ΑρχικήΑπόψειςΈξυπνο γραφείο και συσσωρευμένη συνδεσιμότητα των συσκευών

Έξυπνο γραφείο και συσσωρευμένη συνδεσιμότητα των συσκευών

Έξυπνο γραφείο και συσσωρευμένη συνδεσιμότητα των συσκευών.

Πόσα πράγματα στο σπίτι σας πιστεύετε ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο διαδίκτυο; Η απάντηση είναι αναμφισβήτητα μεγαλύτερη από ό, τι περιμένετε. Δεν είναι μόνο το smartphone στην τσέπη σας ή το tablet στο γραφείο σας, αλλά και περισσότερο η έξυπνη τηλεόραση (Smart TV) στο σαλόνι σας, το ασύρματο ηχείο στην κουζίνα σας, η κονσόλα παιχνιδιών στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας και τώρα πλέον τα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μέσω του κινητού τηλεφώνου, αναπόφευκτα παρατηρήσατε πως το διαδίκτυο κυριεύει τη ζωή μας.

Ο όρος που είναι πανταχού παρών σε αυτές τις συσκευές είναι η λέξη έξυπνο, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που τα κάνει “έξυπνους”; Για να είναι έξυπνοι, αυτά τα αντικείμενα γενικά πρέπει να ενσωματώνουν κάποιο στοιχείο τεχνητής νοημοσύνης (artificial Intelligence). Με το AI είναι σε θέση να λειτουργούν αλληλεπιδραστικά και αυτόνομα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Αυτές οι έξυπνες, συνδεδεμένες συσκευές ενισχύονται από το λογισμικό, το οποίο τους βοηθά να κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Η τεχνολογία των καταναλωτών έχει πολλά να απαντήσει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, πάντα για καλό σκοπό. Η εμφάνιση των έξυπνων συσκευών, όπως τα iPhone της σημερινής γενιάς και τα κινητά τηλέφωνα BlackBerry του χθες, έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο όλοι δουλεύουμε.

Με απλά λόγια, έχουν δώσει στους χρήστες μια ανανεωμένη εκτίμηση της συνδεσιμότητας. Ενώ πολλοί από εμάς θυμούνται ακόμα τις ημέρες της απλής τηλεφωνικής κλήσης, όταν ενώ φτιάχναμε ένα φλιτζάνι καφέ για να πιούμε, περιμέναμε με τις ώρες να κατεβάσουμε μία εικόνα από το διαδίκτυο.

Σήμερα αδιαμφισβήτητα όλοι θεωρούμε τη συνδεσιμότητα ως δεδομένη και μόνο να μας έρθει η σκέψη στο μυαλό πως μία συσκευή δεν μπορεί να δουλέψει στο ίντερνετ, αρχίζουμε και την υποτιμάμε.

Αυτό έχει περάσει και στον επιχειρηματικό κόσμο και οι εργαζόμενοι αναμένουν τώρα να έχουν πρόσβαση στα μηνύματά τους, να εργάζονται εξ αποστάσεως και να χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα και λογισμικό για να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά, όλα με ταχύτητα και πλήρη διαθεσιμότητα, όπου κι αν βρίσκονται.

Τα έξυπνα γραφεία απαιτούν διαδικτυακή έξυπνη συνδεσιμότητα.

Γιατί λοιπόν να παραμένουμε σε παλιές αντιλήψεις και να αργοπορούμε καταστήσουμε την επιχειρηματική μας συνδετικότητα πιο έξυπνη; Γιατί δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το “έξυπνο” μάθημα που μας διδάσκει η τεχνολογία στην εταιρεία ή την επιχείρησή μας; Είναι καιρός να κοιτάξουμε πέρα ​​από τα όρια των μισθωμένων γραμμών τηλεφωνικής επικοινωνίας του γραφείου μας για να συμβαδίζουμε με τα δρώμενα της εποχής μας, προς δικό μας όφελος.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η καλή σύνδεση στο internet είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο βρισκόμαστε. Στο παρελθόν, συνδεσιμότητα ήταν πιο σημαντική για τις επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού είναι γεγονός πως οι καταναλωτές στράφηκαν προς αυτό.

Τώρα, όμως, όλοι το χρειάζονται. Είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίζουμε αυτούς τους πελάτες, να πουλάμε προϊόντα, να συνδέουμε απομακρυσμένες ομάδες μαζί και να παρέχουμε πρόσβαση στο προσωπικό σε εταιρικές εφαρμογές και συστήματα.

Η γνωστή εταιρεία ανάλυσης Gartner πρόσφατα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέσο κόστος διακοπής της τεχνολογίας πληροφορικής στις επιχειρήσεις κοστίζει κατά μέσο όρο στην παγκόσμια οικονομία το συγκλονιστικό ποσό των 258.000 λιρών ανά ώρα . Δεν είναι μόνο η άμεση απώλεια εσόδων που μπορεί να βλάψει την επιχείρησή σας, αλλά η πρόσθετη ζημιά στη φήμη της εταιρείας σας για την απόδοση αξίας.

Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στις οργανωτικές απαιτήσεις τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει τώρα μια αυξημένη ανάγκη για συνδέσεις υψηλής απόδοσης, υψηλής χωρητικότητας και χαμηλού λανθάνοντος χρόνου, οι οποίες θα προσφέρουν αποτελεσματικά δεδομένα, ήχο – φωνή, ακόμη και βίντεο άμεσα σε εκεί όπου χρειάζεται.

Συσσωρευμένη συνδεσιμότητα.

Για τους οργανισμούς και τους διαχειριστές πληροφορικής είναι μια συνεχιζόμενη πρόκληση να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση υποστηρίζεται σωστά. Είναι κύριο μέλημα όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία να εισαγάγουν συσσωρευμένη συνδεσιμότητα πολλαπλών γραμμών για τα γραφεία στα οποία εργάζονται.

Η συσσωρευμένη συνδεσιμότητα παίρνει τα παραδοσιακά κυκλώματα ευρυζωνικότητας, όπως το ADSL ή το Fibre Broadband (FTTC) και, όταν είναι απαραίτητο ή διαθέσιμο, και τα κυκλώματα Ethernet, συμπεριλαμβανομένων FTTP και τα ενώνει μαζί ως μια ενιαία εικονική σύνδεση.

Η συσσωρευμένη συνδεσιμότητα πολλαπλών γραμμών αναπτερώνει πλέον την τεχνολογία, εξαλείφοντας κάθε διακοπή σύνδεσης των συσκευών ή των τηλεπικοινωνιακών γραμμών. Παρέχει πραγματικά οφέλη σε οργανισμούς παντός μεγέθους.

Το ADSL αν και ξεπερασμένο για τη σημερινή εποχή, μπορεί να προσφέρει αυξημένο εύρος ζώνης και χωρητικότητα, συνήθως αυτό επιτυγχάνεται ακόμα και με μεμονωμένες γραμμές ADSL, βελτιώνοντας τις ταχύτητες των δεδομένων και την απόδοση των εφαρμογών, καθώς και έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει πολλές συσκευές σε ένα δίκτυο.

Αυτό είναι ιδανικό για επιχειρήσεις σε τοποθεσίες που είναι απομακρυσμένες σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, μακριά από τα αστικά κέντρα που δεν εξυπηρετούνται καλά αναφορικά με την ποιότητα του διαδικτύου. Στο ίδιο πνεύμα, είναι επίσης ιδανικό για εταιρείες που χρειάζονται μια πιο οικονομική ελάφρυνση από τις μισθωμένες γραμμές που περικλείονται από βαριά συμβόλαια.

Με απλά λόγια, όσο περισσότερες γραμμές περιλαμβάνει η συγκεντρωτική σύνδεση, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να αποτύχουν όλες μαζί. Αυτή η ενσωματωμένη ανθεκτικότητα ενισχύεται περαιτέρω με τη σύνδεση διαφόρων τύπων σύνδεσης.

Εδώ το λογισμικό μπορεί να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό ρόλο για να καταστήσει την επιχειρηματική συνδεσιμότητα πιο έξυπνη. Εκτός από τη συγκέντρωση πολλαπλών γραμμών, η τεχνολογία λογισμικού φέρνει επίσης και άλλα οφέλη και μπορεί στην πραγματικότητα να λύσει ζητήματα για την αύξηση της ποιότητας της σύνδεσης στο διαδίκτυο. Κατά συνέπεια, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εμπειρίας του χρήστη και να βοηθήσει στην προστασία της οργανωτικής φήμης μιας επιχείρησης προς τον επαγγελματικό κόσμο.

Η συνδεσιμότητα και η απόδοση απαιτείται να συμβαδίζουν για να διασφαλιστεί ότι όλα τα θέματα θα επιλύονται γρήγορα, αλλά σημαίνει επίσης ότι η ανθεκτικότητα της δικτύωσης (όπως για παράδειγμα το συσκευών) θα παράσχει απρόσκοπτη υποστήριξησ τους επιχειρηματίες, ακόμα κι αν μία από τις γραμμές ή συσκευές σταματήσουν να ανταποκρίνονται.

Με μια κανονική, απλή γραμμή που προέρχεται από έναν ISP, αν κάποια στιγμή σταματήσει να λειτουργεί για λίγες ώρες, ολόκληρη η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει διακοπές στην εύρυθμη λειτουργία της. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στην Ελλάδα, (κυρίως στην περιφέρεια) η διακοπή του διαδικτύου, για πολλούς και διάφορους λόγους είναι ένα φαινόμενο που το συναντά κάποιος μερικές φορές το χρόνο, η πιο συχνή αιτία είναι η συντήρηση του δικτύου από τους παρόχους Τηλεπικοινωνιών, οι ζημιές από φυσικές καταστροφές και άλλα πολλά.

Το “έξυπνο” λογισμικό διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ιεράρχηση της κυκλοφορίας των δεδομένων στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι η φωνητική κλήση (μέσω Skype για παράδειγμα)δεν θα διεξάγεται με καθυστέρηση και θα έχει προτεραιότητα έναντι άλλων δεδομένων.

Για επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις λήψης, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πέσει ποτέ μια κλήση VoIP όταν κάποιος υπάλληλος σε ένα άλλο γραφείο μεταφορτώνει ένα μεγάλο αρχείο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δοθεί προτεραιότητα σε άλλα πακέτα δεδομένων, όπως αυτά που απαιτούνται για την προβολή περιεχομένων βαριών ιστοσελίδων, έτσι ώστε οι τοποθεσίες να φορτώνονται πολύ πιο γρήγορα, δίνοντας μια καλύτερη, υψηλής ποιότητας εμπειρία περιήγησης.

Το μοντέλο λογισμικού software overlay model μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, παρέχοντας υποστήριξη στο SD-WAN, το οποίο είναι ιδανικό για επιχειρήσεις πολλαπλών τοποθεσιών, που συνδέουν χρήστες, γραφεία και διαφορετικούς ιστότοπους. Είναι πολύ πιο ευέλικτο, οικονομικότερο και πιο ανθεκτικό από το MPLS και παρέχει σταθερές συνδέσεις χαμηλής λανθάνοντατητας, οι οποίες είναι πολύ πιο γρήγορες από τις παραδοσιακές μισθωμένες γραμμές.

Στο σημερινό περιβάλλον του λογισμικού που ορίζει τα πάντα, γιατί να μην το κάνει στη συνδεσιμότητα ενός έξυπνου γραφείου; Είτε πρόκειται για έναν μόνο ιστότοπο είτε για μια επιχείρηση πολλαπλών τοποθεσιών, η συνδεσιμότητα μπορεί να αντέξει να επωφεληθεί από τη χρήση λογισμικού για να γίνει πιο έξυπνη, πιο ανθεκτική και να προσφέρει καλύτερη ποιότητα σε ολόκληρη την επιχείρηση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166