Ενώστε και γράψτε την αγαπημένη σας μουσική σε CD

Ενώστε και γράψτε την αγαπημένη σας μουσική σε CD
  • Απαιτήσεις: Winamp (οποιαδήποτε έκδοση του προγράμματος), CDBurnerXP Pro
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 28 λεπτά περίπου
  • Επίπεδο δυσκολίας: 4/10

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για κάποια εμπορική λύση με ειδίκευση στη διαχείριση μουσικών αρχείων ή σε πολύπλοκες εφαρμογές εγγραφής, εάν θέλετε απλά να δημιουργήσετε μία μουσική συλλογή και να τη γράψετε σε ένα δισκάκι. Αρκεί ο συνδυασμός των δωρεάν Winamp και CDBurnerXP Pro.

Κατά την προσπάθεια εγγραφής αρχείων μουσικής σε ένα τυπικό audio CD είναι πιθανό να ανακύψουν διάφορα ενοχλητικά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα, πώς θα γίνει η ίδια η εγγραφή; Με drag and drop των αρχείων στο πρόγραμμα μουσικής; Ευτυχώς οι περισσότερες εφαρμογές υποστηρίζουν πλέον εξαρχής το MP3 format, που είναι και ο πιο διαδεδομένος τύπος μουσικών αρχείων. Τι γίνεται όμως όταν τα αρχεία είναι άλλου τύπου, π.χ. Ogg Vorbis, EAC, APE ή FLAC;

Επιπλέον, αν θέλετε να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στα κομμάτια; Να είναι ενωμένα έτσι, ώστε το ένα να ξεκινά ενώ σταματά το προηγούμενο; Να μπορείτε να διαμορφώσετε τον ήχο τους μέσα από έναν εύχρηστο equalizer, ώστε το καθένα να διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα; Υπάρχουν μεν εφαρμογές που τα υποστηρίζουν όλα αυτά, αλλά είτε είναι αρκετά δύσχρηστες είτε κοστίζουν αρκετά. Και εξάλλου δεν χρειάζονται!

Το γνωστό Winamp, ο πιο διαδεδομένος player μουσικών αρχείων, που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε υπολογιστή, διαθέτει δυνατότητα cross-fading και απόλυτο έλεγχο της σειράς και του τρόπου αναπαραγωγής των κομματιών. Επιπλέον, μπορεί να εξάγει ό,τι αναπαράγει σε ένα αρχείο τύπου WAV, συμβατό με το 99% των εφαρμογών εγγραφής CD. Προσθέστε στην “εξίσωση” και το CDBurnerXP Pro, μία -όπως και το Winamp- δωρεάν εφαρμογή, που επιτρέπει την εγγραφή πολλών τύπων οπτικών δίσκων. Αποτέλεσμα; Δημιουργία και εγγραφή του τέλειου mix με απολύτως μηδενικό κόστος! Ας δούμε πώς γίνεται αυτό.

Πίνακας περιεχομένων

Βήμα 1

Αφού τρέξετε το Winamp, εμφανίστε την playlist του με ένα κλικ στο πλήκτρο PL και προσθέστε σε αυτήν τα κομμάτια που θέλετε να περιέχονται στη συλλογή σας. Πατήστε Play και ρυθμίστε το equalizer όπως επιθυμείτε για το καθένα από αυτά, επιλέγοντας Presets>Save>Auto-Load Preset, προκειμένου να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις κάθε κομματιού.

Βήμα 2

Ενεργοποιήστε το cross-fading από το σχετικό πλήκτρο και αυξήστε τον χρόνο “μπλεξίματος” των κομματιών σε 5 δευτερόλεπτα. Κάντε δεξί κλικ στο Winamp και επιλέξτε Options > Preferences > Plug-ins > Output > Nullsoft Disk Writer. Διαλέξτε Configure > Single File Mode και ορίστε από το File το όνομα και το σημείο όπου θα αποθηκευτεί το mix σας.

Βήμα 3

Τρέξτε το CDBurnerXP Pro και επιλέξτε ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο audio CD. Προσθέστε στο κατώτερο πλαίσιο της εφαρμογής το αρχείο που αποθήκευσε το Winamp. Επιλέξτε από το βελάκι του πλήκτρου Burn το “Burn and let me choose settings” και, τέλος, κάντε κλικ πάνω του, ορίστε ταχύτητα εγγραφής 4x και εκκινήστε τη διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας