Φανταστικά δωρεάν προγράμματα για να γουστάρεις κάργα

Φανταστικά δωρεάν προγράμματα για να γουστάρεις κάργα

Θέλετε να διορθώσετε τυχόν προβλήματα των Windows, να βελτιώσετε τις δυνατότητες του PC ή του κινητού σας και να εκτελείτε γρηγορότερα τις online διεργασίες σας – και όλα αυτά χωρίς να ανοίξετε το πορτοφόλι σας; Διαβάστε τις προτάσεις μας για 112 εξαιρετικά χρήσιμες και δωρεάν εφαρμογές, sites και υπηρεσίες

System Utilities

Χρήσιμες ρυθμίσεις για το PC σας, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και να βελτιστοποιήσετε το σύστημα σας.

Τα Windows είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν πάντοτε αυτό που χρειάζεστε ή θέλετε. Οι παρακάτω 8 εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον χαμένο κάδο ανακύκλωσης, να κάνετε το ποντίκι σας πιο χρήσιμο και να φτιάξετε μερικές ενοχλητικές λειτουργίες των Windows μεταξύ άλλων.

Κάνατε ποτέ copy-paste κείμενο από ένα αρχείο σε ένα άλλο μόνο και μόνο για να ανακαλύψετε ότι μεταφέρθηκε μαζί με κάποιο ανεπιθύμητο text format; Εξαλείψτε αυτό το πρόβλημα με το BetterPaste, μία πολύ μικρή εφαρμογή που γράφτηκε για το Lifehacker και αφαιρεί αυτόματα το formatting από ένα κείμενο καθώς πατάτε Ctrl+V για να κάνετε paste, ενώ αντίστοιχα το διατηρεί αν πατήσετε Ctrl+Shift+V.

Λείπει ανεξήγητα ο κάδος ανακύκλωσης από το desktop σας; Δεν λειτουργούν μήπως τα Thumbnails; Το εύχρηστο πρόγραμμα FixWin επισκευάζει κοινές ενοχλήσεις που σχετίζονται με τον Windows Explorer, το Internet, τον Media Player και άλλα εργαλεία του συστήματός σας.

Η χρήση του Windows Update διατηρεί το λειτουργικό σας σύστημα ενήμερο, αλλά τι γίνεται με third-party εφαρμογές; Το Ketarin ανιχνεύει τα εγκατεστημένα προγράμματά σας και κατόπιν ελέγχει για updates και τα κατεβάζει για να διασφαλίσει ότι έχετε τις τελευταίες εκδόσεις. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα εάν σας έρθει η επιθυμία να πειραματιστείτε με το Linux και ειδικότερα το Ubuntu. Απλά εγκαταστήστε το Portable Ubuntu Remix και θα μπορέσετε να τρέξετε εφαρμογές Linux άμεσα στο Windows σύστημά σας.

Εάν γίνεστε ανυπόμονοι καθώς περιμένετε τα Windows να αντιγράψουν μεγάλα αρχεία από ένα φάκελο σε ένα άλλο, δοκιμάστε το Teracopy, που αντιγράφει αρχεία αρκετά γρηγορότερα από τον Explorer. Η εφαρμογή έχει advanced features που επιτρέπουν και την παύση κατά τη μεταφορά. Τις χρυσές μέρες των XP μία μικρή εφαρμογή ονόματι TweakUI ήταν το όνειρο κάθε έμπειρου χρήστη, ενώ, δυστυχώς, δεν υπάρχει για τις νεότερες εκδόσεις των Windows. Το Ultimate Windows Tweaker, όμως, σας αφήνει να βελτιστοποιήσετε κάθε πτυχή των Windows 7 ή Vista.

Για να σας βοηθήσουν να βρείτε τα δεδομένα σας εύκολα, τα Windows 7 συγκεντρώνουν αρχεία και φακέλους από όλο τον υπολογιστή σας μέσα σε μερικές ειδικές ομάδες που ονομάζονται Libraries. Μπορείτε να κάνετε τις Libraries σας ακόμη καλύτερες με το Win7 Library Tool από τη Zorn Software, ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να προσθέσει τα περιεχόμενα δικτυακών φακέλων στα Libraries, να κάνει back-up σε library configurations και ακόμη και να αλλάξει τα εικονίδιά τους.

Ας υποθέσουμε ότι εργάζεστε σε ένα άλλο παράθυρο όταν μία εικόνα στο web browser σας τραβήξει την προσοχή. Μετακινείτε το mouse στην εικόνα και γυρνάτε το scroll wheel για να τη μεγεθύνετε, αλλά τίποτα δεν συμβαίνει γιατί ο browser σας δεν είναι το ενεργό παράθυρο. Το Wizmouse είναι μία μικρή εφαρμογή που κάνει το scrollwheel του ποντικιού σας να λειτουργήσει με οποιοδήποτε παράθυρο βρίσκεται κάτω από το mouse σας, είτε αυτό είναι ενεργό είτε όχι.

PC Customization

Εμφάνιση Windows 7 για το παλιό σας λειτουργικό.

Ακόμη και αν είστε ικανοποιημένοι με το παλιό σας λειτουργικό της Microsoft, μπορεί να θέλετε να ενσωματώσετε μερικές από τις καινοτομίες των Windows 7, όπως είναι τα διάφανα παράθυρα ή τα όμορφα εικονίδια. PC Customization]

Aerosnap: Η μεγιστοποίηση ενός παραθύρου στις σημερινές μεγάλες οθόνες είναι συνήθως χάσιμο χώρου. Στα Windows 7 ένα feature που λέγεται Aero Snap σας αφήνει να αλλάξετε το μέγεθος ενός παραθύρου, ώστε να γεμίσει τη μισή οθόνη καθώς μετακινείτε το παράθυρο στα άκρα της. Εάν αφαιρέσετε το κενό από τις δύο λέξεις, έχετε το AeroSnap, μία εφαρμογή που δίνει στα XP και στα Vista την ίδια δυνατότητα.

Seven Remix XP: Η γοητεία που ασκούν τα Windows 7 ασφαλώς τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα “ηλικιωμένα” πλέον Windows XP. Αυτό το πακέτο μεταμόρφωσης κάνει τα boxes, τα εικονίδια, τα πλήκτρα και το Start menu των XP να δείχνουν σχεδόν ολόιδια με αυτά του νέου λειτουργικού. Taskbar

Shuffle: Η νέα taskbar των Windows 7 σας επιτρέπει να επανατοποθετήσετε οποιοδήποτε μέρος της όπου θέλετε μέσω drag ‘n’ drop. Οι χρήστες των XP και Vista μπορούν να απολαύσουν την ίδια λειτουργικότητα με τη βοήθεια αυτής της “ελαφριάς” εφαρμογής.

Windows 7 shortcuts: Τα Windows 7 εισήγαγαν πληθώρα από keyboard shortcuts που σας εξοικονομούν χρόνο μέσω της γρήγορης μετακίνησης παραθύρων στο desktop σας μεταξύ άλλων. Αυτό το download εγκαθιστά ένα μικρό system-tray utility που τα προσθέτει στο Vista ή XP λειτουργικό σας.

WinShake: Το Aero Peek των Windows 7 κάνει τα παράθυρά σας διάφανα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε τι υπάρχει από πίσω τους. Η λειτουργία Aero Shake σας επιτρέπει να κάνετε minimize κάθε παράθυρο, εκτός από το ενεργό, μέσα από ένα απλό shortcut. Αυτή η εφαρμογή φέρνει παρόμοιες δυνατότητες στους προγόνους των Windows 7.

Productivity

Κάντε τα πάντα γρηγορότερα!

Με αυτά τα 11 προγράμματα και υπηρεσίες μπορείτε να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία, να εξοικονομήσετε μελάνι και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά σας.

DoPDF Free PDF Converter: Θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο Word, Excel ή μία ιστοσελίδα σε μορφή PDF; Εγκαταστήστε αυτή την εφαρμογή και επιλέξτε την εντολή εκτύπωσης στην εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε τον εκτυπωτή DoPDF, “πειράξτε” τις ρυθμίσεις και τελειώσατε.

Drop.io for outlook: Αν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να κάνετε share μεγάλα αρχεία από την υπηρεσία Drop.io Web, εμείς δεν τον έχουμε βρει. Τώρα, μάλιστα, μπορείτε να βρείτε και το beta plug-in για το Outlook (ή add-ons για τον Chrome και τον Firefox). Σας αφήνει να επιλέξετε μέχρι και 100MB αρχείων και μετά να διαλέξετε το δικό σας, προσωπικό download URL για να τα μοιραστείτε.

Ecofont: Αυτό το font set μοιάζει αρκετά με το γνώριμο Arial, με μία κύρια διαφορά: κάθε γράμμα έχει τρύπες μέσα του και χρειάζεται λιγότερο μελάνι για να εκτυπωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα για ανταλλακτικές μελάνες.

Everything: Αυτή η εφαρμογή καταχωρεί ό,τι έχετε στο σκληρό δίσκο σας και κατόπιν πραγματοποιεί αστραπιαίες διερευνήσεις για αρχεία και φακέλους. Το μικρό αυτό πρόγραμμα παίρνει τη θέση της κανονικής λειτουργίας έρευνας των Windows 2000, XP, Vista και 7, ενώ παράγει δυναμικά real-time αποτελέσματα.

FlockDraw: Αν έχετε μια ιδέα που θέλετε να εκφράσετε οπτικά σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, αυτή η Web-υπηρεσία μπορεί να λειτουργήσει σαν μία online χαρτοπετσέτα από bar. Προσκαλέστε άλλους ανθρώπους να δουν το σχέδιό σας ή ακόμη και να σχεδιάσουν μαζί σας την ίδια στιγμή.

iCurrent: Προσωποποιήστε αυτό το δωρεάν site ειδήσεων, ώστε να ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα σας. Αυτή η beta υπηρεσία σας δείχνει ειδήσεις πάνω στους επιλεγμένους σας τομείς, στο γνώριμο στυλ μιας ημερήσιας εφημερίδας. Μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για την αρχική ρύθμιση, αλλά είναι πολύ καλός τρόπος για να ενημερώνεστε για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων.

Liaise: Πολλά μηνύματα e-mail είναι action items, όπως πράγματα που πρέπει να προγραμματίσετε, να παρακολουθήσετε και να κάνετε. Αυτό το Outlook add-in αναγνωρίζει αυτόματα τα action items καθώς γράφετε ένα νέο μήνυμα και μετά τα παρακολουθεί, ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε ό,τι πρέπει εγκαίρως.

MakeSomeTime: Η διαχείριση τιμολογίων και αποδείξεων όταν είστε ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να μετατραπεί σε πρόκληση. Εγγραφείτε στο MakeSomeTime για να παρακολουθείτε τα τιμολόγια, τους πελάτες και τα projects σας και όλα αυτά μέσα στον browser σας. Το ελεύθερο πλάνο σας αφήνει να διαχειριστείτε μέχρι και πέντε πελάτες και να αποστέλλετε ένα τιμολόγιο το μήνα.

ScreenToaster: Πρέπει να δείξετε στο θείο σας τον Μπάμπη (που ζει στην άλλη άκρη της χώρας) πώς να κάνει copy-paste στο Word; Δημιουργήστε ένα Screencast (μια εγγραφή της οθόνης του υπολογιστή σας) και στείλτε του το βίντεο. Εγγραφείτε στο ScreenToaster site, πατήστε Alt+S και ξεκινήστε την εγγραφή. Μόλις τελειώσετε με αυτό, μπορείτε να προσθέσετε captions και μετά να ανεβάσετε το βίντεο στους servers του site ή στο YouTube, ή να το κατεβάσετε ως αρχείο AVI.

Tom’s Planner: Τα διαγράμματα Gantt με τις χρωματιστές μπάρες τους είναι όμορφα για την οπτική παρουσίαση του προγράμματός σας, αλλά η δημιουργία τους μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρα. Με το Tom’s Planner (δωρεάν χρήση για έναν χρόνο, εάν εγγραφείτε κατά την beta) πηγαίνετε κατευθείαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Desktop Customization

Οδηγήστε τα Windows σε άλλη διάσταση

Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα 8 downloads και υπηρεσίες για να φτιάξετε τρισδιάστατα desktops, να εκκινήσετε ή να κάνετε minimize προγράμματα και γενικότερα να διατηρήσετε το χώρο εργασίας σας σε τάξη. Σας αρέσει να καρφιτσώνετε σημειώσεις και φωτογραφίες στους τοίχους και να τακτοποιείτε τα έγγραφά σας σε στοίβες; Αυτή είναι η λογική που ακολουθεί το BumpTop, ένα τρισδιάστατο desktop σχεδιασμένο να φέρει πραγματικές οργανωτικές δυνατότητες στον υπολογιστή σας.

Δεν έχετε χώρο στο γραφείο σας ή χρήματα στο πορτοφόλι σας για μία δεύτερη οθόνη; Κανένα πρόβλημα! Το DeskHedron σας δίνει virtual τρισδιάστατα desktops (μέχρι και 9) στα οποία μπορείτε να μεταφέρεστε απλά είτε με hotkeys είτε με το scroll wheel του ποντικιού σας. Το Fences οργανώνει τα εικονίδιά σας σε διάφανες επιφάνειες που μοιάζουν με παράθυρα. Με ένα διπλό κλικ στο desktop, μπορείτε να κάνετε τα πάντα να εξαφανιστούν (ένα δεύτερο διπλό κλικ τα επαναφέρει). Μία απαραίτητη εφαρμογή για αυτούς που τους αρέσει η τάξη ή για κάποιον που ο αριθμός των εικονιδίων του έχει ξεφύγει.

Τα Windows 7 μπορούν αυτόματα να αλλάζουν wallpapers με συγκεκριμένα χρονικά μεσοδιαστήματα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πληθώρα όμορφων φωτογραφιών. Για ωραίες συλλογές εικόνων εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε την beta έκδοση της InterfaceLift wallpaper library, που έχει πάνω από 2.000 επιλογές που μπορείτε να ταξινομήσετε βάση ανάλυση ή αριθμό οθονών. Θα βρείτε ακόμη εικόνες ειδικά φτιαγμένες για iphones και άλλες φορητές συσκευές.

Ο καθένας έχει μία αγαπημένη μέθοδο για να εκκινεί προγράμματα. Αν δεν έχετε βρει ακόμη τη δική σας, κατεβάστε το Krento. Δημιουργεί έναν ωραίο τρισδιάστατο κύκλο με έως και 12 αγαπημένες σας εφαρμογές (υποστηρίζει και πολλαπλούς κύκλους, εάν θέλετε να τους κατηγοριοποιήσετε). Μπορείτε επίσης να διαλέξετε skin για την εφαρμογή, να την ενεργοποιείτε μέσω πληκτρολογίου ή mouse και να προσθέτετε εφαρμογές με drag ‘n’ drop.

Δώστε στο desktop σας εντελώς νέα εμφάνιση με το Rainmeter, ένα όμορφο display ολοκληρωμένο με resource monitors, news feeds, to-do λίστες και ακόμη περισσότερα, ενώ όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στο πλήρως customizable desktop σας. Είναι συμβατό με Windows XP, Vista και 7. Η έννοια των “stacks” είναι γνώριμη στους χρήστες Mac και τώρα μπορούν να τα αποκτήσουν και οι χρήστες των Windows.

Το StandaloneStack 2 δημιουργεί ευχάριστα στο μάτι animated shortcuts (stacks) για τα περιεχόμενα οποιουδήποτε φακέλου του συστήματός σας. Τέτοια λειτουργία συνήθως απαιτεί μία desktop dock εφαρμογή, αλλά αυτό το download σας πηγαίνει… κατευθείαν στο ψητό. Ξεχάστε την ελαχιστοποίηση προγραμμάτων στην taskbar όπου δεν μπορείτε να δείτε τι ακριβώς κάνουν.

Το T3Desk τα ελαχιστοποιεί στο desktop με το μέγεθος, διαφάνεια και γωνία θέασης που επιθυμείτε. Το μόνο που χρειάζεται για να επανέλθει κάθε παράθυρο είναι μόνο ένα κλικ.

Browser apps, add-ons και utilities

Ζείτε στον web browser σας – Βελτιώστε τον

Τα 5 εργαλεία και υπηρεσίες που ακολουθούν σας επιτρέπουν να ανακτήσετε πληροφορίες που πληκτρολογήσατε σε εκθέσεις, να προσθέσετε αφηγήσεις σε παρουσιάσεις και να μετατρέψετε PDF σε επεξεργάσιμα αρχεία, μεταξύ άλλων.

CeeVee

Εγγραφείτε για να φτιάξετε ένα “περιποιημένο” βιογραφικό με αυτήν τη web υπηρεσία και κατόπιν μοιραστείτε το online μέσω Facebook, Twitter ή μία άλλη διεύθυνση της επιλογής σας. Είναι γρήγορο, εύχρηστο και ξεκάθαρη απόδειξη του ότι είστε γνώστης του Διαδικτύου. ceevee.com

Lazarus

Αυτό το βολικό add-on για τον Firefox καταγράφει κάθε keystroke που εισαγάγετε σε blog tools, comment boxes, φόρμες e-mail κ.λπ. Για να ανακτήσετε μαγικά ό,τι γράψατε, απλά κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Recover Text ή Recover Form από το Context menu.

MailBrowser

Διαχειριστείτε τις επαφές σας, τα attachments σας και άλλες λεπτομέρειες στο Gmail. Διαθέσιμο για Firefox και Internet Explorer, αυτό το beta add-on αποκαλύπτει πληροφορίες για κάθε επαφή, ενσωματώνει το Google Calendar για απλό σχεδιασμό συναντήσεων, φτιάχνει λίστα με κάθε attachment που σας έστειλε η εκάστοτε επαφή και δημιουργεί τοπικά – προσβάσιμα αντίγραφά τους.

MyBrainshark

Αυτή η υπηρεσία presentation-hosting σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε αφήγηση σε μία παρουσίαση απλά με το να σηκώσετε το τηλέφωνό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε, να κάνετε upload το PowerPoint slide deck και μετά να καλέσετε έναν ειδικό αριθμό και να αρχίσετε να μιλάτε. my.brainshark.com

PDF to Word

Αυτή η web υπηρεσία μετατρέπει τα PDF σε επεξεργάσιμα κείμενα. Απλώς κάντε upload το αρχείο σας και επιλέξτε το επιθυμητό output format, είτε σε Word είτε σε Rich Text. Κατόπιν, απλά περιμένετε μέχρι η υπηρεσία να σας στείλει e-mail με ένα link για να κατεβάσετε το αλλαγμένο αρχείο.

Social Networking

Συνδεθείτε γρηγορότερα με τους διαδικτυακούς φίλους σας

Αυτές οι 8 δωρεάν προτάσεις θα αλλάξουν τα interfaces σας, θα σας βοηθήσουν να μοιραστείτε φωτογραφίες και να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης πιο αποτελεσματικά. Βαρεθήκατε το βαρυφορτωμένο interface του Facebook και το βαρετό στήσιμο του Twitter; Εγγραφείτε στο Brizzly για να κάνετε και στις δύο υπηρεσίες ένα απλό αλλά “κλασάτο” facelift. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να κάνετε tweet και retweet, να γράψετε στον “τοίχο” κάποιου και γενικότερα να εκτελέσετε όλες τις βασικές λειτουργίες των δύο υπηρεσιών. brizzly.com

Σε όλους αρέσει να μοιράζονται φωτογραφίες στο Facebook, αλλά το κατέβασμά τους από το άλμπουμ ενός φίλου αποδεικνύεται μπελάς. Το Facebook Photo Album Downloader, κοινώς FacePAD, είναι ένα add-on για τον Firefox που σας βοηθά να κατεβάσετε ολόκληρα άλμπουμ. Θέλετε να μετατρέψετε τις online αγορές σας σε ομαδικό σπορ; Προσθέστε ένα bookmarklet για τη σελίδα της beta υπηρεσίας FriendShopper στον browser σας. Όταν βρείτε κάτι στο Διαδίκτυο που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ πάνω του και αποθηκεύστε τη σελίδα, μοιραστείτε την με ένα φίλο ή κάντε και τα δύο.

Το πολύ στυλάτο Microsoft Silverlight 4 Beta Client for Facebook δεν δίνει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία του Facebook, αλλά και ένα εξαιρετικό animated photo grid, καθώς και ένα καλύτερο εργαλείο για να ανεβάζετε φωτογραφίες.

Το Outlook σας αφήνει να κάνετε link φωτογραφίες στις επαφές σας. Επίσης, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook έχουν φωτογραφίες προφίλ για το λογαριασμό τους. Πώς μπορούμε να ενώσουμε τις δύο λειτουργίες; Χρησιμοποιήστε το OutSync που αντιγράφει φωτογραφίες από τους φίλους σας στο Facebook στην αντίστοιχη επαφή στο Outlook.

Το PhotoGrabber τρέχει ανεξάρτητα στον browser σας και κατεβάζει φωτογραφίες που έχουν γίνει tag με το όνομά σας ή με τα ονόματα φίλων σας. Είναι εξαιρετικό για να συγκεντρώσετε φωτογραφίες που έχουν βρεθεί στα άλμπουμ άλλων ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεση ή γνώση σας.

Η beta έκδοση του Splitweet σας επιτρέπει να κάνετε tweet σε έναν ή παραπάνω λογαριασμούς ταυτόχρονα. Διαβάστε, απαντήστε ή μοιραστείτε updates από χρήστες που ακολουθείτε και ανιχνεύστε για τυχόν αναφορές κάποιας μάρκας που σας ενδιαφέρει (της εταιρείας σας, ενός ανταγωνιστή, μιας σειράς προϊόντων κ.λπ.)

Δεν θέλετε να τρέξετε κάποιον ολοκληρωμένο client για το Twitter (όπως το Tweet-Deck); Το add-on Twinbox του Outlook φέρνει τα tweets στο Inbox σας και έχει μία toolbar για να ενημερώσει το status σας, για retweeting, αποστολή μηνυμάτων και άλλες εργασίες.

Back-up και Storage Utilities

Κρατήστε τα δεδομένα σας ασφαλή και οργανωμένα

Μεταξύ των παρακάτω 7 προτάσεων θα βρείτε εργαλεία που βελτιώνουν back-ups, φτιάχνουν drive images, παρέχουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης και άλλα πολλά. Μπορεί να κάνετε τακτικά back-up στα τοπικά δεδομένα σας, αλλά τι γίνεται με τις επαφές του Facebook, τα feed του Twitter και τις φωτογραφίες του Flickr; Αν δεν εμπιστεύεστε την τεχνολογία cloud, εγγραφείτε στο Backupify για να λάβετε 1GB χώρου αποθήκευσης, εβδομαδιαία back-ups των online λογαριασμών σας και τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα back-ups στον υπολογιστή σας. www.backupify.com

Το Comodo Time μπορεί να επαναφέρει το PC σας σε μια παλαιότερη ασφαλή κατάσταση, ακριβώς όπως θα έκανε το System Restore των Windows. Αυτό το πρόγραμμα όμως κάνει πολλά παραπάνω από το να προστατεύει απλά τη Registry και τα αρχεία του συστήματος. Κάνει επιπλέον back-ups των αρχείων, των φακέλων και των προγραμμάτων. Στην περίπτωση που τα Windows δεν φορτώνουν, πατήστε το πλήκτρο Home καθώς κάνετε boot, για να αποκτήσετε πρόσβαση στα roll-back features του CTM.

Το Macrium Reflect Free Edition δημιουργεί image του σκληρού δίσκου σας, για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε περίπτωση καταστροφής. Αυτό το download μπορεί να τρέξει και σε προκαθορισμένο χρόνο. Το interface απαιτεί, πάντως, κάποια ελάχιστη γνώση από XML. Το Windows Live Skydrive σας δίνει 25GB δωρεάν online αποθηκευτικού χώρου και το SDExplorer σας αφήνει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν το χώρο μέσα από τον Windows Explorer. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε άλλο με το περίεργο interface του Live SkyDrive, αφού αυτό το extension φέρνει ευκολία drag ‘n’ drop στη διαχείριση αρχείων.

Το SpiderOak σας προσφέρει 2GB δωρεάν online back-up χώρου, χωρητικότητα ιδανική για να διατηρήσετε λίγα δεδομένα, όπως αρχεία Word για παράδειγμα. Αυτό το download τρέχει στο background και αποθηκεύει τα επιλεγμένα αρχεία σας όποτε ανιχνεύει αλλαγές. Επιπλέον, μπορεί να αρχειοθετήσει δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε δικτυακά drives. Προσφορά της Microsoft, το SyncToy utility συγχρονίζει αρχεία μεταξύ δύο οικιακών δικτυακών τοποθεσιών, όπως είναι ένα desktop και ένα laptop, ή ένα flash drive και ένας δικτυακός φάκελος. Απλά επιλέξτε ένα folder δεξιά και έναν άλλο αριστερά και διευκρινίστε μερικές ρυθμίσεις συγχρονισμού.

Συμβατό με Windows 2000, XP, Vista και 7, το Todo Backup δημιουργεί ένα image ολόκληρου του σκληρού δίσκου σας ή ενός partition. Μπορείτε να επαναφέρετε αυτό το back-up μέσα από τα Windows ή μέσα από ένα bootable CD που η εφαρμογή μπορεί να “κάψει” για εσάς.

Video

Τι θα δούμε στο PC απόψε;

Βρείτε και οργανώστε τα media σας με τα 8 ακόλουθα εργαλεία.

Boxee Beta: Αυτή η open-source εφαρμογή παίζει media από το desktop αλλά και το Web απευθείας στην HDTV σας.

Classic Cinema Online: Σε αυτό το web site μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες δωρεάν διαθέσιμα φιλμ, κατηγοριοποιημένα ανά είδος.

Clicker: Αυτό το site συγκεντρώνει τα Internet βίντεο, δίνοντάς σας μία κεντρική πηγή από την οποία θα βλέπετε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές.

Double Twist: Αν χρησιμοποιείτε ένα κινητό ή MP3 player που δεν είναι της Apple, αυτό το download είναι μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση του iTunes.

Hulu Desktop: Κατεβάστε αυτήν τη remote-friendly εφαρμογή για να απελευθερώσετε το streaming βίντεο του Hulu από τον browser σας.

Jinni: Αυτή η beta υπηρεσία προτάσεων σας βοηθά να επιλέξετε βίντεο για να παρακολουθήσετε μέσα από τα στοιχεία τους, όπως είναι η πλοκή τους.

Libox: Εγγραφείτε σε αυτήν την desktop εφαρμογή για να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό δίκτυο και να μοιράζεστε μεγάλα αρχεία media.

ShowMeWhatsWrong: Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βοηθήσετε κάποιον εξ αποστάσεως, κατευθύνετε τον φίλο ή συγγενή σας σε αυτή τη web υπηρεσία που υπεραπλουστεύει τη διαδικασία της εγγραφής και sharing ενός screencast, ώστε να είναι εύχρηστη στον αρχάριο χρήστη.

The Best of the Best

Τα καλύτερα όλων των εποχών

Από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που έχουμε επιλέξει για εσάς κατά καιρούς, ξεχωρίσαμε τους “σούπερ-σταρ” Adobe Reader, Craigslist, Flickr, Gmail, Google, Mozilla Firefox και Wikipedia. Ακολουθούν δέκα ακόμα κλασικές εφαρμογές.

  • Ad-aware Free: Εξαιρετικό για να σταματά spyware.
  • Audacity: Αυτό το πανίσχυρο open-source εργαλείο μπορεί να γράψει ήχο, καθώς και να τον επεξεργαστεί.
  • BitTorrent: Εύχρηστο εργαλείο file sharing που σας αφήνει να κάνετε pause, resume και γενικότερα να ελέγξετε τα downloads σας.
  • Dropbox: Αυτό το download σας προσφέρει 2GB για αρχεία συγχρονισμού μεταξύ πολλαπλών PCs και του Διαδικτύου.
  • Evite.com: Το web site σας αφήνει να δημιουργήσετε και να στείλετε σε e-mail προσκλήσεις party και να παρακολουθήσετε online τα RSVPs.
  • FreeConference.com: Προγραμματίστε και κάντε απεριόριστα conference calls με αυτή την υπηρεσία.
  • IMDB.com: Εξαιρετική βάση δεδομένων για οτιδήποτε έχει σχέση με τον κινηματογράφο.
  • OpenOffice.org: Αυτός ο ανταγωνιστής του Microsoft Office σας δίνει έναν επεξεργαστή κειμένου, ένα spreadsheet, ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων, μια βάση δεδομένων και μια εφαρμογή σχεδίου.
  • TheGIMP: Σε αυτόν τον περίεργα ονομασμένο editor εικόνας θα βρείτε πολλά από τα εργαλεία που υπάρχουν στο Photoshop, συμπεριλαμβανομένων filters, effects, masks και layers.
  • Trillian Basic: Από ένα interface μπορείτε να κάνετε chat με πολλούς instant messengers.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας