ΑρχικήΕιδήσειςΓαλλία: Η WhatsApp δεν νομιμοποιείται να ανταλλάσσει τα δεδομένα των χρηστών με...

Γαλλία: Η WhatsApp δεν νομιμοποιείται να ανταλλάσσει τα δεδομένα των χρηστών με το Facebook

Γαλλία: Η WhatsApp δεν νομιμοποιείται να ανταλλάσσει τα δεδομένα των χρηστών με το Facebook.

Η Γαλλική υπηρεσία προστασίας των δεδομένων National Data Protection Commission (CNIL) έστειλε τελεσίγραφο στην WhatsApp, λέγοντας την ότι έχει ένα μήνα για να ευθυγραμμιστεί με την ορθή πολιτική κοινής χρήσης των δεδομένων με τους νόμους περί ιδιωτικότητας της χώρας, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πρόστιμο.

Η Γαλλική αρχή προστασίας δεδομένων CNIL αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι είχε πει στην WhatsApp ότι έπρεπε να αναθεωρήσει τις διαδικασίες της σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων με τη μητρική της εταιρεία, το Facebook, ιδίως αυτές που συνδέονται με τις τρέχουσες πολιτικές που σχετίζονται με τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η CNIL δήλωσε ότι ο ιστότοπος κοινωνικών μέσων δικτύωσης απέτυχε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, δηλαδή να συνεργαστεί με την αρμόδια αρχή. Αξίζει να σημειωθεί πως η WhatsApp όντως ανταλλάσσει δεδομένα με το facebook στην Γαλλία, ωστόσο αυτό δεν συμβαδίζει με τους νομούς της χώρας, εν ολίγοις δεν υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος των πράξεών της από την CNIL, σχετικά με αυτό το θέμα.

Ενώ η κοινή χρήση δεδομένων για λόγους ασφαλείας γίνεται αποδεκτή από τη Γαλλική αρχή, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ανταλλαγή δεδομένων για τη χρήση βελτιωτικών λειτουργιών αποκλειστικά προς όφελος των εταιρειών, η οποία είναι γνωστή ως “business intelligence”, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

«Ο Πρόεδρος και οι δύο Αντιπρόεδροι του CNIL αποφάσισαν να δημοσιεύσουν την παρούσα ανακοίνωση για να εξασφαλίσουν το υψηλότερο επίπεδο διαφάνειας, όσον αφορά τη μαζική μετάδοση δεδομένων που σχετίζεται με μεγάλο αριθμό χρηστών της WhatsApp προς το Facebook Inc. και έτσι να επιδείξουν την ανάγκη πως οι άνθρωποι είναι σε θέση να διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων τους», δήλωσε η CNIL.

Εάν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με την εν λόγω προειδοποίηση εντός της προθεσμίας, ο Πρόεδρος θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει ένα τεράστιο πρόστιμο προς την WhatsApp και προφανώς αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση θα οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166