ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesDiscworld Noir: Εγκλήματα στην πλάτη της χελώνας

Discworld Noir: Εγκλήματα στην πλάτη της χελώνας

  • Πλατφόρμα: Playstation, Windows
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Perfect Entertainment, Teeny Weeny Games
  • Είδος: Adventure

Μας άρεσαν:

  1. Απίθανος κόσμος εμπνευσμένος από τα βιβλία του Terry Prachett.
  2. Φιλμ νουάρ διάθεση και σενάριο.
  3. Ο τρόπος που κάνεις τις έρευνες

Δε μας άρεσαν: Θα παραξενέψει κατά κάποιο τρόπο τους παραδοσιακούς Adventurάδες.

Παρουσίαση του Discworld Noir

Οι μυημένοι στη λογοτεχνία του φανταστικού, πιθανότατα θα γνωρίζετε τον συγγραφέα Terry Prachett, δημιουργού ενός εκ των πιο απίθανων σε σύλληψη και ξεκαρδιστικών σε γεγονότα κόσμο: τον “Κόσμο του Δίσκου”, αγγλιστί “Discworld“. Μιλάμε για μια σειρά που αριθμεί τουλάχιστον 39 νουβέλες και αρκετά άλλα βιβλία με διηγήματα, χάρτες, συνταγές μαγειρικής, καθώς κι ένα που τιτλοφορείται “Πού είναι η αγελάδα μου;”

Δεν θα μιλήσουμε όμως εδώ για βιβλία, αφού σας πρήζω κάθε Δευτέρα με δαύτα.

Εδώ θα μιλήσουμε για ένα adventure game που εξελίσσεται στον Δισκόκοσμο και είναι τόσο τρελό και τόσο ενδιαφέρον όσο μπορείς να φανταστείς.

Καταρχήν μιλάμε για έναν κόσμο που βρίσκεται πάνω στην πλάτη τεσσάρων ελεφάντων που με τη σειρά τους ακουμπούν στο καβούκι μιας κολοσσιαίας χελώνας (το Great A’Tuin) που ταξιδεύει στο διάστημα! Ο ήρωας μας είναι ένας κλασικός αποτυχημένος ιδιωτικός ντεντέκτιβ χωρίς πολλές ικανότητες αλλά μια τεράστια γκάμα από θανατηφόρες ατάκες.

Η μοιραία γυναίκα που θα του αναθέσει μια αιματοβαμμένη αποστολή θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες που θα μείνουν για καιρό χαραγμένες στο μυαλό του (αν βγει ζωντανός) και το μυαλό του… παίκτη: Μυστηριώδη πλοία, σκοτεινές αποβάθρες, ανήλιαγα καπηλειά, τεράστιες επαύλεις, υπόγειοι λαβύρινθοι.

Στην προσπάθεια σου να ξετρυπώσεις τους ένοχους μιας σειράς δολοφονιών, θα χωθείς σε κάθε στενό της θρυλικής πόλης Ankh-Morpork και θα ‘ρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους πιο αδίστακτους ανθρώπους… εεεε, και όχι μόνο ανθρώπους.

Σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες να μεταφερθεί ο κόσμος του Pratchett στα Adventure games, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια original ιστορία που δεν θα την βρείτε πουθενά στα βιβλία του ευφυή βρετανού. Μια ιστορία που σατιρίζει εξαιρετικά τους κόσμους των ξωτικών και των δράκων, τα φιλμ νουάρ (βλέπε Καζαμπλάνκα και Το Γεράκι της Μάλτας) καθώς και ένα σωρό άλλες ταινίες, βιβλία ή ακόμα και τον περίφημο Κθούλου Μύθο, σε κάθε διάλογο της και πρέπει να έχεις πραγματική οξυδέρκεια για να αντιληφθείς το καυστικό αγγλικό χιούμορ και τα λογοπαίγνια σε όλο τους το μεγαλείο.

Οι γρίφοι διαφοροποιούνται κάπως από τα περισσότερα adventures μιας και εκτός των κλασικών (βρίσκω-που-ταιριάζει-το-κατάλληλο-αντικείμενο), υπάρχει και το κομμάτι που συνδέεις τα στοιχεία που βρίσκεις κάθε φορά μέσω των διαλόγων ή της εξέλιξης και προσπαθείς να καταλήξεις σε συμπεράσματα που θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις την υπόθεση. Πραγματικά θαυμάσια δουλειά αν και μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς τους πιο άπειρους.

Τα γραφικά είναι ακριβώς η καρτουνίστική εκδοχή που μου αρέσει και δεν μυρίζουν καθόλου 1999. Οι φωνές των ηρώων υποβλητικές ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στον ήχο αλλά και την απόδοση του κόσμου του Pratchett που δημιουργήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια στις λεπτομέρειες.

Παίξτε το παιχνίδι, διαβάστε τις πρώτες 5 νουβέλες (που κυκλοφορούν και στα ελληνικά) και βυθιστείτε σε ιστορίες που, αν και δεν μιλάνε για ίδιους κόσμους, μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές του Douglas Adams.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166