ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesEternal Ring (video game)

Eternal Ring (video game)

  • Είδος: Action, Role Playing
  • Εκδότης: Ιαπωνία: FromSoftware, Βόρεια Αμερική: Agetec, Ευρώπη: Ubi Soft / Crave
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: FromSoftware
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Μαρτίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation 2
  • Mode: Single player

Κάποιος τύπος ονόματι Cain Morgan βρίσκεται στο Νησί Χωρίς Γυρισμό, με σκοπό να πολεμήσει οκτώ μυστήριους δράκους για να πάρει πίσω ένα μαγικό δαχτυλίδι… Πώς σας φαίνεται; Καλό, έτσι;

Μπορεί βέβαια να μην είναι και τόσο πρωτότυπο, αλλά σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρον… Ε λοιπόν, μάθετε ότι αυτό είναι το σενάριο του Eternal Ring, ενός νέου τίτλου για το Playstation 2!

Πρόκειται για ένα role playing game πρώτου προσώπου και προέρχεται από τη From Software -οι δημιουργοί της σειράς King’s Field, στα πρώτα χρόνια του PSX.

Η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών, δηλαδή τα first person RPG, αποτελούσε πάντα την «αχίλλειο πτέρνα» των κονσολών.

Μπορεί στα PC να έχουνε αποκτήσει καλό όνομα, αλλά όσον αφορά τις κονσόλες, ποτέ δεν είδαμε κάτι το αξιόλογο. Κύριος λόγος τα τεχνικά προβλήματα που έβγαιναν και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονταν στην απόδοση του 3D περιβάλλοντος και της προοπτικής πρώτου προσώπου.

Το Eternal Ring φέρνει τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα -άλλες περισσότερο ικανοποιητικές, άλλες λιγότερο. Το καλό είναι ότι κατά κάποιο τρόπο έχει την απάντηση και καταφέρνει να κρατά το σωστό δρόμο ως το τέλος. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι κάπως αργός, στην αρχή ξεκινάτε οπλισμένοι μόνο με ένα μαχαίρι και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρνάτε μέσα σε σπηλιές και να εξολοθρεύετε σκαθάρια και μεταλλαγμένους ψαράδες. Σε αυτό το σημείο, ο έλεγχος είναι αρκετά αποδοτικός άλλωστε δεν έχετε και πολλά πράγματα να κάνετε.

Αργότερα θα τα βρείτε σκούρα… Όταν τη θέση του μαχαιριού πάρουν τα μαγικά δακτυλίδια -το κύριο όπλο σας. Αυτά θα τα φτιάξετε συνδυάζοντας απλά δακτυλίδια με στοιχειώδη πετράδια. Υπάρχουν πάνω από εκατό από δαύτα, το καθένα συνδέεται και με ένα διαφορετικό μαγικό ξόρκι, ενώ μπορείτε να χειρίζεστε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το gameplay του παιχνιδιού είναι απλοϊκό. Οι περισσότερες ενέργειές σας έχουν να κάνουν με τις εναλλαγές μεταξύ των δακτυλιδιών και των μαγικών.

Tο Eternal Ring δεν είναι και το καλύτερο παιχνίδι εμφανισιακά! Τα backgrounds και τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι απλοϊκά σχεδιασμένα, ενώ το animation δεν είναι και τόσο σπουδαίο. Περιστασιακά θα βρεθείτε μπροστά σε μερικές εξαίσιες λεπτομέρειες που θ’ αποσπάσουν την προσοχή σας.

Για παράδειγμα, τα στοιχεία της φωτιάς και του νερού (καταρράκτες, δαυλοί, κλπ σχετικά) δείχνουν και κινούνται αρκετά όμορφα.

Αυτό όμως που πραγματικά κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του (τη σειρά των King’s Field) είναι το frame rate, το οποίο παραμένει σταθερό και αμετάβλητο στα 60 frames per second. Βέβαια, ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι κάπως αργός, αλλά τουλάχιστον «τρέχει» ομαλά. Αυτό που μας απογοήτεψε κάπως είναι ότι ο χειρισμός δεν υποστηρίζει τον αναλογικό μοχλό του Dual Shock.

Ας περάσουμε στον ήχο. Ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνει το εξαιρετικό soundtrack (ενορχηστρωμένο, παρακαλώ) που σας συνοδεύει στο παιχνίδι.

Τα ηχητικά εφφέ είναι αρκετά καλά και εναρμονίζονται απόλυτα με το περιβάλλον.

Τέλος, οι ιδιαίτερα αξιόλογοι διάλογοι που ακούγονται άφθονα δίνουν την τελευταία πινελιά ομορφιάς στον τομέα που λέγεται ήχος.

Συνοψίζοντας, το Eternal Ring είναι ένας πολύ καλός RPG τίτλος που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της συγκεκριμένης κατηγορίας παιχνιδιών.

Πάντως, συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όλους όσους έχουν απωθημένο να δούν ένα παιχνίδι ρόλων πρώτου προσώπου, στη κονσόλα τους.

Διάβασε επίσης: Sony Xperia 10 II

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166