ΑρχικήΟικονομίαΗ MongoDB, ο πάροχος βάσης δεδομένων έχει καταθέσει εμπιστευτικά την διαδικασία IPO

Η MongoDB, ο πάροχος βάσης δεδομένων έχει καταθέσει εμπιστευτικά την διαδικασία IPO

Η MongoDB, ο πάροχος βάσης δεδομένων έχει καταθέσει εμπιστευτικά την διαδικασία IPO.

Πριν μπούμε στην ουσία του θέματος, αρχικά οφείλω να εξηγήσω σε εκείνους που δε γνωρίζουν τι σημαίνει IPO. Είναι η πρώτη δημόσια προσφορά που παρέχεται στο κοινό για να αγοράσει τις μετοχές μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Σοβαρές πηγές αναφέρουν πως η MongoDB έχει καταθέσει εμπιστευτικά ένα IPO. Η εταιρεία υπέβαλε μια κατάθεση S-1 τις τελευταίες εβδομάδες και αποσκοπεί στο να δημοσιοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η MongoDB με έδρα τη Νέα Υόρκη βοηθά εταιρείες όπως οι Adobe, eBay και Citigroup να διαχειρίζονται βάσεις δεδομένων. Ορισμένες από τις προσφορές του περιλαμβάνουν την ονομαστική βάση δεδομένων MongoDB ανοιχτού κώδικα και την προσφορά υπηρεσιών Atlas database-as-a-service.

Η εταιρεία έχει λάβει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το 2008, συμπεριλαμβανομένων γνωστών επενδυτών όπως η Sequoia Capital, η Intel Capital και η NEA. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης του ήταν πριν από περισσότερα από δύο χρόνια και πλέομ η εκτιμώμενη χρηματιστηριακή αξία της MongoDB ανέρχεται στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η MongoDB έχει επωφεληθεί από την διάταξη περί εμπιστευτικής κατάθεσης του νόμου JOBS, η οποία εισήχθη το 2012. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να υποβάλουν τις καταθέσεις και να περιμένουν μέχρι 15 ημέρες πριν από την επίδειξη τους στους επενδυτές, Εν ολίγοις υπάρχει μία σκόπιμη καθυστέρηση ώστε να μην αποκαλυφθούν τα οικονομικά στοιχεία σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Αυτό βοηθά τις νεοσύστατες εταιρίες να ετοιμαστούν και να εισχωρήσουν ευκολότερα στο χρηματιστήριο χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθούν τόσο πολύ με τις λεπτομέρειες και τα διαδικαστικά, μερικές εβδομάδες πριν από το ντεμπούτο τους.

Υπήρξαν τεχνικά προβλήματα σχετικά με την ενδεχόμενη IPO της MongoDB εδώ και αρκετά χρόνια. Τον Μάιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία προσέλαβε έμπειρους τραπεζίτες για να προχωρήσουν ταχύτερα τη διαδικασία της IPO.

Πρόσφατα έχει αναφερθεί από διάφορα οικονομικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Stitch Fix έχει καταθέσει επίσης εμπιστευτικά μια δημόσια εγγραφή στο παρόν σύστημα . Επίσης ακούστηκε ότι ορισμένες εταιρείες σχεδιάζουν να γίνουν δημόσιες μεταξύ της Ημέρας Εργασίας και της Ημέρας των Ευχαριστιών (είναι επίσημες αργίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής).

Οι δημόσιες εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την παροχή ρευστότητας στους εργαζομένους και στους πρώιμους επενδυτές. Ενώ εταιρείες όπως η Google και το Amazon έχουν συνάντηση μέσω αυτής της οδού μεγάλες ευκαιρίες και τεράστια επιτυχία στο χρηματιστήριο, οι πρόσφατες υψηλού προφίλ IPOs όπως Snap και Blue Apron συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτό τον τομέα. Η Cloudera, μια μεγάλη εταιρεία δεδομένων, δεν χρειάστηκε επί του παρόντος να κινήσει την διαδικασία εξεύρεσης χρημάτων μέσω ετούτης της διαδικασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο αξιόλογο σύστημα στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις ούτως ώστε να πωλήσουν κάποιο μερίδιο από το μετοχικό της κεφάλαιο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166