Driver 2 (video game)

Driver 2 (video game)
  • Εκδότης: Infogrames
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Reflections Interactive, Sennari Interactive (GBA)
  • Είδος: Arcade, Driving, action
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Νοεμβρίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation, Game Boy Advance
  • Mode: Single player, multiplayer

Εξακολουθούμε να συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα παλιά video games με ένα ακόμη υπέροχο τίτλο που φέρει την ονομασία Driver 2.

Ένας από τους τίτλους που σημάδεψαν τη χρονιά που μας πέρασε ήταν χωρίς αμφιβολία και το Driver.

Ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό driving game που εξέπληξε τους πάντες με την μοναδικότητά του και την πρωτοτυπία του.

Η επιτυχία για την ομάδα της Reflections -αυτή που το ανάπτυξε- ήταν μεγάλη. Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο το όνομα και τη φήμη που απέκτησε, δε νομίζω να δυσκολεύτηκε και πάρα πολύ στη δημιουργία του Driver 2.

Πάντως, το γεγονός είναι ένα: ο νέος τίτλος έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Δεν αρκέστηκε απλά στην πετυχημένη συνταγή του προκατόχου του, αλλά προχώρησε ακόμα παραπέρα! Το αποτέλεσμα; Αυτό το «θαύμα» που ακούει στο όνομα Driver 2!

Τα full motion videos που «ανοίγουν» το παιχνίδι είναι εντυπωσιακά και μας προϊδεάζουν για την πολλά υποσχόμενη συνέχεια. Δύο «φουσκωτοί» οπλισμένοι με καραμπίνες, μπουκάρουν σ’ ένα μπαρ και τα κάνουν γυαλιά-καρφιά. Οι τύποι δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να μπει στο δρόμο τους.

Σαν να παρακολουθούμε αμερικάνικη ταινία «δρόμου»…

Το μήνυμα που «περνάει» μέσα από την εισαγωγή αποτελεί και το αντικείμενό σας στο παιχνίδι: η καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Εσείς παίρνετε για μια ακόμη φορά το ρόλο του Bruce Tanner, ενός αστυνομικού με πολιτική περιβολή, μόνο που αυτή τη φορά σας πλαισιώνει κι ένας συνάδελφος, ο Tobias Jones. Μαζί θα αντιμετωπίσετε μια Βραζιλιάνικη εγκληματική οργάνωση, περνώντας από 4 περιοχές: Chicago, Rio, Havana, και Las Vegas.

Όλες οι τοποθεσίες έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με αυτές του πρώτου τίτλου, έχοντας περισσότερους δρόμους και μεγαλύτερη ποικιλία αποστολών.

Ειναι αυτονόητο βέβαια ότι έχουν μοντελοποιηθεί πιστά οι αυθεντικές πόλεις που προαναφέραμε. Οι διαφορές που θα συναντήσετε από περιοχή σε περιοχή είναι ευφανέστατες. Τα οχήματα, τα περιπολικά, μέχρι και οι αναμεταδόσεις από τον ασύρματο και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα πάντα ακολουθούν τη κουλτούρα της εκάστοτε πόλης!

Η πιο σπουδαία βελτίωση στο παιχνίδι είναι η ικανότητα του Tanner να βγαίνει από το όχημά του και να εξερευνεί. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι επιλογές σας και επεκτείνεται η δράση σας.

Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε μεταφορικό μέσο όποτε θελήσετε -αν για παράδειγμα το δικό σας έχει παραμορφωθεί από τις συγκρούσεις.

Έτσι, σας δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσετε περιπολικά, φορτηγά, λεωφορεία και άλλα συν κάποια κρυμμένα bonus οχήματα που σας περιμένουν!

Οι καμπύλες των δρόμων είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Tο προηγούμενο Driver μας είχε απογοητέψει λιγάκι με τις απότομες, κλειστές στροφές του. Εδώ, δε συναντάμε αυτό το πρόβλημα (χώρια που έχουν προστεθεί περισσότερες λεπτομέρειες… μέχρι και γέφυρες που ανοιγοκλείνουν, σαν της Χαλκίδας!).

Οι απόστολές όχι μόνο παραμένουν το ίδιο εθιστικές, αλλά είναι ακόμα καλύτερες και πιο εκτεταμένες (χάρη στη νέα ιδιότητα του χαρακτήρα σας). Ακόμα, η πληθώρα των cut-scenes που θα συναντήσετε, σίγουρα προσθέτει πολλά στην εικόνα του παιχνιδιού.

Το two-player mode του παιχνιδιού -με split-screen- είναι υπέροχο και θα σας διασκεδάζει ευχάριστα όταν έχετε παρέα.

Τέλος, υπάρχουν πολλά modes παιχνιδιού που θα τεστάρουν τις ικανότητές σας στην οδήγηση και θα σας βοηθήσουν να γίνετε ένας τέλειος οδηγός.

Από άποψη γραφικών, το παιχνίδι ξεπερνά τον προκάτοχό του. Είναι πιο ομαλό, περισσότερο ατμοσφαιρικό και με καλύτερη σκηνική παρουσία. Λεπτομέρειες όπως οι κεραυνοί, οι αστραπές, η καταρακτώδης βροχή, η ανατανάκλαση των προβολέων και των «στοπ», ή η μαγευτική νυχτερινή οδήγηση, «ζωντανεύουν» το παιχνίδι και δύσκολα θα αποτραβήξετε το βλέμμα σας από την ομορφιά που το τυλίγει. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες μικροατέλειες (όπως το απότομο «ξεπέταγμα» sprites που γίνεται ώρες-ώρες) αλλά ούτε που θα δώσετε σημασία.

Τί άλλο να πει κανείς για το Driver 2;

Πιστεύω, τα λόγια είναι περιττά… Είδατε τον πρώτο τίτλο, τον παίξατε, τον απολαύσατε με όλη σας την ψυχή και κανείς δε θα σας σταματήσει από την απόκτηση αυτού του τίτλου.

Διάβασε επίσης: Ο πρώτος Υπεραγωγός σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά σε πολύ υψηλές πιέσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας