ΑρχικήΕιδήσειςΕνδιαφέροντα παιχνίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ενδιαφέροντα παιχνίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το μπούμερανγκ είναι γνωστό σε όλους λίγο πολύ. Αποτελείται από ένα μονοκόμματο κομμάτι ξύλο το οποίο σχηματίζει αμβλεία γωνία , και όταν ριχτεί με συγκεκριμένο τρόπο, επιστρέφει κατά έναν “μαγικό τρόπο” στο άτομο που το πέταξε αφού διαγράψει μια στροφή 180ο μοιρών. Η ιδιαιτερότητά της κίνησης του κατά την ρίψη οφείλεται καταρχήν στην ωστική δύναμη που βάζει αυτός που το ρίχνει, αλλά και στο ιδιαίτερο σχήμα του , το οποίο δημιουργεί με τη βοήθεια του αέρα και της βαρύτητας, δυνάμεις που το αναγκάζουν να περιστραφεί προς τα αριστερά και σιγά σιγά να στρίψει και να επιστρέψει στο σημείο ρίψης.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (αγγλικά: International Space Station);

Ο Takao Doi, είναι ένας αστροναύτης ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Πριν πάει εκεί ένας συμπατριώτης του, ο Yasuhiro Togai, ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στη ρίψη μπούμερανγκ, του ζήτησε μια χάρη. Να πετάξει ένα μπούμερανγκ (με τρία πτερύγια αντί για το κλασσικό με τα δύο) στο διάστημα για να δει πως θα συμπεριφερθεί.

Και το έκανε. Και το τράβηξε και σε βίντεο. Και το μπούμερανγκ προς μεγάλη έκπληξη του αστροναύτη αλλά και όσων είδαν το εγχείρημα, επέστρεψε πίσω.

Το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν στο διάστημα όπου δεν υπάρχει βαρύτητα και αντίσταση του αέρα το μπούμερανγκ να καταφέρει να επιστρέψει;

Το ερώτημα προς το παρόν παραμένει αναπάντητο. Εν καιρώ θα δοθεί στη δημοσιότητα και το βίντεο το οποίο έχει απεικονίσει τη ρίψη. Μέχρι τότε όλοι απορούν.

Για να μην μείνετε όμως παραπονεμένοι μπορείτε να δείτε μια εκπληκτική ρίψη μπούμερανγκ εδώ στη γη η οποία όσο και αν φαίνεται παράξενο, κρατάει συνολικά 35 δευτερόλεπτα, και πιστέψτε με, σας διαβεβαιώνω με απόλυτη ειλικρίνεια πως αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι σύνηθες και εύκολο.

Βέβαια, πολλοί από εσάς ενδεχομένως να μείνετε απογοητευμένοι από την ανάλυση του βίντεο, που ομολογουμένως είναι από άθλια έως τρισάθλια θα μπορούσα να πω, αλλά το επίτευγμα χρήζει άξιο αναφοράς.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166