Δημιουργήστε ένα WiFi hotspot στα Windows 10

Δημιουργήστε ένα WiFi hotspot στα Windows 10

Αν έχετε έναν φορητό υπολογιστή και θέλετε να μοιράσετε το Internet μέσω Wifi στις υπόλοιπες συσκευές σας, όπως tablet ή κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να δώσετε κάποιες εντολές. Ωστόσο ακούγοντας τη λέξη «εντολές», σίγουρα θα σας πιάνει πανικός, αφού ως γνωστόν κάτι τέτοιες διαδικασίες είναι περίπλοκες για το μέσο χρήστη που δεν έχει εντρυφήσει βαθιά στα έγκατα της τεχνολογίας, του διαδικτύου και των υπολογιστών.

Όμως μην ανησυχείτε, διότι έχουμε χαρτογραφήσει όλη την διαδικασία, με όλες τις καταγεγραμμένες εντολές που θα πρέπει να καταχωρήσετε στο σύστημα, έτσι ώστε να ολοκληρώσετε κυριολεκτικά το εγχείρημα μέσα σε λίγα λεπτά.

Πλέον, είναι πιο εύκολο από ότι στο παρελθόν να μοιράσει κάποιος την σύνδεση του στους υπόλοιπους και ειδικά στα Windows 10, κάτι που ομολογουμένως στις παλαιότερες εκδόσεις θεωρούνταν μεγάλος βραχνάς για τους άπειρους χρήστες, όπου αναγκάζονταν να απευθυνθούν σε έμπειρα άτομα ή ακόμη και σε τεχνικούς υπολογιστών για να τους βοηθήσει,

Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία την παρούσα διαδικασία ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πιέστε το πλήκτρο των Windows Win + X και επιλέξτε «Γραμμή εντολών (Διαχειριστής)»
  2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή αλλάζοντας το SSID (δώστε ένα όνομα για το νέο δίκτυο σας) και επίσης βάζοντας τον κωδικό (password) που επιθυμείτε «netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=AdHoc key=password»
  3. Αφού πατήσετε Enter στην παραπάνω εντολή, πληκτρολογήστε την νέα εντολή για να ξεκινήσει το νέο σας δίκτυο «netsh wlan start hostednetwork»
  4. Ψάξτε στο Start menu για το «View network connections»
  5. Κάντε δεξί κλικ στο βασικό δίκτυο σας και επιλέξτε «Properties»
  6. Κάτω από την επιλογή «Sharing» κάντε κλικ στο κουτάκι «Allow other network users to connect through this computer’s internet connection»
  7. Επιλέξτε το νέο σας δίκτυο από το κινητό σας ή από το tablet σας και αφού δώσετε το password που έχετε επιλέξει είστε έτοιμοι.

Επίσης παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες, όμως οφείλετε να έχετε υπόψιν σας πώς είναι στην Αγγλική γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας