ΑρχικήHow toΦέρτε τις υποχρεώσεις σας στο desktop με το Rainlendar

Φέρτε τις υποχρεώσεις σας στο desktop με το Rainlendar

  • Απαιτήσεις: Έκδοση Rainlendar Pro (για να διαθέτει υποστήριξη συνεργασίας με άλλες εφαρμογές), Outlook ή οποιαδήποτε άλλη συμβατή λύση διαχείρισης ραντεβού και υποχρεώσεων.
  • Κόστος: 9.95 ευρώ
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 14 Λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 5/10

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα συνεργασίας του Rainlendar με άλλες λύσεις προσωπικής οργάνωσης, ώστε να απεικονίσετε όλες τις υποχρεώσεις σας σε ένα κοινό σημείο στο desktop.

Το Rainlendar είναι κατά βάση ένα ημερολόγιο για το desktop, που δεν μοιάζει να διαφέρει και πολύ από αντίστοιχες μικρές εφαρμογές και widgets που συναντάμε συχνά. Κατά τη χρήση του, όμως, αποδεικνύεται υπερβολικά πιο ευέλικτο από κάθε ανταγωνιστική πρόταση, ενώ η αρκετά φθηνή “Pro” έκδοσή του (κοστίζει περίπου €10) εμπεριέχει μία πολύ βολική δυνατότητα: αυτή της συνεργασίας με άλλα ημερολόγια, δηλαδή με λύσεις όπως το Outlook, το Google Calendar και όποια εφαρμογή υποστηρίζει το πρότυπο iCal.

Έτσι, μπορείτε, για παράδειγμα, να φέρετε όλα τα ημερολόγια που διατηρείτε σε διαφορετικές υπηρεσίες στο ίδιο σημείο, σε έναν μικρό χώρο του desktop, από όπου να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υποχρεώσεις σας. Ας δούμε πώς εκπληρώνεται αυτή η πραγματικά χρήσιμη λειτουργία.

Βήμα 1

Εγκαταστήστε το Rainlendar (http://www.rainlendar.net) ωστόσο θυμίζουμε ότι απαιτείται η έκδοση Pro, ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με άλλες λύσεις όπως το Outlook και το Google Calendar, και εκτελέστε το, αν δεν έχει τρέξει αυτόματα. Κάντε δεξί κλικ σε ένα σημείο του και από το μενού που εμφανίζεται επιλέξτε το Options.

Βήμα 2

Μεταβείτε στο tab Calendar και κάντε κλικ στο πλήκτρο Add που βρίσκεται στο κέντρο του παραθύρου. Διαλέξτε από το νέο παράθυρο που εμφανίζεται τον τύπο του ημερολογίου που θέλετε να διαβάζεται από το Rainlendar – εμείς, για τις ανάγκες του άρθρου, θα χρησιμοποιήσουμε την πλέον διαδεδομένη λύση Microsoft Outlook.

Βήμα 3

Συνεχίστε επιλέγοντας την υποκατηγορία του ημερολογίου που θέλετε να διαβάζεται από το Rainlendar – π.χ. στο Outlook, το οποίο επιλέξαμε, τα δεδομένα του χωρίζονται σε τρεις ομάδες: Personal Folders, Archive Folders και Internet Calendars. Λογικά, αυτά που σας ενδιαφέρουν είναι το “τοπικά” και το “ενεργά” δεδομένα, δηλαδή τα Personal Folders.

Βήμα 4

Ο wizard προσθήκης ημερολογίου ολοκληρώνεται ζητώντας την εισαγωγή ενός ονόματος για αυτό. Αν σκοπεύετε να συνδυάσετε περισσότερα από ένα ημερολόγια, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα, ώστε να μεταβαίνετε εύκολα από το ένα στο άλλο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η τελική επιλογή είναι δική σας.

Βήμα 5

Μετά την ολοκλήρωση του wizard θα βρεθείτε πάλι στο tab Calendar. Αφού θα έχετε πια ένα νέο, εξωτερικό ενεργό ημερολόγιο που θα διαβάζεται από το Rainlendar, δεν χρειάζεστε το δικό του. Επιλέξτε το (είναι το Default) και από τα Settings στο κατώτερο σημείο αλλάξτε το Enabled σε No. Τώρα, αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα, για να προσθέσετε περισσότερα ημερολόγια.

Βήμα 6

Μεταβείτε στο Outlook και ανοίξτε ένα ραντεβού από το ημερολόγιό του ή μία υποχρέωση από τη λίστα των Tasks. Προσέξτε τις κατηγορίες που χρησιμοποιείτε και καταγράψτε τες κάπου (π.χ. σε ένα αρχείο txt) – θα σας χρειαστούν για να φιλτράρετε τα δεδομένα που απεικονίζονται στο Rainlendar.

Βήμα 7

Επιστρέψτε στα Options του Rainlendar και αυτήν τη φορά διαλέξτε το tab Skins. Διαλέξτε το skin την εμφάνιση του οποίου προτιμάτε περισσότερο – εμείς διαλέξαμε το τυπικό και προεπιλεγμένο Shadow4, αφού αποδεικνύεται λίγο πιο ευέλικτο στην απεικόνιση Tasks, η οποία και μας ενδιέφερε περισσότερο. Το καλύτερο πάντως που μπορείτε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε με όλα, ώστε να καταλήξετε σε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Βήμα 8

Συνεχίστε στο tab Advanced, όπου θα ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα από το φιλτράρισμα που προαναφέραμε. Πρώτα απενεργοποιήστε το “Show categories from the skin” (να αναγράφει “No”) και στη συνέχεια αλλάξτε τις κατηγορίες στο πλαίσιο “Default categories”, για να ταιριάζουν με αυτές που σημειώσατε νωρίτερα από το Outlook (δυστυχώς, το Rainlendar δεν μπορεί να τις εισαγάγει από το Outlook).

Βήμα 9

Επιστρέψτε στο tab των Skins και προσέξτε ότι στο πάνω δεξιά τμήμα του παρατίθενται τα υποτμήματα του skin. Κάντε διπλό κλικ, κατά σειρά, στα Event και Todo Lists και στο πεδίο “Included categories” του καθενός κάντε κλικ στο πλήκτρο με τις τρεις τελείες και, αφού ορίσατε τις κατηγορίες στο προηγούμενο βήμα, απλώς επιλέξτε ποιες θέλετε να απεικονίζονται από το Rainlendar.

Βήμα 10

Είστε έτοιμοι! Βγαίνοντας από τις επιλογές με ένα κλικ στο ΟΚ, οι αλλαγές που κάνατε επικυρώνονται και το Rainlendar θα εξαφανιστεί για ένα δευτερόλεπτο, προκειμένου να τις ενεργοποιήσει και να “τραβήξει” εκ νέου τα απαραίτητα δεδομένα. Όταν εμφανιστεί πάλι στην οθόνη, θα μπορείτε να δείτε τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις σας οργανωμένες στα ανεξάρτητα τμήματά του. Ολοκληρώστε μετακινώντας τα σε όποιο σημείο της οθόνης θέλετε

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166