Δεν θα διατίθενται νέες ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows 7, χωρίς ενημερωμένο antivirus

Δεν θα διατίθενται νέες ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows 7, χωρίς ενημερωμένο antivirus

Δεν θα διατίθενται νέες ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows 7, χωρίς ενημερωμένο antivirus.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Microsoft παρουσίασε νέα patches για τα τρωτά σημεία Spectre και Meltdown στα Windows 7 και 8.1. Παρόλο που αυτή η είδηση φαντάζει ως ένα ωραίο γεγονός ​​για τους χρηστες των παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων, ωστόσο θα επωφεληθούν μόνο εκείνοι που χρησιμοποιούν συμβατό λογισμικό ασφαλείας.

Όποιος δεν διαθέτει το σωστό πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) δεν θα λάβει την ενημερωμένη έκδοση – ή τυχόν μελλοντικές ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας.

Η Microsoft άρχισε να απελευθερώνει τα patches για το Spectre και Meltdown μέσω του Windows Update τον Ιανουάριο, αλλά οι ενημερώσεις δεν ήταν συμβατές με όλα με όλα τα antivirus, και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει τη συντριβή των συστημάτων στους υπολογιστές των χρηστών.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Microsoft ανέστειλε τις ενημερώσεις και είπε στους στους κατασκευαστές των λογισμικών προστασίας από ιούς ότι πρέπει να ενημερώσουν τα προϊόντα τους, ούτως ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Microsoft αναφορικά με αυτό το ζήτημα, διαφορετικά δεν θα δίνει πλέον νέες ενημερώσεις στους χρήστες τους.

Η Microsoft έχει καταργήσει αυτόν τον περιορισμό για τους χρήστες των Windows 10 (το Windows Defender το κάνει για εσάς), αλλά εάν εκτελείτε Windows 7 ή 8.1 χωρίς ενημερωμένο antivirus, τότε κινδυνεύετε διπλά. Όχι μόνο δεν θα προστατεύεστε επαρκώς από τα κακόβουλα λογισμικά, αλλά δεν θα λάβετε ούτε ενημερώσεις ασφαλείας των Windows.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας