Η AMD ανακοίνωσε ότι η νέα CPU Threadripper 32-core, θα έρθει το φθινόπωρο

Η AMD ανακοίνωσε ότι η νέα CPU Threadripper 32-core, θα έρθει το φθινόπωρο

Η AMD ανακοίνωσε ότι η νέα CPU Threadripper 32-core, θα έρθει το φθινόπωρο.

Η Advanced Micro Devices αδιαμφισβήτητα έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά με το νέο σύστημα αρχιτεκτονικής των επεξεργαστών της που ονομάζεται Zen, που είχε ως θετικό αποτέλεσμα η σειρά εμπορικών CPUs (κεντρικές μονάδες επεξεργασίας) της Ryzen να πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια μονάδες από τότε που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, ετοιμάζει την επόμενη γενιά CPU και μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPUs). Η δημιουργία αυτών των νέων μοντέλων θα δημιουργηθεί με τη νέα διαδικασία κατασκευής 7 νανομέτρων (η οποία θα παράγει μικρότερα, ταχύτερα και πιο αποδοτικά τσιπ).

Η Lisa Su, Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, ανακοίνωσε τους επεξεργαστές Epyc των 7 νανομέτρων, οι οποίοι θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen και προορίζονται κατά κύριο λόγο για τα κέντρα δεδομένων και για τις επιχειρήσεις.

Η AMD θα ξεκινήσει επίσης το επεξεργαστή Threadripper, ένα τσιπ υψηλής τεχνολογίας που πραγματικά θα είναι θηρίο. Το νέο Threadripper θα είναι 32 core και 64 thread , σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο που είναι 16-core και 32-thread, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017.

Η Lisa Su δήλωσε ότι περισσότεροι από 400 εκατομμύρια υπολογιστές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χρησιμοποιούν γραφικά Radeon. Ο Jim Anderson, επικεφαλής του τμήματος της επιχείρησης υπολογιστών και γραφικών της AMD, δήλωσε ότι ο Ryzen κατάφερε να αποσπάσει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς από την Intel στα καταναλωτικά προϊόντα, και αυτό οφείλεται προφανώς στη νέα φιλοσοφία δημιουργίας των τελευταίων επεξεργαστών.

Από την άλλη πλευρά οι πιστοί οπαδοί της ανταγωνίστριας εταιρείας Intel, προφανώς δεν ενθουσιάζονται από το καινούργια επιτεύγματα της AMD, αφού η πρώτη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους εδώ και πολλά χρόνια και δεν τους έχει προδώσει ποτέ, σε αντίθεση με τη δεύτερη που μέχρι πριν 2 χρόνια τα προϊόντα της δεν μπορούσαν να σταθούν αντάξια των προσδοκιών των περισσότερων καταναλωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας