Δυναμικός τρόπος διοίκησης επιχείρησης, ως απόλυτος ηγέτης

Δυναμικός τρόπος διοίκησης επιχείρησης, ως απόλυτος ηγέτης

Ακολούθησε τον σπαρτιάτικο τρόπο διοίκησης στην εκάστοτε επιχείρηση που είσαι επικεφαλής και γίνε ο απόλυτος ηγέτης στη δουλειά σου με τις συμβουλές που σου δίνει το Texnologia.Net.

«Η σπαρτιάτικη κοινωνία χαρακτηριζόταν από τρία βασικά χαρακτηριστικά: α) την ομοιογένεια, β) την υπακοή, γ) τον ανταγωνισμό» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κολιόπουλος στο βιβλίο του Η Υψηλή Στρατηγική της Αρχαίας Σπάρτης (Εκδόσεις Ποιότητα). Σου θυμίζει τίποτα αυτό; Αν ανήκεις στη γενιά των «εταιρομάχων», της μετα-γιάπι εποχής, δηλαδή, αυτά είναι τα ζητούμενα της επαγγελματικής ζωής σου.

Τα σύγχρονα μοντέλα διοίκησης επιχειρήσεων μοιάζουν πολύ με αυτά της αρχαίας Σπάρτης. Όπως οι 300 είχαν τον Λεωνίδα, έτσι και οι σύγχρονες επιχειρήσεις λειτουργούν με την τακτική να δημιουργήσουν μία ισχυρή ομάδα γύρω από τον «ηγέτη» τους, που θα οδηγεί αυτό το γκρουπ εργαζομένων. Χωρίς τους 300, ο Λεωνίδας δεν θα κατάφερνε τίποτα. «Με τον ίδιο τρόπο, τα πιο εξελιγμένα μοντέλα διοίκησης, ειδικά στην Αμερική όπου και προηγούνται τέτοιες πρακτικές, ορίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νιώθουν πως εργάζονται σε στενό πλαίσιο» λέει ο Δημήτρης, ψυχολόγος, συνεργάτης του Ινστιτούτου Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Η νέα αντίληψη για τις επιχειρήσεις που έρχεται από την Αμερική ορίζει πράγματα που οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ακολουθούσαν πιστά. Τα νέα μοντέλα δημιουργούν πιο φιλικό κλίμα, ένα εργασιακό περιβάλλον ευχάριστης διάθεσης, που έχει σκοπό να κάνει κάθε εργαζόμενο να νιώσει πως ο στόχος της εταιρείας είναι και δικό του όραμα, ότι το καλό της επιχείρησης είναι και το δικό του καλό. «Οι Σπαρτιάτες είχαν συλλογικό όραμα. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να υπάρχουν πράγματα που κάνουν τον εργαζόμενο να νιώθει πως δίνει ό,τι πρέπει, η λεγόμενη κάρτα και τα συναφή με αυτήν, δημιουργείται μια κατάσταση, όπου ο εργαζόμενος δεν νιώθει εγκλωβισμένος σε αυστηρό πλαίσιο και δίνει την καρδιά του σε αυτό που κάνει, οπότε αποδίδει περισσότερο κι από το 100% κάποιες φορές» περιγράφει ο Τσιάκος.

Είναι καλό να υπάρχει φροντίδα προς τον εργαζόμενο πια στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Οπως οι Σπαρτιάτες πρόσεχαν όσο τίποτε άλλο την κατάστασή τους και το στράτευμά τους, έτσι και μια επιχείρηση που σκέφτεται μακροπρόθεσμα, πρέπει να δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και της φροντίδας στους υπαλλήλους της. «Ολοένα και περισσότερες εταιρείες έχουν πια γυμναστήριο, ενώ και η ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στους εργαζόμενους, όπως ακριβώς οι σπαρτιάτικες φιλίες μεταξύ των στρατιωτών, είναι για το καλό των εργαζομένων και της επιχείρησης.

Βλέπει κάποιος πως οι πιο σύγχρονες φίρμες βγάζουν τους υπαλλήλους για φαγητό, τους στέλνουν σε παραστάσεις, τους δημιουργούν βαθύτερη σχέση από αυτήν που είχαμε συνηθίσει ανάμεσα σε εργαζόμενο και προϊστάμενο» λέει ο Τσιάκος. Παραδειγματίσου κι εσύ από τους αρχαίους Σπαρτιάτες και κάνε τους υφισταμένους σου να θυσιάζονται για σένα και για τα υψηλά ιδανικά σου.

Φόρα τη στολή του νικητή

Η πολεμική στολή των Λακεδαιμονίων είχε ερυθρό χρώμα. Σύμφωνα με τον Λυκούργο, η επιλογή του χρώματος είχε διπλή σημασία. Πρώτον, γιατί δημιουργεί αρνητική επίδραση στον αντίπαλο και, δεύτερον, γιατί κρύβει τις πληγές και το αίμα. Το κόκκινο είναι παραδοσιακά το χρώμα του φόβου (για τους αντιπάλους) και της αυτοπεποίθησης (για όποιον το φορά), ενώ σύμφωνα με έρευνα των ανθρωπολόγων Russell Hill και Robert Barton του Πανεπιστημίου του Durham, όταν δύο αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι, η ομάδα που φοράει κόκκινα έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει.

Η ομάδα που διερεύνησε τα αποτελέσματα στο μποξ, το τάε κβον ντο και τα δύο είδη πάλης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας κατέγραψε ότι, όταν οι αντίπαλοι είχαν παρόμοια φυσική κατάσταση και ικανότητα, οι αθλητές που φορούσαν κόκκινο νικούσαν με ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Προτίμησε κόκκινες γραβάτες ή αντίστοιχες λεπτομέρειες (μανικετόκουμπα, καρφίτσες, ποσέ) αν τα κόκκινα πουλόβερ σου μοιάζουν υπερβολικά και φτιάξε μία επαγγελματική γκαρνταρόμπα, που θα σε κάνει να νιώθεις ανίκητος.

Κρύψε τις αδυναμίες σου

Οπως το κόκκινο χρώμα έκρυβε το αίμα από τις πληγές των Σπαρτιατών, έτσι κι εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κατάλληλη τεχνική για να κρύψεις τις δικές σου αδυναμίες στον «πόλεμο» της επαγγελματικής ανόδου σου. Η Cheryl Mayberry McKissack, ιδρυτής και CEO της NIA Enterprises, μίας εταιρείας που ειδικεύεται στη συμβουλευτική μεσαίων στελεχών στις ΗΠΑ, έχει συγκεκριμένη τακτική για τα στελέχη που χρειάζονται γρήγορη εξέλιξη εδώ και τώρα. «Η καλύτερη κάλυψη των αδυναμιών σου σε μια δουλειά είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων σου» λέει η McKissack. «Κατάλαβε την αξία σου, την αξία της δουλειάς σου και μεγιστοποίησέ τα.

Χρησιμοποίησε τις γνωριμίες και το κοινωνικό δίκτυό σου για να διαφημίσεις τη δουλειά σου και φρόντισε να μάθεις όσα χρειάζονται για να μην έχεις καμία εμφανή αδυναμία». Πήγαινε σε ένα σεμινάριο υπολογιστών αν οι γνώσεις σου δεν είναι επαρκείς, αλλά φρόντισε αυτό που θα μάθουν στην πιάτσα να είναι πως εσύ είσαι αυτός που είχε την ιδέα του πολύ επιτυχημένου project της προηγούμενης χρονιάς.

Δείξε σίγουρος και επιβλητικός

O Λυκούργος έγραφε ότι η μακριά κόμη ήταν αυτή που κάνει τον άντρα να δείχνει ψηλότερος, πιο επιβλητικός και προκαλεί περισσότερο φόβο στον εχθρό κατά τη διάρκεια της μάχης. Οχι, εσύ δεν χρειάζεται να αφήσεις μακριά μαλλιά -ακόμα κι ο Σόγερ στο Lost κουρεύτηκε- αλλά μπορείς να είσαι εκείνος που θα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους στην εταιρική μάχη για τη θέση που θα βλέπει στο γραφείο του προέδρου.

Επέβαλε τον εαυτό σου ως εκείνον που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ειδικά τις κρίσιμες στιγμές. «Φόρα το καλύτερο κοστούμι σου την ημέρα του meeting με το διοικητικό συμβούλιο» λέει η Terry Del Percio, πρόεδρος της The Work Strategies Company, εταιρείας συμβούλων καριέρας. «Πάρε το λόγο όταν τεθεί το κρίσιμο ερώτημα και μην αφήσεις κανέναν να πιστέψει πως υπάρχει κάποιος που ξέρει καλύτερα από σένα το θέμα». Φρόντισε, φυσικά, να είσαι κιόλας αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα το θέμα.

Δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα

Η Σπάρτη είχε δύο βασιλείς: έναν από το γένος των Αιγιαδών κι έναν από το γένος των Ευρυπωντιδών. Σε εμπόλεμη κατάσταση, ο ένας βασιλιάς οδηγούσε το στρατό στη μάχη έχοντας την αρχηγία του στρατεύματος, ενώ ο άλλος παρέμενε στη Σπάρτη ώστε να μη μείνει ακυβέρνητη.

Αν ισχύει λοιπόν πως τα ετερώνυμα έλκονται, σίγουρα θα έχεις κάποιον δίπλα σου που εμπιστεύεσαι, αλλά έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης από σένα. «Υπάρχουν δύο τομείς που θα μπορούσες να το εφαρμόσεις αυτό. Ο ένας είναι με κάποιον συνάδελφό σου – συνήθως κάποιον που βρίσκεται στην ίδια κλίμακα με σένα» λέει ο Michael Gershon, συγγραφέας του Second Brain: The Scientific Basis of Gut Instinct and a Groundbreaking. «Με αυτόν τον άνθρωπο θα μπορείτε να χτίσετε μια πολιτική για τις ενέργειες σας βασιζόμενοι σε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες».

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως πολλές φορές δεν υπάρχει κάποιος τόσο διαφορετικός και τόσο άξιος εμπιστοσύνης γύρω σου. «Τότε θα πρέπει να ψάξεις στον περίγυρό σου» λέει ο Gerson. «Είτε είναι η σύντροφός σου είτε κάποιος φίλος σου από το πανεπιστήμιο, πρέπει να ξέρει τις αξίες και τις δυνατότητές σου, αλλά να έχει διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Αν είσαι πεσιμιστής, εκείνος να είναι αισιόδοξος ή αν είναι ρεαλιστής, εσύ να είσαι αιθεροβάμων».

Φύλαγε τα νώτα σου

Ο στρατός της Σπάρτης ποτέ δεν εκστράτευε ολόκληρος αλλά μόνο ένα τμήμα του (περίπου το 1/3), ενώ το υπόλοιπο έμενε στη Σπάρτη για την περίπτωση εξέγερσης των ειλώτων. Γι’ αυτό και οι πόλεις-κράτη, που ήταν σύμμαχοι της Σπάρτης και οι οποίοι καλούσαν τους Λακεδαιμονίους σε βοήθεια, ήταν υποχρεωμένες να εκστρατεύουν με όλες τις δυνάμεις τους. Το «φύλαγε τα ρούχα σου» είναι πιο παλιό ρητό κι από τα ίδια τα ρούχα και στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο μάχης είναι ένα από τα πιο βασικά «συνταγματικά άρθρα» μιας επιτυχημένης καριέρας.

Η Leigh Duncan της Spencer Stuart, μίας από τις μεγαλύτερες φίρμες συμβούλων εταιρειών στον κόσμο, ανέφερε σε έρευνΑ της ότι η πιο επισφαλής δουλειά στον κόσμο είναι η θέση του Chief Marketing Officer στις αμερικανικές εταιρείες (το 2019, ο μέσος όρος παραμονής σε τέτοιου είδους θέση ήταν 23,2 μήνες): «Ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι να φυλάει τα νώτα του. Η επέκταση του προσωπικού δικτύου επαφών, η καλή προσωπική σχέση με τους προϊστάμενους και η συντηρητική πολιτική επιχειρηματικών ανοιγμάτων είναι τα πιο σημαντικά τρικ» λέει η Duncan. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεις και πολλές αρμοδιότητες σε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι δεν κοστίζουν σε έναν ενδοεταιρικό πόλεμο λέει η Duncan.

Κράτα το σε φιλικό επίπεδο

Στη σπαρτιάτικη κοινωνία, αν κάποιος σύσκηνος χανόταν στη μάχη, τη θέση του έπαιρνε κάποιος άλλος κατόπιν εξετάσεως και ψηφοφορίας των υπολοίπων, όπως αναλύει ο Λυκούργος. Σε έρευνα που διεξήγαγε το Creative Group, Menlo Park στην Καλιφόρνια για τις ανάγκες του εργατικού δυναμικού σε περισσότερες από 260 εταιρείες, οι εργαζόμενοι που παραδέχονταν πως έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους τους δήλωναν πιο ικανοποιημένοι από το εργασιακό περιβάλλον τους κατά 88% από αυτούς που απλώς έλεγαν πως υπήρχε τυπικό κλίμα στο γραφείο τους. Δεν είναι μόνο πως είναι πιο χαρούμενοι οι άνθρωποι όταν δουλεύουν ως φίλοι αλλά και πιο αποδοτικοί. Η ίδια έρευνα έδειχνε πως η αποδοτικότητα στα πιο φιλικά γραφεία ήταν κατά 34% πιο ανεβασμένη από τα υπόλοιπα, ακόμα κι αν ο πραγματικός χρόνος εργασίας ήταν 17 λεπτά μικρότερος. Προφανώς λίγο παραπάνω κουτσομπολιό ανάμεσα στους υφισταμένους σου τους κάνει να δουλεύουν περισσότερο.

Γίνε ομαδικός παίκτης

Μελετώντας κάποιος την πολιτεία της Σπάρτης κι εξετάζοντας την κοινωνική αλλά και την οικονομική δομή της καταλαβαίνει εύκολα γιατί οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είχαν αναπτύξει σε τόσο υψηλό βαθμό το αίσθημα της φιλοπατρίας βάζοντας πάντα το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό. Στην πράξη, η ίδια η πολιτεία ήταν αυτή που γαλουχούσε τους πολίτες της με αυτά τα πρότυπα παραδειγματίζοντάς τους με τη σωστή λειτουργία της.

Η Σπάρτη ήταν η μητέρα όλων. Στις σύγχρονες μητροπόλεις εταιρείες, οι πιο πολύτιμοι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν για την ομάδα και βρίσκουν τρόπους για να συντονίσουν τις δικές τους δυνάμεις με τις δυνάμεις των γύρων τους. Όταν δουλεύεις σε ομαδικό project, μοιράσου τις ευθύνες με τους υπόλοιπους, αλλά δούλεψε σαν να ήταν αποκλειστικά δική σου υπόθεση. Πετυχαίνοντας τους στόχους της ομάδας και δείχνοντας το δρόμο της επιτυχίας και στους άλλους, όλοι θα αποδίδουν καλύτερα κι εσύ θα γίνεις ο ηγέτης που κάθε πρόεδρος ονειρεύεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας