Γιατί δεν μπορώ να ενεργοποιήσω τα Windows 10; Συμβουλές

giati-den-boro-na-energopoiiso-ta-windows-10

Αν εμφανίστηκε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση των Windows 10, εδώ θα βρείτε ορισμένους πιθανούς λόγους για τους οποίους ίσως να μην λειτούργησε και προτάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Έχετε κάνει δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από τα Windows 7 Service Pack 1 ή Windows 8.1 Update

Αν κάνατε δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 και τελικά δεν είναι ενεργοποιημένα, δοκιμάστε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Μεταβείτε στην Έναρξη, πατώντας το Εικονίδιο κουμπιού Έναρξης και έπειτα επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ενεργοποίηση.
  2. Επιλέξτε Μετάβαση στο Store και ελέγξτε αν υπάρχει μια έγκυρη άδεια για τη συσκευή σας. Αν μια άδεια χρήσης δεν είναι διαθέσιμη, θα πρέπει να αγοράσετε τα Windows από το Store.

Σημείωση: Αυτό ισχύει μόνο αν δεν έχετε κάνει αλλαγές στο υλικό της συσκευής σας.

Κάνατε αναβάθμιση στα Windows 10, αλλά δεν ήταν εγκατεστημένη η προηγούμενη ή η σωστή έκδοση των Windows (σφάλμα 0xC004F061)

Αν εμφανιστεί το σφάλμα 0xC004F061 κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης των Windows 10, συμβαίνει κάτι από τα εξής:

  • Χρησιμοποιείτε το αριθμό – κλειδί προϊόντος για να κάνετε ενημέρωση στα Windows 10, αλλά δεν είναι εγκατεστημένη μια προηγούμενη έκδοση των Windows στον υπολογιστή σας. Για να κάνετε ενημέρωση, πρέπει να έχετε ήδη εγκατεστημένα τα Windows 8 ή Windows 7 στον υπολογιστή σας.
  • Αν έχετε διαμορφώσει ή αντικαταστήσει το σκληρό δίσκο σας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος για να κάνετε ενημέρωση στα Windows 10. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά την προηγούμενη έκδοση των Windows και μετά να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10.

Ίσως να χρησιμοποιήθηκε μια διαφορετική έκδοση των Windows ή ο αριθμός-κλειδί προϊόντος στο πλαίσιο μιας επιδιόρθωσης

Αν έχετε μεταφέρει τον υπολογιστή σας σε ένα κατάστημα επιδιόρθωσης ή σε κάποιον που κατασκευάζει και επιδιορθώνει υπολογιστές, ίσως να εγκαταστάθηκε μια διαφορετική έκδοση των Windows για να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση. Επίσης, αν χρησιμοποιήθηκε ένας διαφορετικός αριθμός-κλειδί προϊόντος για τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της επιδιόρθωσης, ίσως το συγκεκριμένο κλειδί να αποκλείστηκε αν χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερους υπολογιστές από αυτούς που επιτρέπουν οι Όροι άδειας χρήσης για λογισμικό της Microsoft.

Αν τα Windows ενεργοποιήθηκαν πριν από την επιδιόρθωση ή την αναβάθμιση του υπολογιστή σας, τότε ίσως το πρόβλημα να επιδιορθωθεί αν πληκτρολογήσετε ξανά τον αριθμό-κλειδί προϊόντος που συνόδευε τον υπολογιστή σας ή το πρωτότυπο αντίγραφο των Windows. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά την αρχική έκδοση των Windows σας.

Ένα αντίγραφο των Windows ίσως να έχει εγκατασταθεί σε πολλούς υπολογιστές (σφάλμα 0xC004C008)

Αν διαθέτετε ένα αντίγραφο των Windows και το έχετε εγκαταστήσει σε περισσότερους από έναν υπολογιστές, η ενεργοποίηση ίσως να μην λειτουργήσει επειδή το κλειδί προϊόντος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε έναν άλλο υπολογιστή ή χρησιμοποιείται σε περισσότερους υπολογιστές από αυτούς που επιτρέπουν οι Όροι άδειας χρήσης για λογισμικό της Microsoft.
Αν το κλειδί προϊόντος σας χρησιμοποιείται σε περισσότερους υπολογιστές από όσους επιτρέπουν οι Όροι άδειας χρήσης για λογισμικό της Microsoft, θα πρέπει να αγοράσετε ένα κλειδί προϊόντος ή ένα αντίγραφο των Windows για κάθε υπολογιστή σας προκειμένου να τους ενεργοποιήσετε.

Πλαστό λογισμικό

Αν έχετε πλαστό αντίγραφο των Windows που δεν δημοσιεύτηκε ούτε αδειοδοτήθηκε από τη Microsoft, η ενεργοποίηση δεν θα λειτουργήσει επειδή η Microsoft δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αντιστοιχία ανάμεσα στο προφίλ υλικού του υπολογιστή σας και το κλειδί προϊόντος 25 χαρακτήρων που διαθέτετε.
Η ιστοσελίδα Πώς να το ξεχωρίσετε στην τοποθεσία web της Microsoft μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το αντίγραφο των Windows σας είναι πλαστό. Αν είναι πλαστό, θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο αντίγραφο των Windows.

Μεταχειρισμένος υπολογιστής

Αν αγοράσατε έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή στον οποίο είναι ήδη εγκατεστημένα τα Windows, υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός-κλειδί προϊόντος να χρησιμοποιείται σε περισσότερους υπολογιστές από όσους επιτρέπουν οι Όροι άδειας χρήσης για λογισμικό της Microsoft.
Ίσως χρειαστεί να ζητήσετε το πρωτότυπο DVD και τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows από τον πωλητή που αγοράσατε τον υπολογιστή. Αν το DVD και ο αριθμός-κλειδί προϊόντος δεν είναι διαθέσιμα, ή αν τα δοκιμάσατε και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να κάνετε ενεργοποίηση, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο κλειδί ή αντίγραφο των Windows.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας