ΑρχικήΕφαρμογέςElCulture (Android app) πληροφορηθείτε για τα πολιτιστικά δρώμενα

ElCulture (Android app) πληροφορηθείτε για τα πολιτιστικά δρώμενα

Η εφαρμογή ElCulture αποτελεί μια αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια της εταιρείας pinapps.com για Android και της εταιρίας Niobium Labs Ltd. για λειτουργικό σύστημα iOS με σκοπό να μας ενημερώνει για τα καθημερινά πολιτιστικά δρώμενα που διαδραματίζονται στην πρωτεύουσα, στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας. Αυτό που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες όπως: Σινεμά, Θέατρο, Χορό, θεάματα για το Παιδί, Φεστιβάλ αλλά και ποικίλες εκθέσεις.

«Η ανάγκη είναι το κεντρί των καλών τεχνών. Αυτή μόνο παρακινεί τον άνθρωπο στη δουλειά.» το είπε ο τεράστιος Θεόκριτος.

Η πρώτη επαφή

Πιο αναλυτικά λοιπόν καθώς εισέρχεστε στην εφαρμογή, αντικρίζετε την ατζέντα της ημέρας. Κάνοντας scroll down μπορείτε να επιλέξετε τη περιήγηση ανάμεσα στις πρεμιέρες τις εβδομάδας που διανύουμε αλλά και στα πολιτιστικά που τελειώνουν. Στη συνέχεια σας παρουσιάζονται οι ταινίες που παίζονται τώρα. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε το είδος ταινίας που θέλετε (αστυνομική, δραματική, επιστημονικής φαντασίας κτλ.) αλλά και να δείτε ποιες ταινίες παίζονται σε οποιοδήποτε κινηματογράφο από τον συνοικιακό μέχρι και τους μεγάλους (βλ. Village).

Δυνατότητες

Δεν λείπει από την εφαρμογή η αναζήτηση, τόσο για ταινίες όσο και για εκδηλώσεις. Τολμήστε να ψάξετε την ταινία που θέλετε και η εφαρμογή σας εμφανίζει το πού παίζεται αλλά και το τρέιλερ της ταινίας που επιλέξατε, μόνο που θα πρέπει να το παρακολουθήσετε σε έναν περιηγητή ή το Youtube.

Εδώ έχω να προσθέσω ότι μεγάλο ατού της εφαρμογής αποτελεί η δυνατότητα να δημιουργήσετε μία λίστα με τα αγαπημένα σας δρώμενα, αυτά που ξεχωρίσατε μετά το ψαχτήρι.

Το γεγονός ότι οι πληροφορίες διατίθενται και χωρίς την χρήση ίντερνετ, παρέχει μια σιγουριά στους χρήστες ότι δεν θα αποχωριστούν ποτέ τον απόλυτο πολιτιστικό οδηγό, απλά θα ήταν συνετό να ανοίγετε συχνά το 3G ή το Wi-Fi σας καθώς το περιεχόμενο ανανεώνεται συνεχώς.

Τι εντύπωση άφησε

Αρκετά καλό το στήσιμο των γραφικών στοιχείων με κινήσεις και εφέ που θα ζήλευαν πολλές εφαρμογές. Πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο για αυτό το λόγο τη προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τις τέχνες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166