ΑρχικήGadgetΗ πλειοψηφία των αποκωδικοποιητών Android TV χρησιμοποιεί ξεπερασμένο λογισμικό

Η πλειοψηφία των αποκωδικοποιητών Android TV χρησιμοποιεί ξεπερασμένο λογισμικό

Η πλειοψηφία των αποκωδικοποιητών Android TV χρησιμοποιεί ξεπερασμένο λογισμικό.

Είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των αποκωδικοποιητών Android TV Box που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά χρησιμοποιεί παλιό λογισμικό, το οποίο μεταφράζεται σε πολλά τρωτά σημεία, γεμάτο με κινδύνους ασφαλείας που μπορούν εύκολα να τα εκμεταλλευτούν οι χάκερς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το κακό της υπόθεσης είναι πως αυτές οι συσκευές πωλούνται σε γνωστά διαδικτυακά καταστήματα, όπως το eBay και το Amazon, και συνήθως τρέχουν ξεπερασμένες εκδόσεις του Android.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί στοιχειοθετούνται από την εταιρεία ασφάλειας του διαδικτύου την Tripwire, η οποία αγόρασε και εξέτασε δέκα Android TV Box για να διερευνήσει κατά πόσο ανταποκρίνονται στις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ωστόσο προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα αρνήθηκε να αποκαλύψει τις μάρκες και τα μοντέλα των αποκωδικοποιητών που ελέγχθηκαν, ως εκ τούτου αρκέστηκε να πει μόνο ότι «οι συσκευές που δοκιμάσαμε εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης για το Android TV box στο Amazon.com, στο Amazon UK και στο eBay».

Ενώ η Google είναι ο δημιουργός του Android, η Tripwire εξήγησε ότι οι πωλητές είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ενημέρωσης των συσκευών και πως είναι υποχρεωμένοι να προστατεύσουν τους πελάτες τους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι συσκευές είναι επίσης σε θέση να εγκαταστήσουν εφαρμογές Android από “μη αξιόπιστες πηγές” από προεπιλογή και αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση τους από κακόβουλα προγράμματα.

Οι επιτιθέμενοι μπορούν ακόμη και να καταλάβουν αυτές τις συσκευές εξ αποστάσεως μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης. «Σε πολλές από τις συσκευές που ελέγχθηκαν, ήταν δυνατό ένας εισβολέας να συνδεθεί με το Android TV Box και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη», δήλωσαν οι ερευνητές.

Οι καλύτερες συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε σε κάθε καταναλωτή είναι να αγοράσει ένα προϊόν από ένα γνωστό εμπορικό σήμα που έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις συσκευές, ακόμη και μετά από πολύ καιρό” ανέφερε η εταιρεία.

«Η αγορά τυχαίων προϊόντων από άγνωστες μάρκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, παρόλα αυτά η χαμηλή τους τιμή και η πρόσβαση σε δωρεάν περιεχόμενο τα κάνουν ιδιαίτερα θελκτικά, και κατά συνέπεια δίνουν μεγάλο κίνητρο στο ευρύ κοινό να τα αγοράσει» πρόσθεσε η Tripwire .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166