ΑρχικήΕπιστήμηΕρευνητές χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα ως δίκτυο επικοινωνίας για ηλεκτρονικές συσκευές

Ερευνητές χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα ως δίκτυο επικοινωνίας για ηλεκτρονικές συσκευές

Ερευνητές χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα ως δίκτυο επικοινωνίας για ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Purdue στις ΗΠΑ έχουν αναπτύξει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα ως μέσο επικοινωνίας, αντί να βασίζονται σε ασύρματα δίκτυα.

Ο Shreyas Sen, βοηθός καθηγητής στην Σχολή Purdue School of Electrical and Computer Engineering, δήλωσε ότι η ασφαλής συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών μέσα ή πάνω στο σώμα “ακόμη και μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων” μπορεί να επιτευχθεί σε επίπεδα ισχύος που είναι τάξεις μεγέθους χαμηλότερη από την ασύρματη.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, ο Sen δήλωσε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολύ καλός αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, «ετσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα ως ένα υποτιθέμενο σύρμα».

Η ισχύς έχει την ικανότητα να αποθηκεύεται με την καταστολή των ανταγωνιστικών σημάτων, ωστόσο αυτή τύχη δεν ήταν γνωστή στο παρελθόν. Παρόμοια εργασία που διεξήχθη στο παρελθόν δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επειδή οι ερευνητές που διεξήγαγαν την μελέτη δεν είχαν λάβει υπόψη ότι το ανθρώπινο σώμα επηρεάζεται από παρεμβολές από ανταγωνιστικά σήματα, όπως το ραδιόφωνο FM.

Ωστόσο, το σύστημα επικοινωνίας του ανθρώπινου σώματος που αναπτύχθηκε από την ομάδα Purdue αντέχει αυτά τα σήματα χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη τεχνική λήψης ρυθμού διπλής μετάδοσης δεδομένων που επιτρέπει το φιλτράρισμα της τάξεως (> 20dB), επιτρέποντας την επικοινωνία μέσα στο σώμα.

Η ομάδα έγραψε, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο ACM/IEEE International Symposium on Low Power Electronics and Design, η ανάπτυξή τους οφειλόταν στην εξάπλωση μικρών φορητών ηλεκτρονικών συσκευών που συνήθως συνδέονται με ένα ασύρματο δίκτυο στο ανθρώπινο σώμα.

Οι πιθανές εφαρμογές του νέου ευρήματος περιλαμβάνουν τα social media, όπου ένα αίτημα φίλιας μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω χειραψίας. Επίσης μπορεί να χρησιμεύσει και στον τομέα της ιατρικής, όπως η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού των τεχνητών οργάνων, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166