Οι γαλαξίες περιστρέφονται κάθε 1 δισεκατομμύριο χρόνια, όπως το ρολόι.
Μια ομάδα αστρονόμων από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας διερευνά τη λεγόμενη σχέση ταχύτητας των γαλαξιών του σύμπαντος.
Εξήγησαν ότι όταν η Γη ολοκληρώσει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά της, αυτό το φαινόμενο καθορίζεται ως μία ημερολογιακή ημέρα. Εν τω μεταξύ, όταν ο πλανήτης ολοκληρώσει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον ήλιο αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ένα ημερολογιακό έτος.
Ο καθηγητής Gerhardt Meurer, ο οποίος εργάστηκε στην παρούσα Μελέτη, δήλωσε ότι οι απλές μαθηματικές εξισώσεις υποδηλώνουν ότι «και οι υπόλοιποι γαλαξίες του ίδιου μεγέθους που υπάρχουν στο διάστημα έχουν την ίδια μέση εσωτερική πυκνότητα, όπως και ο δικός μας».
«Όμως, ανεξάρτητα από το αν ένας γαλαξίας είναι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός, εάν θα μπορούσατε να καθίσετε κάπου από ψηλά και βλέπατε τον γαλαξία καθώς περιστρέφεται, θα είχατε διαπιστώσει ότι θα χρειαζόταν περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια μέχρις ότου ολοκληρώσει την πλήρη διαδρομή.
Οι ερευνητές πρότειναν: Η ιδέα ότι οι γαλαξίες έχουν ομοιότητες μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να διερευνήσουν πώς και πότε σχηματίστηκαν. Έτσι, εξαιτίας αυτού του έργου, γνωρίζουμε τώρα ότι οι γαλαξίες κάνουν μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό τους, 1 φορά κάθε 1 δισεκατομμύριο χρόνια
Ο καθηγητής Meurer είπε ότι αυτό το εύρημα μπορεί να βοηθήσει τους αστρονόμους να εστιάσουν τις παρατηρήσεις τους σε πιο εξειδικευμένα πράγματα και να εντοπίσουν ακόμη περισσότερα θαύματα στο σύμπαν.
Ο καθηγητής Meurer εξήγησε ότι όταν όταν τεθούν σε λειτουργία τα τηλεσκόπια της επόμενης γενιάς, οι επιστήμονες θα μπορούν να εκμεταλλευτούν περισσότερα δεδομένα που προκύπτουν από αυτές τις έρευνες, μειώνοντας ταυτόχρονα την ισχύ επεξεργασίας.