ΑρχικήΕιδήσειςΕπείγουσα προειδοποίηση της Apple: Χρησιμοποιήστε μόνο αυθεντικό φορτιστή Apple Watch

Επείγουσα προειδοποίηση της Apple: Χρησιμοποιήστε μόνο αυθεντικό φορτιστή Apple Watch

Σε πρόσφατη ανακοίνωση προς ενημέρωση του κοινού, η Apple εξέδωσε μια επείγουσα προειδοποίηση προς τους χρήστες του Apple Watch, τονίζοντας την κρίσιμη σημασία της χρήσης μόνο αυθεντικών φορτιστών Apple Watch διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πιθανή ζημιά στις συσκευές τους.

Η ανακοίνωση με τίτλο “Προσδιορισμός αυθεντικών και πιστοποιημένων φορτιστών Apple Watch” περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση μη πιστοποιημένων ή πλαστών φορτιστών και παρέχει στους χρήστες λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης ελέγχου γνησιότητας των φορτιστών τους.

Η Apple επισημαίνει τους κινδύνους από τη χρήση μη αυθεντικών φορτιστών

Η Apple ισχυρίζεται ότι η χρήση μη αυθεντικών φορτιστών μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως αργή φόρτιση, σε μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κ.λπ.

“Η Apple συνιστά να φορτίζετε το Apple Watch σας μόνο με φορτιστές που κατασκευάζονται από την Apple ή φορτιστές που έχουν την πιστοποίηση Apple MFi και χρησιμοποιούν το σήμα Made for Apple Watch,” επισημαίνει η ανακοίνωση.

Αυτή η αυστηρή συμβουλή υποδηλώνει ξεκάθαρα τη δέσμευση της Apple να διατηρήσει τις συσκευές της σε βέλτιστη απόδοση και μακροζωία.

Πως να εντοπίσετε τους γνήσιους φορτιστές Apple Watch

Η παρούσα ανακοίνωση προσφέρει πολλούς βασικούς τρόπους που βοηθούν τους χρήστες να αναγνωρίσουν τους γνήσιους φορτιστές Apple Watch. Πρώτα και κύρια, οι επίσημοι φορτιστές της Apple για το Apple Watch είναι σταθερά λευκοί, εκτός από ορισμένους που περιλαμβάνουν διάφορες πληροφορίες τυπωμένες στο καλώδιο.

Οι φορτιστές που δεν παράγονται ή δεν είναι πιστοποιημένοι από την Apple, από την άλλη πλευρά, μπορεί να διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα. Οι νόμιμοι φορτιστές πρέπει να φέρουν έναν από τους παρακάτω αριθμούς μοντέλου: A1570, A1598, A1647, A1714, A2458, A2515, A2652, A2879, A1768, A1923, A2055, A2056, A2086, A2255, A2256, A2257.

Πως να επαληθεύσετε την αυθεντικότητα του φορτιστή Apple Watch

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν τη γνησιότητα του φορτιστή Apple Watch τους ελέγχοντας τον κατασκευαστή στο διαδίκτυο. Η Apple θα πρέπει να αναφέρεται ως κατασκευαστής, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα νόμιμο αξεσουάρ φόρτισης.

Παρέχεται ένας οδηγός βήμα προς βήμα, ο οποίος δίνει οδηγίες στους χρήστες να συνδέσουν το καλώδιο φόρτισης Apple Watch στο Mac τους, να πλοηγηθούν στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Σχετικά με το > Αναφορά συστήματος και USB, επιλέξτε το φορτιστή του smartwatch και αναζητήστε το όνομα του κατασκευαστή.

Για όσους έχουν αγοράσει φορτιστές από τρίτους κατασκευαστές, η Apple συμβουλεύει οι χρήστες να ελέγχουν για συγκεκριμένα σήματα στη συσκευασία που υποδεικνύουν πιστοποίηση MFi (Made for iPhone).

Τα σήματα πρέπει να φέρουν ευδιάκριτα τη φράση “Made for Watch”; μαζί με το λογότυπο της Apple πριν από τη λέξη “Watch.” Εάν αυτά τα σήματα απουσιάζουν, η Apple συνιστά να επιστρέψετε τον φορτιστή στο κατάστημα αγοράς.

Για περαιτέρω διασφάλιση της αυθεντικότητας ενός φορτιστή, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βάση δεδομένων «MFi accessories database» στον ιστότοπο της Apple. Εισαγάγοντας τον αριθμό μοντέλου, τη μάρκα ή τον κωδικό UPC/EAN, οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν εάν το αξεσουάρ είναι πιστοποιημένο από την Apple. Ο πιστοποιημένος φορτιστής θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, δίνοντας στους χρήστες την υπαλλήθευση γνησιότητας του.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών και οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε προσιτές τιμές, καθίσταται ζωτικής σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και την αξιοπιστία της φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών για τους χρήστες Apple Watch.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166