ΑρχικήΕιδήσειςDreamHost: η κυβέρνηση των ΗΠΑ της ζήτησε 1.3 εκατ. διευθύνσεις IP

DreamHost: η κυβέρνηση των ΗΠΑ της ζήτησε 1.3 εκατ. διευθύνσεις IP

DreamHost: η κυβέρνηση των ΗΠΑ της ζήτησε 1.3 εκατ. διευθύνσεις IP των επισκεπτών της ιστοσελίδας του DisruptJ20

Υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων Το DreamHost έχει δηλώσει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) έχει ζητήσει πληροφορίες για όλους όσους επισκέφθηκαν το DisruptJ20.org , έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε για την οργάνωση πολιτικών διαμαρτυριών κατά της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο τομέας DisruptJ20.org, καταχωρήθηκε στην DreamHost τον περασμένο Οκτώβριο, μερικές εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Αλλά ξεκίνησε για το κοινό στις 11 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά την εμφάνιση του Trump ως νικητή. Ο ιστότοπος χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως αγωγός για τη διοργάνωση διαμαρτυριών γύρω από τα εγκαίνια του Trump – μερικά ειρηνικά, μερικά όχι.

Εν πάση περιπτώσει, η DreamHost δήλωσε ότι έχει «συνεργαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να συμμορφωθεί με τη νομική διαδικασία» κατά το παρελθόν «πριν αρκετούς μήνες» και ότι η εταιρεία έλαβε ένταλμα έρευνας ζητώντας πλήθος στοιχείων σχετικά με το DistrupJ20.org τον Ιούλιο.

Κεντρικό στοιχείο του αιτήματος ήταν οι πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο του DistrupJ20.org και του ιδιοκτήτη του, αλλά τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα σε σχέση με τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Σύμφωνα με την DreamHost, το αίτημα της DOJ περιλαμβάνει 1,3 εκατομμύρια διευθύνσεις IP που καλύπτουν κάθε συσκευή αποσυνδέθηκε με το website. Ετούτη η διαδικασία συμπεριελάμβανε εκτός από πληροφορίες επικοινωνίας των χρηστών, περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φωτογραφίες χιλιάδων ανθρώπων σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ποιος απλά επισκέφθηκε την ιστοσελίδα, σύμφωνα με μια δημοσίευση του επίσημου blog της εταιρείας η οποία έλεγε.

“Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, ένα ισχυρό παράδειγμα διερευνητικής υπέρβασης και σαφούς κατάχρησης των κυβερνητικών αρχών”, πρόσθεσε η δήλωση η DreamHost.

Αφού αμφισβήτησε το αίτημα του DOJ με ​​βάση το “υπερβολικό” του εντάλματος, η DreamHost έλαβε ένα αντίγραφο μιας “εντολής για τον εξαναγκασμό της διαδικασίας” που κατέθεσε το DOJ στο ανώτατο δικαστήριο της περιφέρειας της προσπαθώντας να απορρίψει τα αντικαταστάσια του DreamHost. Την προηγούμενη εβδομάδα, η DreamHost κατέθεσε τα νομικά επιχειρήματά της .

Ωστόσο, αυτό διαδραματίζει, είναι σαφέστερο δείγμα από ποτέ ότι οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στο επίκεντρο των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων και των διαφόρων πλευρών του πολιτικού φάσματος, στις ΗΠΑ και αλλού .

Χθες, ο συνεργάτης της εταιρίας φιλοξενίας ιστοσελίδων GoDaddy έδιωξε τη νεοναζιστική ιστοσελίδα Daily Stormer από την υπηρεσία της και η Google ακολούθησε το ίδιο παράδειγμά όταν ο ιστότοπος αναζητούσε καταφύγιο. Αλλά αυτά είναι μικρές κινήσεις στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, και πολλοί υποστηρίζουν ότι η Silicon Valley εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το ρόλο της στη διάδοση του μίσους.

Για την DreamHost, το βασικό επιχείρημά του επικεντρώνεται στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών να εκφωνούν πολιτικές απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν, χωρίς να φοβούνται ότι η ταυτότητά τους θα αποκαλυφθεί μέσω ενός υπερβολικού εντάλματος έρευνας. πρόσθεσε η εταιρεία.

Το Ίντερνετ γεννήθηκε μέσα από δυσκολίες και συνεχίζει να επιβιώνει, κατά κύριο λόγο στην εκδημοκρατιστική του ικανότητα να διευκολύνει την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών. Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν εύλογες προσδοκίες ότι δεν θα παρασυρθούν σε ποινικές έρευνες απλώς ασκώντας το δικαίωμά τους στην πολιτική ομιλία εναντίον της κυβέρνησης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166