Drunk runner: Ένα παιχνίδι στο Android με πολύ γέλιο

Drunk runner: Ένα παιχνίδι στο Android με πολύ γέλιο

Όπως λέει και ο ίδιος ο developer, αλλά φυσικά όπως θα διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι, πρόκειται για ένα από τα πιο «παλαβά» παιχνίδια που θα συναντήσετε στο android (και όχι μόνο). Από το τίτλο μπορείτε να καταλάβετε περίπου για το τι πρόκειται να ακολουθήσει από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να το παίζετε.

Το Drunk runner λοιπόν είναι ένα απλό παιχνίδι, ωστόσο ο κεντρικός χαρακτήρας που ελέγχεται από τον παίκτη έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. δηλαδή μεθάει κατά την διάρκεια της διαδρομής. Με το που θα ξεκινήσετε το παιχνίδι, ο τύπος που τρέχει κρατάει και ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι από το οποίο πίνει διαρκώς σαν μπεκρής.

Στη διαδρομή σας υπάρχουν μπουκάλια που πρέπει να μαζεύετε, όσο περισσότερα μαζεύετε τόσο περισσότερο μεθάει ο χαρακτήρας σας. Έτσι σε κάποια χρονική στιγμή θα πετάξει το μπουκάλι από μπύρα και θα πάρει ένα μπουκάλι κρασί, ύστερα και καθώς προχωράει και μεθάει αλλάζουν τα ποτά ουίσκι, βότκα και πολλά cocktail θα περάσουν από το χέρι του.

Στην διαδρομή υπάρχουν εμπόδια δρομέων τα οποία επειδή ο χαρακτήρας σας είναι αρκετά μεθυσμένος δεν μπορείτε να τα υπερπηδήσετε οπότε περνάτε από κάτω, επίσης θα συναντήσετε και μεγάλα ακίνητα φορτηγάκια όπου περπατάτε πάνω τους για να μαζέψετε μπουκάλια. Επειδή η διαδρομή είναι σε κανονικό δρόμο με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας πρέπει να προσέχετε για τα αμάξια τα οποία έρχονται κατά πάνω σας και πρέπει να υπερπηδήσετε, αν και μεθυσμένος. “Προσοχή στους δεινόσαυρους”.

Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει και μια μπάρα που σας δείχνει πόσο μεθυσμένος είναι ο πότης σας, στο 50% είναι ήδη μεθυσμένος και πάει για τα χειρότερα. Καθώς μεθάει, δηλαδή προχωράει το party animal, αυξάνεται η ταχύτητα του παιχνιδιού ως βαθμός δυσκολίας και αναγράφετε στην οθόνη τι ποτό πίνει και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Λόγου χάρη πίνει cocktail και είναι wasted. Το Drunk runner θεωρητικά δεν τελειώνει, ουσιαστικά όμως η ολοκλήρωση του gameplay γίνεται με την μπάρα να έχει φτάσει στο 100% η κατάσταση να έχει περάσει από το blackout στο κλινικά νεκρός και να κοπανάτε σε κάποιο εμπόδιο που υπάρχει. Όσο πιο μακριά πάτε και όσο περισσότερα μπουκάλια μαζέψετε τόσο μεγαλύτερο το σκορ και ανάλογα με το σκορ που πετύχατε υπάρχουν τα αντίστοιχα μετάλλια.

Εκτός από αυτά στην διαδρομή σας θα βρίσκετε συνέχεια έναν κουβά, ένα προφυλακτικό και φτερά αγγέλου. Ο κουβάς σας ουσιαστικά πρόκειται για έναν μαγνήτη μπουκαλιών, καθώς προχωράτε μαζεύετε όλα τα μπουκάλια και από τις τρείς λωρίδες. Το προφυλακτικό είναι σαφώς προστασία σε περίπτωση που πέσετε πάνω σε κάποιο εμπόδιο, να μπορέσετε να συνεχίσετε την πορεία σας. Τα φτερά του αγγέλου, σας μεταφέρουν στον παράδεισο όπου και εκεί πετάτε και μαζεύετε μπουκάλια. Και τα τρία παραπάνω ισχύουν μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αν και μπορείτε να τα συναντήσετε στο δρόμο σας μια από περισσότερες φορές.

Στο μενού, οι δημιουργοί έχουν αντικαταστήσει όπου υπήρχε το playing με το drinking αφού ουσιαστικά το σκορ μετριέται με τα μπουκάλια και όχι με τα μέτρα. Άλλη ωραία λεπτομέρεια είναι ότι όταν χάσετε και εφόσον είχατε πετύχει ένα υψηλό σκορ ώστε να κερδίσετε ένα από τα τρία μετάλλια, ο πότης σας χορεύει gangnam style. Η μουσική από πίσω θυμίζει Atari ή κάτι παρόμοιο της δεκαετίας του 90. Οι εναλλαγές κατεύθυνσης είναι αρκετά καλές και το παιχνίδι είναι πάρα πολύ ελαφρύ για οποιαδήποτε συσκευή. Στο παιχνίδι πιθανόν να υπάρχουν και bugs καθώς μπορείτε να βρεθείτε σε αδιέξοδα χωρίς να έχετε κάνει κάτι περίεργο εσείς. Στο Multiplayer μπορείτε να συγκρίνετε τα high score σας στους πίνακες κατάταξης είτε με φίλους από το Facebook είτε από αυτούς που είναι online και παίζουν το game.

Υστερόγραφο: Παίξτε το παιχνίδι τουλάχιστον όταν έχετε κάνει καλό κεφάλι, όμως για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ετούτο το μήνυμα απευθύνεται μόνο προς τους ενηλίκους.