ΑρχικήΕιδήσειςColonial Pipeline: Κυβερνοεπίθεση στο μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών καυσίμου των ΗΠΑ

Colonial Pipeline: Κυβερνοεπίθεση στο μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών καυσίμου των ΗΠΑ

Η εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγκάστηκε να κλείσει ολόκληρο το δίκτυο της μετά από σφοδρή κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε στα πληροφοριακά συστήματα της, σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της εταιρείας.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί η Colonial Pipeline, είναι απαραίτητο να αναφερθεί επιγραμματικά πως αποστέλλει περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνη, πετρέλαιο, καύσιμα για αεριωθούμενα οχήματα κ.λπ. από την Ακτή του Κόλπου του Τέξας που βρίσκονται τα διυλιστήρια της προς την πυκνοκατοικημένη Ανατολική Ακτή μέσω αγωγών μήκους 5.500 μιλίων (8.850 χιλιόμετρα), εξυπηρετώντας 50 εκατομμύρια καταναλωτές.

Σε δήλωση της, η εταιρεία ανέφερε ότι την Παρασκευή (7/5/2021) έπεσε θύμα τεράστιας επίθεσης από κυβερνοεγκληματίες. Και προκειμένου να αποτρέψει την ολοκληρωτική ζημιά στα πληροφοριακά συστήματα της, αναγκάστηκε να τα θέσει εκτός λειτουργίας ως ένα βήμα ύστατης προσπάθειας να προστατευτεί.

«Αυτό σταμάτησε προσωρινά όλες τις λειτουργίες των αγωγών, ενώ παράλληλα από την επίθεση επηρεάστηκαν ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής μας», δήλωσε η εταιρεία.

Η Colonial Pipeline, που εδρεύει στην Αλφαρέτα της Γεωργίας, είναι ο μεγαλύτερος πάροχος καυσίμου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατ ‘όγκο, μεταφέροντας 2,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης, καυσίμου ντίζελ, και άλλων εξευγενισμένων προϊόντων πετρελαίου ανά ημέρα.

Η Colonial Pipeline είπε ότι έχει προσλάβει μία εξειδικευμένη ερευνήτρια εταιρεία στον τομέα της κυβερνοασφαλειας ώστε να ψάξει ενδελεχώς το περιστατικό, και φυσικά τα ευρήματα της έρευνας που θα προκύψουν θα δοθούν στις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές της πολιτείας της Γεωργίας ώστε να διαλευκανθεί γρηγορότερα η υπόθεση.

Μάλιστα αρκετοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ επισημάναν για πολλοστή φορά πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πιο βελτιωμένη εποπτεία σε τούτη τη βιομηχανία με απώτερο σκοπό να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία για μελλοντικές απειλές.

Ωστόσο σε αυτό το σημείο θεωρώ υποχρέωση μου να εξηγήσω ότι όλες οι εταιρείες – ανεξαρτήτου μεγέθους – είναι εν δυνάμει στόχος επίθεσης κυβέρνοεγκληματιών, κάτι που συνεπάγεται πως όποιος δεν λαμβάνει τα μέτρα του για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων εκπλήξεων, καθίσταται αυτόματα συνυπεύθυνος για το κακό που θα τον βρει. Πλέον δεν υφίσταται η δικαιολογία ότι δεν γνώριζα.

Διάβασε επίσης: Χάκερ, υπόκοσμος, εύκολο χρήμα, και κατά παραγγελία έγκλημα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166