχόμενη γωνία 45ο και χωρητικότητα 1.350 κ.εκ. Φυσικά πρόκειται για κινητήρα της Harley Davidson. Οι κεφαλές είναι διβάλβιδες και η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό μέσω δύο σωμάτων 62 χιλιοστών. Με τις κατάλληλες επεμβάσεις η απόδοση έφτασε τους 150 ίππους με το κόκκινο να βρίσκεται στις 8.800 στροφές. Η καμπάνα του συμπλέκτη είναι ξηρού τύπου και η τελική μετάδοση γίνεται πλέον με αλυσίδα.

Το Chronos διαθέτει και σύστημα traction control, του οποίου ο σένσορας είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό. Παρ’ όλο που ο Jens Kruper δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για την λειτουργία του συστήματος, υποπτευόμαστε ότι μόλις χαθεί η πρόσφυση διακόπτεται η ανάφλεξη ώστε να επανέλθει η τάξη. Στην συνέχεια για να βελτιωθεί η ψύξη του κινητήρα το αμορτισέρ της Showa τοποθετήθηκε κάτω από αυτόν. Δεν έχει μοχλικό και στην πραγματικότητα λειτουργεί ανάποδα σε σχέση με ένα συμβατικό αμορτισέρ. Όταν ο πίσω τροχός σηκώνεται τότε το αμορτισέρ εκτείνεται και όταν ο τροχός κατεβαίνει τότε συμπιέζεται. Μπροστά βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Showa πλήρες ρυθμίσεων.

Το μπροστινό φρένο είναι περιμετρικό, στηριγμένο στην ζάντα και η δαγκάνα της Nissin διαθέτει οκτώ έμβολα! Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και υπάρχει ένας αεραγωγός ο οποίος στέλνει κατευθείαν αέρα στον κινητήρα. Τον ίδιο ρόλο παίζει και το μπροστινό ανθρακονημάτινο φτερό με τον αεραγωγό του να φροντίζει για την καλύτερη ψύξη του μοτέρ.

Το Chronos ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη βαφή φαντάζει πανέμορφο. Η κοντή του ουρά δίνει την εικόνα ενός dragster παρά το κοντό μεταξόνιο για το οποίο φημίζονται τα Buell. Αναμφίβολα το δημιούργημα της Hillbily Motors είναι μοναδικό και κανείς δεν πρόκειται να εκπλαγεί αν το δει να “γράφει” ταχύτατους χρόνους σε μία πίστα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166