ΑρχικήΕιδήσειςΧαλάκι εξώπορτας καλωσορίζει τους εξωγήινους, εφεύρημα επιστημόνων

Χαλάκι εξώπορτας καλωσορίζει τους εξωγήινους, εφεύρημα επιστημόνων

Χαλάκι εξώπορτας καλωσορίζει τους εξωγήινους, εφεύρημα επιστημόνων.

Μπορεί να μοιάζει με συνηθισμένο χαλάκι εξώπορτας , αλλά οι δημιουργοί του επιμένουν ότι το εννοιολογικό κομμάτι τέχνης θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ξενική ζωή να επισκεφθεί τη Γη και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου είδους.

Το χαλάκι εξώπορτας ονομάστηκε “Cosmic Welcome Mat” και διαθέτει διάφορους περίτεχνους χρωματισμούς όπως κόκκινο, μοβ, γαλάζιο του ουρανού και μαύρες λωρίδες στις άκρες του και προορίζεται να μεταφέρει μια ζεστή υποδοχή σε όλη την εξωγήινη ζωή του σύμπαντος.

Ο πειραματικός φιλόσοφος Jonathon Keats, ο οποίος δημιούργησε το χαλί με τη διαστημική ερευνήτρια Alice Gorman του Πανεπιστημίου Flinders στην Αυστραλία, σκοπεύουν να τοποθετήσουν παρόμοια χαλιά σε όλο τον κόσμο.

Ο Keats ελπίζει τελικά ότι θα υπάρξει τέτοιο χαλάκι στο “κατώφλι όλων των σπιτιών”, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε πρώτες συνομιλίες με τη NASA για να τοποθετήσει και στην μερικά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Λέει ότι έχει μιλήσει επίσης και με τα Ηνωμένα Έθνη για να τους ρωτήσει αν θα δεχθούν να τοποθετήσουν ένα χαλάκι εξώπορτας στην έδρα του οργανισμού που είναι στη Νέα Υόρκη.

Το πιο αξιοπερίεργο όλων είναι ότι οι δημιουργοί του πρόκειται να εμφανίσουν μία ανανεωμένη σχεδίαση για το συγκεκριμένο χαλάκι σε μια γκαλερί του Λος Άντζελες την Παρασκευή (προφανώς το πήραν πολύ σοβαρά το θέμα).

«Άρχισα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε τα εξωγήινα όντα που βρίσκονται σε άλλα μέρη του σύμπαντος και κατέληξα στο συμπέρασμα πως μέχρι τώρα δεν ήμασταν ιδιαίτερη φιλικοί».

Το Παράδοξο με τον Fermi είναι ότι πήρε το όνομά του από τον Ιταλό φυσικό ιταλικό Enrico Fermi, τον βραβευμένο με Νόμπελ του 1938, ο οποίος δημιούργησε την πρώτη ελεγχόμενη πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση.

Η ερώτηση του 1950 “Αν υπάρχει εξωγήινη ζωή;” έχει αρχίσει τώρα να μετατρέπεται σε μια αντιφατική συζήτηση μεταξύ της σχεδόν βεβαιωμένης πιθανότητας των εξωγήινων πολιτισμών και του γιατί οι άνθρωποι δεν τους έχουν συναντήσει ακόμα.

Ο Gorman δήλωσε ότι ένα άλλο όφελος από το έργο θα είναι ότι κάποια από τη σκόνη που συσσωρεύεται στα χαλάκια θα είναι από το διάστημα.

“Επειδή υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 τόνοι εξωγήινου υλικού πέφτει στην επιφάνεια της Γης κάθε χρόνο, γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μια κοσμική συνιστώσα στη σκόνη”, εξήγησε.

Ο Keats – του οποίου οι προηγούμενες προσπάθειες περιελάμβαναν προσπάθεια γενετικής μηχανικής για το Θεό και πορνογραφικές ταινίες για φυτά εσωτερικού χώρου – δήλωσε ότι θέλει τους ανθρώπους να σκέφτονται βαθύτερα για τις προκλήσεις της επικοινωνίας, όχι μόνο με εκείνους που ζουν ανάμεσα στα αστέρια, αλλά και δίπλα.

Είπε το κόκκινο χρώμα στο χαλί αντιπροσωπεύει την εξωγήινη ζωή , το μαύρο το εξωτερικό χώρο, το μπλε ουρανό είναι μια αναφορά στη γη, ενώ το βιολετί προορίζεται να σημάνει το τεχνητό εσωτερικό φως.

Αυτή τη χρονιά σηματοδοτεί την 40ή επέτειο της πρώτης αποστολής Voyager της NASA, όπου τα διπλά μη επανδρωμένα διαστημόπλοια που στάλθηκαν για να εξερευνήσουν άλλους πλανήτες έφεραν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166