Γιατί η εξαγορά του GitHub από την Microsoft θα επιφέρει οφέλη στους προγραμματιστές

Γιατί η εξαγορά του GitHub από την Microsoft θα επιφέρει οφέλη στους προγραμματιστές

Γιατί η εξαγορά του GitHub από την Microsoft θα επιφέρει οφέλη στους προγραμματιστές.

Η απόκτηση του GitHub από την Microsoft ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, κάνοντας αμέσως το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες. Είναι κατανοητό ότι η βάση χρηστών του GitHub αποτελείται κυρίως από προγραμματιστές, εντούτοις η πλειοψηφία εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τούτη την κίνηση. Η ένωση μιας πλατφόρμας αποθήκευσης και διαμοιρασμού πηγαίου κώδικα με τον κατασκευαστή του Office 360 ​​και το Microsoft Clippy μπορεί να φαντάζει αντικειμενικά ως μία περίεργη αντιστοίχιση, όμως στην πραγματικότητα αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν πως επρόκειτο για προκατάληψη.

Ακριβώς όπως είχε κάνει Microsoft με το Office που κατέστησε αυτό το εργαλείο ως ένα απαραίτητο στοιχείο για τις επιχειρήσειςτης της δεκαετίας του ’90 και του ’00, έτσι αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και με το GitHub δίνοντας σε όλους τους επαγγελματίες περισσότερα εφόδια για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Microsoft έχει τη δύναμη όχι μόνο να ενσωματώσει το GitHub στη σουίτα εργαλείων και ανάπτυξης που διαθέτει προς τους προγραμματιστές, αλλά και να κάμψει στο έπακρο τον ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί έξω στην αγορά πάνω σε αυτό τον τομέα. Η παρούσα ενέργεια χαρακτηρίζεται από πολλούς εμπειρογνώμονες του είδους ως ένα απίστευτα έξυπνο σχέδιο για την προσέγγιση των μη προγραμματιστών, ακόμη και εκείνων που δεν έχουν καν τις σχετικές τεχνικές γνώσεις επάνω στο αντικείμενο δημιουργίας κώδικα προγραμματισμού.

Το αρχικό όραμα του GitHub ήταν να οικοδομήσει μια κοινότητα γύρω από τον κώδικα διαφόρων γλωσσών προγραμματισμού, που ενώ εργάζονται στο έργο τους θα μπορούν να συνομιλούν και να ανταλλάσουν απόψεις με άλλους προγραμματιστές προάγοντας στο μέγιστο τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων για καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά εκτιμάται πως η συγκεκριμένη εξαγορά είναι πιθανό να προσελκύσει ακόμη περισσότερες επαγγελματικές ομάδες και προγραμματιστές στο GitHub, συμβάλλοντας στην ενίσχυση μιας ξεχωριστής κοινότητας που θα είναι ακόμη πιο δραστήρια με τα νέα στοιχεία που θα προστεθούν στην πλατφόρμα στο εγγύς μέλλον.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Microsoft έχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να κάνει τεράστια πράγματα, κάτι που αντικειμενικά αυτό το προνόμιο το έχουν πολλοί λίγοι ανταγωνιστές της. Επίσης η εξαγορά θα επιτρέψει στο GitHub να επιταχύνει περαιτέρω τις ενέργειες που ήδη πραγματοποιεί για την ανάπτυξη του οικοσυστήματός του, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις ανάγκες των χρηστών και λιγότερο στα οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την εταιρεία, και όλα αυτά θα αποδειχθούν κάποια στιγμή στο μέλλον, εκτός απροόπτου βέβαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας