Έρευνα: Οι μισοί CIO σχεδιάζουν να στραφούν στην ανάπτυξη του AI

Έρευνα: Οι μισοί CIO σχεδιάζουν να στραφούν στην ανάπτυξη του AI

Έρευνα: Οι μισοί CIO σχεδιάζουν να στραφούν στην ανάπτυξη του AI.

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι οι CIO σε μεγάλο βαθμό επιθυμούν να ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην εταιρεία τους, ενώ σχεδόν το ήμισυ σχεδιάζει να αναπτύξει έργα AI στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner που φέρει τον τίτλο Gartner’s 2018 CIO Agenda Survey, το 4% των CIO έχουν ήδη υλοποιήσει λύσεις AI στην εταιρεία τους, ενώ το 46% σχεδιάζουν να το πράξουν στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, το 20% των CIO παγκοσμίως έχει ήδη σχεδιάσει πιλοτικά προγράμματα AI τα οποία ετοιμάζονται σύντομα για εφαρμογή.

Αν και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το AI και το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάλυση των δεδομένων, να ενισχύσει την ασφάλεια και να επιτρέψει στους εμπόρους λιανικής πώλησης να παράσχουν πιο εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες τους, τα πραγματικά ποσοστά εγκατάστασης στην επιχείρηση είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, λόγω των προκλήσεων που προέκυψαν από τους πρώτους υιοθετώντες.

Ο αντιπρόεδρος στον τομέα της έρευνας της Gartner, ο Whit Andrews, προσέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι CIO πρέπει να προσεγγίσουν τα έργα AI, λέγοντας:

«Παρά τα τεράστια επίπεδα ενδιαφέροντος για τις τεχνολογίες AI, οι σημερινές εφαρμογές παραμένουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχει το απαιτούμενο εργατικό δυναμικό για ισχυρή ανάπτυξη αυτών των έργων, καθώς οι CIO αρχίζουν να δοκιμάζουν προγράμματα AI μέσω ενός συνδυασμού προσπαθειών αγοράς, κατασκευής και ανάθεσης. επιδιώκοντας πρωτίστως τα βέλτιστα αποτελέσματα, όπως τα άμεσα οικονομικά οφέλη απόπ τα έργα τεχνητής νοημοσύνης AI. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τα έργα AI με ένα μικρό εύρος πόρων και να επιδιώξετε τα πιο εφικτά αποτελέσματα, όπως οι βελτιώσεις διαδικασιών, οι ικανοποίηση των πελατών και η χρηματοοικονομική συγκριτική αξιολόγηση.

Ακόμη και αν οι CIO ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω σε μικρά έργα AI, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχουν και η Gartner πιστεύει ότι μέχρι και 85% των έργων δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν το στόχο τους λόγω ακατάλληλων αλγορίθμων, μεροληψίας δεδομένων ή κακής συνεργασίας των ατόμων που δουλεύουν στην ομάδα .

Ακόμα και αν τα πιθανά οφέλη από το AI υπερτερούν των μειονεκτημάτων, ακόμα και αν οι CIO σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή αυτής της αναδυόμενης τεχνολογίας στους οργανισμούς τους, είναι γεγονός πως πρέπει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο η συγκεκριμένη τεχνολογία για να ωριμάσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας