ΑρχικήΤι είναιΧριστόφορος Κολόμβος: Αντικρίζοντας ένα Νέο Κόσμο

Χριστόφορος Κολόμβος: Αντικρίζοντας ένα Νέο Κόσμο

Μια μέρα σαν και αυτή, αφού έχει διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό, ο Ιταλός εξερευνητής Χριστόφορος Κολόμβος αντικρίζει για πρώτη φορά γη. Ο ίδιος πιστεύει πως έφτασε στην Ανατολική Ασία, στην πραγματικότητα ήταν ένα νησί στις Μπαχάμες. Την ίδια μέρα θα πατήσει την στεριά και θα διεκδικήσει την γη στο όνομα του Ισπανικού θρόνου που τον είχε χρηματοδοτήσει για να κάνει το ταξίδι του και το εγχείρημα να ανακαλύψει μια διαδρομή από την Δύση που θα του επέτρεπε να φτάσει στην Κίνα και την Ινδία και βέβαια το χρυσό και τα πολύτιμα μπαχάρια της Ανατολής.

Ο Κολόμβος γεννήθηκε στην Γένοβα το 1451. Λίγα γνωρίζουμε για τα πρώτα χρόνια της ζωής του άλλα είναι γνωστό πως από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του ασχολήθηκε με δουλειές στα καράβια. Καθώς μεγάλωνε ονειρευόταν πως θα μπορούσε να πετύχει κάτι μοναδικό. Να είναι ο πρώτος που θα βρει τον Δυτικό Δρόμο για την Κίνα και την Ινδία .Εκείνη την εποχή οι Ευρωπαίοι δεν είχαν πρόσβαση στην Ανατολή. Η διαδρομή μέσω της Αιγύπτου και της ερυθράς θάλασσας ήταν κλειστή από την Οθωμανική αυτοκρατορία όπως άλλωστε και πολλοί δρόμοι μέσα από τη γη των Τούρκων.

Ο Κολόμβος ήταν ένας από εκείνους που πίστευε ακράδαντα πως ο πλανήτης μας ήταν στρογγυλός και πως θα μπορούσε κάποιος να φτάσει στην ανατολή πλέοντας από την Δύση. Αυτό όμως που δεν γνώριζε ήταν πως ο κόσμος ήταν μεγαλύτερος από όσο πίστευε.

Η πρώτη του προσπάθεια για να κατακτήσει την Ανατολή από…τη Δύση ήταν να ζητήσει την βοήθεια του βασιλιά της Πορτογαλίας που όμως δεν πίστεψε στο σχέδιο του Κολόμβου. Στη συνέχεια θα στραφεί στον Ισπανικό θρόνο όπου και θα δεχτεί να τον στηρίξει στον εγχείρημα του.

Μια μέρα σαν και αυτή το 1492, θα φτάσει στις Μπαχάμες. Λίγες μέρες αργότερα θα αντικρύσει την Κούβα που πίστευε πως είναι η Κίνα και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου θα πατήσει το πόδι του στην Ισπανιόλα με τον ίδιο να νομίζει πως βρίσκεται…στην Ιαπωνία. Ο εξερευνητής θα επιστρέψει πίσω στην Ισπανία έχοντας στα αμπάρια των πλοίων του χρυσό, μπαχαρικά και «ινδιάνους» αιχμαλώτους. Το Παλάτι θα τον δεχθεί με ενθουσιασμό για το ιστορικό του κατόρθωμα. Ο Κολόμβος θα γράψει ιστορία ως ο πρώτος ευρωπαίος που ανακαλύψει της Αμερική μετά τους Βίκινγκ που είχαν συστήσει αποικίες στη Γροιλανδία τον 10ο αιώνα.

Ο Κολόμβος θα ηγηθεί τεσσάρων αποστολών ακόμα στον Νέο Κόσμο εξερευνώντας πολλά νησιά της Καραϊβικής, τον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και την Νότια και κεντρική Αμερικής.

Δεν κατάφερε όμως ποτέ να ολοκληρώσει στην πραγματικότητα το όνειρο του. να βρει τον δρόμο για την Ανατολή ταξιδεύοντας από τα Δυτικά.

Πέθανε το 1506 χωρίς και ο ίδιος να γνωρίζει τα όσα πέτυχε. Να ανακαλύψει για την Ευρώπη ένας Νέο Κόσμο που τα πλούτη του μέσα στον επόμενο αιώνα θα βοηθούσαν την Ισπανία να γίνει το πιο ισχυρό έθνος του πλανήτη.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166