ΑρχικήΕργασίαΕπικοινωνία Ώρα Μηδέν. Μήπως δεν επικοινωνείς σωστά;

Επικοινωνία Ώρα Μηδέν. Μήπως δεν επικοινωνείς σωστά;

Τον λένε Γιώργο και είναι διευθυντής επικοινωνίας σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες. Το συγκεκριμένο άτομο είναι αυτό που πολλοί από εμάς αποζητούμε σε κάθε τομέα της ζωής μας, όπως οι επιτυχίες που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει σε δύσκολους καιρούς. Οπότε θεωρούμε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας εξηγήσει ορισμένα μυστικά, που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις σε αυτό που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή, δηλαδή την επικοινωνία.

Η αυτοπεποίθηση θα σου δώσει δουλειά

Το κομμάτι της προσωπικής συζήτησης σε μια επαγγελματική συνέντευξη είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από ένα πλούσιο βιογραφικό ή από κάποια επαγγελματικά προσόντα. Αυτό που με κερδίζει σε έναν άνθρωπο είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αυτό δεν είναι σύνηθες, όταν σου το βγάζει όμως ο άλλος είναι μεγάλο ατού για τον ίδιο. Να αποπνέει δηλαδή αυτοπεποίθηση για τη συγκεκριμένη δουλειά που ζητά.

Κέρδισε εξαρχής την πρώτη εντύπωση

Να είσαι ο εαυτός σου. Να μην προσπαθείς να μπεις σε ένα καλούπι που δεν σου ταιριάζει. Αυτή η αμεσότητα είναι η καλύτερη εντύπωση που μπορείς να δώσεις. Είναι αυτή που σπάει τα τείχη μερικές φορές.

Πόνταρε περισσότερο στην προσωπικότητά σου και λιγότερο στο διδακτορικό σου

Η εποχή της τεχνολογίας, όπως την είχαμε γνωρίσει. έχει τελειώσει. Τώρα είναι η εποχή του ανθρώπου. Ακόμα και αν έχεις την καλύτερη μηχανή στη διάθεση σου, αν δεν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας να τα βάλει όλα σε σωστή λειτουργία, αλλά και να διαχειριστεί σωστά και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, τότε δεν έχεις τίποτα. Για αυτό και βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο επιτυχημένους μάνατζερ που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο να διαπρέπουν επειδή έχουν το χάρισμα να διαχειρίζονται τον ανθρώπινο πόρο.

Δώσε και πάρε το καλύτερο από τους συνεργάτες σου

Να προσπαθείς να τους ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση, να τους δώσεις πρωτοβουλίες, να τους βάλεις ψηλά στις ευθύνες που έχουν, τόσο στη δουλειά όσο και στον εαυτό τους, γιατί μέσα από την εργασία κάποιος μπορεί να μάθει πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Ακόμα και από τις δυσκολότερες καταστάσεις μπορούμε να πάρουμε σημαντικές γνώσεις. Αυτό βοηθάει ώστε να μη βλέπουμε τη δουλειά μας διαχειριστικά, να τη βλέπουμε με μεγαλύτερη φαντασία.

Μην κυνηγάς την προβολή με κάθε αντίτιμο

Δεν συμφωνώ ότι ακόμα και η κακή δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα. Αυτή είναι καθαρά αμερικανική θεωρία. Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει άλλη κουλτούρα, άλλες ευαισθησίες και σίγουρα αν το λογότυπο μιας εταιρείας συνδεθεί με κάτι δυσάρεστο, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η εταιρεία μας, για παράδειγμα, εστιάζει εξ ολοκλήρου την προσοχή της στο να διατηρεί μία αξιοπρεπή εξωτερική εικόνα προς το καταναλωτικό κοινό, τους συνεργάτες και γενικά την κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι ικανή να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να προβεί σε περισσότερες πωλήσεις που συνεπάγεται με περισσότερα έσοδα.

Επομένως, τα παραπάνω στοιχεία ισχύουν και για όλους τους υπαλλήλους που θέλουν να χτίσουν μία καταπληκτική καριέρα που θα τους χαρίσει το πολυπόθητο όνειρο, δηλαδή την κοινωνική καταξίωση και κατ’ επέκταση, υψηλές χρηματικές απολαβές από την εργασία, λύνοντας το οικονομικό πρόβλημα.

Αν και φαίνεται εκ πρώτης όψεως δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και πειθαρχία, και πάνω από όλα γερό στομάχι για να αντιμετωπίζεις τις φουρτούνες που θα βρεις μπροστά σου, οι οποίες προφανώς θα είναι πολλές, και μάλιστα ορισμένες φορές ενδέχεται να είναι αρκετά έντονες που ενδέχεται να σε αποπροσανατολίσουν, αν δεν είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου ή είσαι αδύναμη προσωπικότητα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166