ΑρχικήΨυχαγωγίαFake tan mania: Ψεύτικο μαύρισμα

Fake tan mania: Ψεύτικο μαύρισμα

Πως μπορώ να χειριστώ τη fake tan mania, δηλαδή τις κρέμες μαυρίσματος που έχουν κατακλύσει την αγορά; Eίναι σωστό για έναν άντρα να φαίνεται μαυρισμένος, και ειδικά μέσα στο καταχείμωνο;

Πρέπει καταρχήν να γνωρίζετε ότι ωραίο, φυσικό μαύρισμα ήταν, είναι και θα παραμείνει μόνο αυτό που αποκτάται από τις ακτίνες του ήλιου. Το τεχνητό μαύρισμα -οποιασδήποτε μορφής-, που έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται ποτέ να έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Είναι σαν να θέλετε το junk food να έχει την ίδια γεύση και ποιότητα με το σπιτικό φαγητό.

Απλώς δεν γίνεται. η φύση πάντα θα προσφέρει τα πιο αγνά και φυσικά στοιχεία και υλικά. Από την άλλη, οι υπεριώδεις ακτίνες είναι πολύ βλαβερές και επικίνδυνες για το δέρμα -οι γιατροί μας προειδοποιούν δεκαετίες τώρα-, άλλο αν εμείς κάνουμε τα στραβά μάτια ή, καλύτερα, στραβωνόμαστε από τον ήλιο ατελείωτες ώρες στην παραλία. Ούτε αυτού του είδους η αντιμετώπιση είναι σωστή, αλλά ούτε και το να καταφεύγει κανείς σε τεχνητές λύσεις.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχετε απορρίψει για πάντα τις λάμπες μαυρίσματος, που πλέον αποκαλούνται -και πολύ σωστά- cancer beds, στην Αμερική. Δυστυχώς, όμως, και οι κρέμες μαυρίσματος επιφυλάσσουν κινδύνους. Καταρχήν, από αισθητικής πλευράς, δεν είναι ωραίο για έναν άντρα -αλλά ούτε και για μια γυναίκα- να φαίνεται ηλιοκαμένος οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το πολύ έντονο μαύρισμα είναι αφενός ξεπερασμένο και αφετέρου ολίγον αστείο.

Οι κρέμες αυτομαυρίσματος που κυκλοφορούν στην αγορά είναι σαφώς καλύτερες από αυτές της δεκαετίας του ’80, όπου όλοι φαίνονταν σαν αρρωστημένοι Ινδιάνοι, δεν είναι όμως αρκετά τελειοποιημένες ακόμα, αφήστε που θα πρέπει να ξοδεύετε μεγάλες ποσότητες σε μηνιαία βάση για να διατηρείτε το ζητούμενο. Και ενώ δεν έχουν τα καταστροφικά αποτελέσματα του ήλιου ή των solarium, αφυδατώνουν -και συνεπώς γερνάνε- την επιδερμίδα και δημιουργούν πολλές δερματικές παθήσεις.

Δηλαδή, και θα φαίνεται ψεύτικο το μαύρισμα, και θα έχετε ιατρικά προβλήματα. Η μόνη λύση που μπορεί να σας προτείνει η στήλη, αν επιμένετε να δείχνετε σαν τον George Hamilton, είναι αφενός τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνετε ηλιοθεραπεία τις ώρες μη υψηλού κινδύνου, φορώντας πάντα υψηλό δείκτη προστασίας και πάντα κάνοντας αρκετές βουτιές στη θάλασσα, και αφετέρου το χειμώνα να βρείτε την καλύτερη και ασφαλέστερη κρέμα self-tanning και να τη χρησιμοποιείτε τόσο ώστε να έχετε ένα ελαφρύ χρώμα «υγείας».

Καταλαβαίνουμε ότι ειδικά στη Μεσόγειο όπου ζούμε είναι δύσκολο να αποφύγεις τον ήλιο και ότι το μαύρισμα κολακεύει σχεδόν τους πάντες, δεν είναι όμως καλύτερα να είστε πιο λευκοί παρά σε σχετικά νέα ηλικία να δείχνετε είκοσι χρόνια μεγαλύτεροι, με διχρωμίες ή λεκέδες στο δέρμα, και ακόμα χειρότερα να ριψοκινδυνεύετε την υγεία σας;

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166