ΑρχικήΛογισμικάΈρχεται νέα διεπαφή στα Windows 10 το 2021 με πλούσια γραφικά στοιχεία

Έρχεται νέα διεπαφή στα Windows 10 το 2021 με πλούσια γραφικά στοιχεία

Έρχεται νέα διεπαφή στα Windows 10 το 2021 με πλούσια γραφικά στοιχεία που τυπικά θα αναθεωρηθούν πολλά τμήματα του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος, ακόμη και στα βασικά, όπως το Μενού Έναρξη, το Κέντρο Ρυθμίσεων και η Γραμμή Εργασιών.

Η Microsoft ενημερώνει τα Windows 10 δύο φορές το χρόνο, μερικές φορές ακόμη και με μια μικρή αναθεώρηση των γραφικών στοιχείων που τείνει να εμπλουτίζει την εμπειρία χρήσης του λειτουργικού συστήματος καθιστώντας το πιο όμορφο στο χρήστη που το χρησιμοποιεί. Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα έγινε πέντε ετών, παρόλο που έχουν αναθεωρηθεί πολλά τμήματα του, στην πραγματικότητα το περιβάλλον εργασίας χρήστη και η γραφική του εμφάνιση δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τότε.

Λόγω της φιλοσοφίας που διέπει την Microsoft, δεν θα είχε νόημα να περιμένουμε κάποια ριζοσπαστική αλλαγή όσον αφορά το σχεδιασμό, ωστόσο εδώ τα πράγματα ανατρέπονται σύμφωνα με τα λεγόμενα του Zac Bowden των Windows Central που δήλωσε ότι ήδη από το επόμενο έτος θα μπορούσαμε να δούμε μια επανάσταση γραφικών στα Windows 10. Το έργο είναι ήδη σε εξέλιξη και έχει το εσωτερικό κωδικό όνομα «Sun Valley», και πιθανότατα θα έρθει με ολοκληρωτικά ανανεωμένη διεπαφή χρήστη που θα διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Σύμφωνα με τον Bowden, οι αλλαγές θα προστεθούν στα Windows 10 21H2, και εκτιμάται πως αυτή η ενημέρωση θα καταστεί διαθέσιμη στο ευρύ κοινό κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους και θα περιλαμβάνει ένα νέο μενού Έναρξη, ένα νέο Κέντρο Ρυθμίσεων, νέα πλευρική μπάρα με ειδοποιήσεις που θα ευνοεί στο να εισάγονται γρήγορες εντολές, και πολλά άλλα. Το νέο περιβάλλον εργασίας με το όνομα «Sun Valley» θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με αυτό που έχουμε ήδη δει με τα Windows 10X, αν και με κάποιες μικρές διαφορές ως προς τη χρήση.

Η Microsoft πιθανότατα δεν θα ήθελε να επαναλάβει το λάθος που έγινε με τα Windows RT και Windows 8, δύο λειτουργικά συστήματα πολύ παρόμοια στην εμφάνιση αλλά διαφορετικά στην πρόθεση. Τα Sun Valley και Windows 10X ενδέχεται να μοιράζονται ίσως μερικά ίδια γραφικά στοιχεία, αλλά είναι πιθανό ότι το πρώτο θα είναι σχεδιασμένο για φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ το δεύτερο για συσκευές με διπλή οθόνη. Στην έκθεση του Bowden, ωστόσο, δεν έχουν καθοριστεί λεπτομέρειες, και απλά προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες για τούτο το θέμα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166