ΑρχικήΕφαρμογέςLenovo και Intel λανσάρουν το Intel Online Connect, εξαλείφοντας τον κωδικό πρόσβασης

Lenovo και Intel λανσάρουν το Intel Online Connect, εξαλείφοντας τον κωδικό πρόσβασης

Lenovo και Intel λανσάρουν το Intel Online Connect εξαλείφοντας τον κωδικό πρόσβασης.

Η χρήση κωδικών πρόσβασης για σύνδεση στο Internet μπορεί σύντομα να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος χάρη σε μια νέα ευρηματικότητα της Intel.

Ο γίγαντας υπολογιστών αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του Intel Online Connect θα μεταφερθεί σε όλους τους Intel Core επεξεργαστές της 7ης και της 8ης γενιάς, επιτρέποντας στους χρήστες να βρουν ομαλότερη και ευκολότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο ένα δακτυλικό αποτύπωμα – και οι χρήστες των τελευταίων συσκευών PC της Lenovo θα είναι η πρώτοι που θα επωφεληθούν από την ασφαλέστερη περιήγηση.

Το Intel Online Connect επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν σε μερικές από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες όπως το Google, το Facebook και το PayPal μέσω μιας σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αντί να βασίζονται στην ανάγκη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης.

Η υπηρεσία που έχει εγκριθεί από το FIDO μπορεί να λειτουργήσει με μία από τις δύο μεθόδους – είτε μέσω ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων UAF, η οποία παρέχει άμεση πρόσβαση, αλλά απαιτεί τη συσκευή του χρήστη να έχει εγκατεστημένο ένα βιομετρικό σαρωτή ή να κάνει κλικ σε ένα πλήκτρο οθόνης σε πραγματικό χρόνο που επιβεβαιώνει τον στιγμιαίο έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Το Intel Online Connect μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί από χρήστες που κατέχουν μία από τις τελευταίες σειρές υπολογιστών και φορητών υπολογιστών της Lenovo, η οποία περιλαμβάνει τα Yoga 920, IdeaPad 720S, ThinkPad X1 Tablet (δεύτερη γενιά), ThinkPad T570 και πολλά άλλα.

“Η μετάβαση στο διαδίκτυο έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας στον συνεχώς ψηφιακό κόσμο. Οι άνθρωποι χρειάζονται χωρίς προβλήματα, ενσωματωμένη ασφάλεια που βοηθά στην προστασία τους κατά τη σύνδεση σε ιστοσελίδες για τραπεζικές συναλλαγές, αγορές και κοινωνικά δίκτυα», δήλωσε ο Johnson Jia εκπρόσωπος της Lenovo.

«Συνεργαζόμενοι με την Intel για την παροχή λύσεων πιστοποιούμενων από τη FIDO, αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ασφάλειας με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας μια απλούστερη, ασφαλέστερη εμπειρία ελέγχου ταυτότητας στο διαδίκτυο και περιορίζοντας την εξάρτησή μας από τους κωδικούς πρόσβασης».

“Η Intel συνεχίζει να προωθεί την καινοτομία που απλοποιεί και διασφαλίζει την εμπειρία στον υπολογισμό”, δήλωσε ο Chris Walker, αντιπρόεδρος της ομάδας υπολογιστών πελατών της Intel. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη στενή συνεργασία μεταξύ της Intel και της Lenovo χρησιμοποιώντας τεχνολογία βασισμένη στο υλικό σε επεξεργαστές Intel Core 7ης και 8ης γενιάς για να προσφέρουν ασφαλείς εμπειρίες ελέγχου ταυτότητας στον υπολογιστή”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166