Εντοπίστε αρχείο στο σκληρό δίσκο, στο τοπικό δίκτυο, ακόμη και στο web

Εντοπίστε αρχείο στο σκληρό δίσκο, στο τοπικό δίκτυο, ακόμη και στο web
  • Απαιτήσεις: Exalead one:Desktop
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 20 λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 2/10

Για την αναζήτηση αρχείων με βάση το περιεχόμενο τους υπάρχουν διάφορες λύσεις και εμπορικές εφαρμογές. Ανάμεσα στις πιο πλήρεις είναι το Exalead one:Desktop. Τα βασικά προτερήματά του είναι το πολύ εξυπηρετικό και ευέλικτο indexing (που, μάλιστα, παρέχει ρυθμίσεις, οι οποίες αποτρέπουν την επιβάρυνση του συστήματος) και η δυνατότητα αναζήτησης στο PC, σε τοπικό δίκτυο, σε Intranet αλλά και στο Internet.

Πίνακας περιεχομένων

Βήμα 1

Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο PC σας και ενεργοποιήστε το indexing επιλέγοντας μόνο τους φακέλους (δικτυακούς και τοπικούς) που σας ενδιαφέρουν.

Βήμα 2

Aφού ρυθμίσετε το indexing να χρησιμοποιεί ως 10% της διαθέσιμης μνήμης, ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος, προχωρήστε στα ενδότερα. Kάντε κλικ στην τρίτη επιλογή κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης “other” για να μπείτε στο μενού επιλογών της. Προσέξτε στο tab General το “Number of search…” που ορίζει πόσα αποτελέσματα παρουσιάζονται ανά σελίδα. Άξια προσοχής είναι και τα “Display sponsored links”, τα οποία φιλτράρουν τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στα αποτελέσματα μίας αναζήτησης στο Web, καθώς και το “Enable… stemming” που εκτελεί αυτόματο συσχετισμό λέξεων και παρουσιάζει περισσότερα αποτελέσματα σχετικά με τη λέξη που αναζήτησε ο χρήστης.

Βήμα 3

Ενώ βρίσκεστε στο “other…”, μπορείτε να εκτελέσετε αναζήτηση στο τοπικό δίκτυο (από το tab Intranet), στο Internet μέσω άλλης μηχανής αναζήτησης (από το tab External Web Search) ή στην εφαρμογή Lotus Notes (από το… ομώνυμο tab). Τις περισσότερες φορές, όμως, μάλλον απλώς θα χρησιμοποιείτε την αναζήτηση στη βασική σελίδα της εφαρμογής. Γράψτε στο πλαίσιο αναζήτησης τι θέλετε να εντοπίσετε και επιλέξτε από τα “my PC” (στους τοπικούς δίσκους) και “the Web” (στο Internet) πού θέλετε να εκτελεστεί η αναζήτηση. Με ένα κλικ στο Enter, και μετά από ελάχιστο χρόνο, το παράθυρο του Exalead One:Desktop θα παρουσιάσει ένα σεβαστό σύνολο αποτελεσμάτων.

Βήμα 4

Οι καταχωρίσεις στην αριστερή στήλη σχετίζονται με τα αποτελέσματα που έχουν παρουσιαστεί, και με ένα κλικ σε μια από αυτές μπορείτε να τα φιλτράρετε, ώστε να παρουσιάζονται μόνο όσα σχετίζονται με αυτήν. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα keywords που εμφανίζονται στην επάνω οριζόντια στήλη της εφαρμογής όσο και με κάθε τονισμένη λέξη ή URL στο βασικό παράθυρό της. Πολύ σημαντική, τέλος, η δυνατότητα “φωνητικής” αναζήτησης που θα σας χρειαστεί, όταν δεν θυμάστε ακριβώς τη γραφή μίας λέξης ή ενός συγκεκριμένου όρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας