Εργαστείτε χωρίς… να δουλεύετε τον εαυτό σας!

Εργαστείτε χωρίς... να δουλεύετε τον εαυτό σας!

Άρθρο της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Στόχοι και όνειρα. Έχετε πραγματοποιήσει κάποια; Όμως που οδεύετε αυτόν τον καιρό; Αν το επάγγελμα που εξασκείτε απέχει από αυτά που επιθυμείτε, τότε η απόσταση ανάμεσα στο «εγώ» και το «εμένα» είναι μεγάλη. Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σας και οδηγεί σε λιγότερο παραγωγικά μονοπάτια και αναίτια διαρροή ενέργειας. Ουσιαστικά, αξιοποιείτε μόνο μέρος των δυνατοτήτων σας.

Όσο πιο δυσαρεστημένοι, τόσο πιο μικρό το ποσοστό. Κάποιοι από εσάς δεν κάνετε αυτό που σας αρέσει. Κάποιες από εσάς πετάτε ένα κομμάτι σας στον κάλαθο των αχρήστων. Κάποιες δεν ακούν τις συμβουλές μας. Λυπάμαι χάσατε αλλά για το Texnologia.Net δεν είναι ποτέ αργά για να επανορθώσετε…

Τα βήματα που προτείνουμε θα σας βοηθήσουν αρκετά! Θυμηθείτε μόνο πως οποιαδήποτε βιαστική απόφαση ή όποιο μεγάλο ρίσκο μπορεί να σας κοστίσει ακριβά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι να συλλέξετε χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία που θα σας οδηγήσουν σε μια επιλογή που σας εκφράζει απόλυτα. Πρέπει να καταθέσετε αρκετή ενέργεια σ’ αυτό που καλώς ή κακώς ενδέχεται να σας ακολουθεί …εφ’ όρου ζωής! Ακόμα και ως συνταξιούχοι θα κουβαλάτε τις καταβολές της πιο δραστήριας φάσης της διαδρομής σας σε χώρο και χρόνο και θα φέρετε την επαγγελματική σας ιδιότητα!

Αναζήτηστε με λίγα λόγια, κάτι που να σας γοητεύει, να σας «έλκει». Τα ακόλουθα είναι ερωτήματα κλειδιά που προηγούνται στην πιο σωστή για σας απόφαση: Ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις και στις ανάγκες αυτού του επαγγέλματος; Με γεμίζει; Αν κάποια στιγμή το βαρεθώ και το κάνω μόνο από ρουτίνα, συνήθεια και ανάγκη; Είναι πραγματικά αυτό που θέλω και ζητώ; Και, φυσικά, η γνώμη και η πείρα των γονιών, αν και μερικές φορές είναι αυστηρά και επιτακτικά διατυπωμένη, αποδεικνύεται στο τέλος πολύτιμη.

Φίλοι και γνωστοί που έχουν ήδη κάνει καριέρα στο επάγγελμα που επιθυμείτε θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα αναλύοντας με πραγματικά παραδείγματα τις παραμέτρους του. Ρωτήστε τον καθένα τους «πράγματα» όπως: «Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;», «Είναι κερδοφόρο;», «Είναι περισσότερα τα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα;», «Οι ευτυχισμένες στιγμές που ζεις κάνοντας αυτό το επάγγελμα υπερτερούν των δυσάρεστων;» «Τι προβλήματα αντιμετωπίζεις;»

Αν τώρα παρακολουθήσετε μαθήματα κάποιας ειδικότητας εξίσου ενδιαφέρουσας με αυτή που έχετε ήδη επιλέξει ίσως ανακαλύψετε μια πολύ πιο δυνατή συγκίνηση. Μπορεί οι ορίζοντές σας να μην είναι τόσο «ανοιχτοί»… Καλό είναι λοιπόν να αδράξετε από μόνες σας την ευκαιρία για ένα συναρπαστικό, πρωτόγνωρο ξεκίνημα!

Αν μάλιστα δεν σας «πιέζουν» τα οικονομικά, τότε δοκιμάστε να εξασκήσετε το επάγγελμα των ονείρων σας, έστω και αμισθί για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, θα τεστάρετε τις αντοχές σας και θα καταλάβετε στην πράξη αν αυτό που νοερά επιθυμείτε διακαώς είναι το πλέον ιδανικό για σας… Αν εν τέλει είναι «κομμένο και ραμμένο» στα προσωπικά σας μέτρα και σταθμά.

Ακολουθήστε κάποιες τουλάχιστον από τις συμβουλές μας και θα έρθετε τόσο κοντά στην πραγμάτωση των σχεδίων και οραμάτων σας που θα σας «αγγίξουν» από μόνα τους. Χτίστε τη γέφυρα της ζωής που ονειρεύεστε «πέτρα την πέτρα» για να αποφύγετε τον… «αυτο-λιθοβολισμό» αργότερα! Δαπανήστε ενέργεια σε ό,τι δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ως τώρα. Η διαίσθηση θα σας καθοδηγήσει στο «πώς». Το «γιατί» θεωρείται αυτονόητο. Εσείς κι ο εαυτός σας, θέλετε να είστε για πάντα φίλοι! Κι όπως είναι φυσικό στους δυο… η προδοσία απλώς δε χωράει!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας