Driving Emotion Type-S

Driving Emotion Type-S
  • Εκδότης: JP: Square
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Escape
  • Είδος: Racing
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Μαρτίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation 2
  • Mode: Single player, two player

Η πρωτότυπη, ιαπωνική έκδοση του Driving Emotion Type-S ήταν ότι χειρότερο έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σε τίτλο Playstation 2! Αρκετά προκατηλημένος και με βαριά καρδιά -δε σας το κρύβω- πήρα στα χέρια μου την Ευρωπαϊκή του έκδοση.

Ένας αναστεναγμός γεμάτος ανακούφιση βγήκε από μέσα μου… Δόξα το Θεό, δεν υπάρχει καμμία σχέση ανάμεσα στους δύο τίτλους! Όχι ότι το Type-S είναι και το τέλειο παιχνίδι… Απλά, είναι τόσο καλό που μπορεί να σταθεί περήφανα μαζί με τα υπόλοιπα racing games που κατακλύζουν την κονσόλα σας.

Η ιαπωνική έκδοση του παιχνιδιού κυριολεκτικά «δεν παιζόταν»! Τα οχήματα δεν είχαν καμμία επαφή με το δρόμο, ενώ το τιμόνι λειτουργούσε από μόνο του!

Ευτυχώς τώρα τα πράγματα άλλαξαν: Οι δρόμοι δεν γλιστράνε τόσο πολύ, η αίσθηση του βάρους είναι σημαντικά διαφορετική και το τιμόνι κάνει αυτόματη επαναφορά. Πάντως, εξακολουθεί να είναι υπερβολικά ευαίσθητο και να απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτικό χειρισμό. Μια στραβοτιμονιά, λίγο περισσότερο να στρίψετε το τιμόνι και αυτομάτως θα βρεθείτε να κάνετε σβούρες, προτού γίνετε «μπαλλάκι» στους τοίχους που περιβάλλουν την πίστα. Τί άδοξος τρόπος για να τελείώσει το παιχνίδι σας! Υπάρχουν στιγμές που η δυσκολία του παιχνιδιού -και έμμεσα η ΑΙ της CPU- εκπλήσσει.

Το Type-S έχει τα προσωπικά του κριτήρια και δικό του τρόπο σκέψης. Η δυσκολία του παιχνιδιού εξαρτάται πολλές φορές από το αυτοκίνητο που οδηγάτε.

Μπορεί σε μια κούρσα να βγείτε πρώτος με διαφορά και στην αμέσως επόμενη να τερματίσετε… τελευταίος, χωρίς να καταλάβετε (όπως και μεις, άλλωστε) το «γιατί». Πάντως, οι νίκες σας αμοίβονται γενναιόδωρα. Πάνω από 10 πίστες και περισσότερα από 50 αυτοκίνητα σας περιμένουν να τα ξεκλειδώσετε!

Οι πίστες, είναι ένα μείγμα ρεαλισμού και δημιουργίας, (ανάμεσά τους υπάρχουν και μερικές φημισμένες, όπως η Tsukuba ή η Suzuka) και διακρίνονται από μεγάλη ποικιλία σε μορφές και κατασκευές, όπου οι απέραντες ευθείες εναλλάσονται με επικίνδυνες κλειστές στροφές, σε απρόβλεπτους ρυθμούς. Έτσι, καλό είναι να καταφεύγετε πάντα στο Line Training mode, για μερικούς δοκιμαστικούς γύρους.

Εμφανισιακά, το παιχνίδι είναι αρκετά όμορφο, παρά τα γνωστά προβλήματα με το aliasing που συναντώνται (σαν ένας από τους αρχικούς τίτλους της κονσόλας). Το framerate είναι «κολλημένο» στα 60 frames per second, ενώ λεπτομέρεια στα textures και ειδικά εφφέ διακρίνουν τα background.

Τα οχήματα έχουν εκτυφλωτικά λαμπερή όψη και ελαφρά στρογγυλεμένες άκρες (στυλ Gran Turismo) με μια πληθώρα από αντανακλάσεις και εφφέ φωτισμού/λάμψεων, ενώ τα textures που αναγράφουν τους σπόνσορες απεικονίζονται αρκετά καλά. Υπάρχουν διάφορες απόψεις στην κάμερα, αλλά η καλύτερη είναι από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Υπάρχουν πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες, με μόνο μελανό σημείο το animation στα χέρια του οδηγού που «χάνει» σε frames.

O ήχος του παιχνιδιού είναι κάπως ιδιότροπος.

Τα ηχητικά εφφέ είναι πολύ «σιωπηλά» και θα πρέπει να κλείσετε εντελώς τη μουσική για να τα απολαύσετε (αν και δεν συμβαδίζουν απόλυτα μεταξύ τους). Διαλέξτε λοιπόν τί από τα δύο προτιμάτε να σας συνοδεύει: ήχος ή μουσική;

Τί είναι τελικά το Driving Emotion Type-S για την κονσόλα σας; Θα σας απαντήσω με ένα παράδειγμα: Ότι και το Sega GT για το Dreamcast… Ωραία εμφάνιση, «στιβαρό» gameplay, πλήθος από οχήματα και πίστες, αρκετά προκλητικό και τεράστιο σε μέγεθος. Αλλά, υπάρχει ένα Metropolis Street Racer… Έτσι κι εδώ… Πολύ καλό, αλλά υπάρχει ένα Gran Tourismo 3 στον ορίζοντα…

Διάβασε επίσης: 15 ερωτήσεις για την τριχόπτωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας