ΑρχικήΑπόψειςΡολά ασφαλείας καταστημάτων στην Αθήνα. Γιατί είναι απαραίτητα

Ρολά ασφαλείας καταστημάτων στην Αθήνα. Γιατί είναι απαραίτητα

Όταν ανοίγει κανείς ένα κατάστημα εννοείται ότι έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του. Θα πρέπει να εξασφαλίσει τα εμπορεύματα του, θα πρέπει να στήσει και να το διακοσμήσει, να βρει προσωπικό αν χρειάζεται και φυσικά να τα βάλει και με το τέρας της γραφειοκρατίας το οποίο και στη χώρα μας είναι και πολύ μεγάλο και άγριο. Υπάρχει όμως και ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο συχνά οι νέες επιχειρήσεις δεν δείχνουν και ιδιαίτερη περιοχή και αυτό είναι το θέμα της ασφάλειας.

Η ασφάλεια είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μία επιχείρηση αφού μία διάρρηξη μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές απώλειες και υλικές ζημιές που θα χρειαστούν πολύ χρήμα και προσπάθεια για να αποκατασταθούν. Δεν έχει σημασία αν μία επιχείρηση είναι παλιά ή νέα, οι πιθανότητες να γίνει στόχος κλεφτών είναι σχεδόν οι ίδιες. Η πιο άμεση και αποτελεσματική λύση για την ασφάλεια μίας επιχείρησης ή καταστήματος είναι φυσικά τα ρολά ασφαλείας.

Με απλά λόγια, μία επιχείρηση θα πρέπει να τοποθετήσει αυτά τα ειδικά ρολά όσο το δυνατόν συντομότερο, κατά προτίμηση πριν ανοίξει τις πόρτες για το κοινό. Ειδικά στην περίπτωση της Αθήνας, τα ρολά θα πρέπει να τοποθετηθούν αμέσως. Ας δούμε γιατί είναι απολύτως και άμεσα απαραίτητα τα ποιοτικά ρολά καταστημάτων στην Αθήνα.

Μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας

Η Αθήνα είναι μακράν η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας αφού σε αυτήν κατοικεί παραπάνω από το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας. Όταν λοιπόν υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού σε ένα μέρος, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν και αρκετοί κλέφτες και άλλοι κακοποιοί ανάμεσα τους. Λόγω του μεγάλου της πληθυσμού η Αθήνα παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό τόσο μη προμελετημένων διαρρήξεων – οι οποίες συνήθως γίνονται από απελπισμένους ανθρώπους που θέλουν γρήγορα μετρητά – όσο και οργανωμένων εγκλημάτων, όπως είναι αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σαν πολιορκητικοί κριοί. Με άλλα λόγια, οι πιθανότητες να γίνει ένα κατάστημα στόχος ληστών στην Αθήνα είναι πολύ μεγαλύτερες από άλλα μέρη στην Ελλάδα, οπότε τα ρολά ασφαλείας είναι παραπάνω από απαραίτητα.

Συχνά επεισόδια και καταστροφές

Προβλήματα και ζημιές στα καταστήματα όμως δεν δημιουργούν μόνο οι κλέφτες. Μεγάλες καταστροφές μπορεί να δημιουργήσουν και ταραξίες οι οποίοι μπορεί να είναι από χούλιγκαν αθλητικών ομάδων μέχρι αντιεξουασιαστές. Δεδομένου ότι η Αθήνα τόσο όλων σχεδόν των Υπουργείων και της Κυβέρνησης όσο και τον μεγαλύτερων αθλητικών ομάδων στην χώρα, οι πορείες, οι διαμαρτυρίες και οι συμπλοκές είναι πολύ συχνό φαινόμενο και συχνά το μάρμαρο το πληρώνουν οι επιχειρήσεις του κοσμάκη. Αν λοιπόν η επιχείρηση σας είναι κοντά σε κάποιο Υπουργείο ή το Σύνταγμα, αν είναι σε συνοικία όπως τα Εξάρχεια ή αν είναι κοντά στο γήπεδο μιας από τις τρεις μεγάλες ομάδες της πόλης (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ), καλό θα ήταν να βάλετε άμεσα ρολά ασφαλείας και μάλιστα κλειστού τύπου τα οποία προστατεύουν και από ρίψεις αντικειμένων.

Ελλιπής αστυνόμευση

Τέλος έχουμε το σημαντικότερο ζήτημα το οποίο και είναι εν τέλει και η ρίζα του προβλήματος της ασφάλειας στην Αθήνα και όχι μόνο: η ελλιπής αστυνόμευση. Στις μεγάλες πόλεις οι αστυνομικοί απλά δεν αρκούν. Είναι αδύνατον να κάνουν συχνές περιπολίες και τα περιπολικά είναι τόσο λίγα και τα περιστατικά τόσο πολλά που χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ανταποκριθούν σε μία κλήση. Η οικονομική κρίση μείωσε σημαντικά τις προσλήψεις αστυνομικών και πολλοί που βγήκαν στη σύνταξη απλά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Επιπλέον, πολλά τοπικά αστυνομικά κέντρα έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν με άλλα για οικονομία χρημάτων, μειώνοντας έτσι σημαντικά την ασφάλεια στις εν λόγω περιοχές.

Τα ρολά ασφαλείας για καταστήματα προσφέρουν σημαντική άμυνα ενάντια στους κλέφτες και μπορούν να καθυστερήσουν σημαντικά την είσοδο τους. Ο χρόνος αυτός μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος και να τους καθυστερήσει τόσο όσο χρειάζεται για να εμφανιστεί η Αστυνομία. Αν λοιπόν μένετε σε περιοχή που έμεινες χωρίς αστυνομικό τμήμα, φροντίστε να εφοδιαστείτε άμεσα με καλά ρολά ασφαλείας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166