ΑρχικήΔιαδίκτυοΓιατί η ταχύτητα 5G του iPhone 12 θα είναι πιθανώς απογοητευτική

Γιατί η ταχύτητα 5G του iPhone 12 θα είναι πιθανώς απογοητευτική

Σχόλιο: Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στο επόμενο iPhone είναι κάτι που χτίζεται από τους συνεργάτες της Apple και όχι από την ίδια. Αυτή η παράμετρος είναι μία ξένη συνήθεια για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το 2020 ήταν μια χρονιά εξαιρετικά περίεργη και δύσκολη για ολόκληρη την κοινωνία, αλλά ήταν εποικοδομητική για τα νέα έξυπνα τηλέφωνα, τις κάμερες και κονσόλες παιχνιδιών. Αυτό το φθινόπωρο, εκτός από τη σειρά iPhone 12 της Apple, κυκλοφόρησαν ή ανακοινώθηκαν πολλά νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Xbox Series X και του PS5, η νέα κάμερα Sony A7S iii, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra και του Galaxy S20 FE, όπως και νέα προϊόντα από την Amazon. Η τελευταία ναυαρχίδα της Apple, η οποία είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία, διαθέτει μερικές συναρπαστικές νέες αναβαθμίσεις. Αλλά η πιο σημαντική προσθήκη δεν είναι οι κάμερες, ούτε ο επεξεργαστής. Είναι η υποστήριξη 5G για το iPhone 12.

Αυτό σημαίνει ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό στο iPhone 12 θα είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου της Apple, και πιο συγκεκριμένα στα χέρια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, όπως στα χέρια των AT&T, T-Mobile και Verizon για τις ΗΠΑ. Ανάλογα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τον τόπο διαμονής σας, η εμπειρία 5G σε iPhone 12 ενδέχεται να ποικίλλει σημαντικά. Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση για την Apple, η οποία είναι γνωστή για την επιμονή της να κατασκευάζει σχεδόν κάθε πτυχή των προϊόντων της, από το υλικολογισμικό έως το λογισμικό της.

Αντίθετα, η τρέχουσα κατάσταση των 5G στις ΗΠΑ είναι περισσότερο ένα μείγμα διαφημιστικής εκστρατείας για να εντυπωσιαστούν οι καταναλωτές, και κατά συνέπεια να κατευναστούν τα πνεύματα αναφορικά με την επικινδυνότητα ακτινοβολίας που εκπέμπουν αυτά τα δίκτυα. Ανάλογα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, το 5G διατίθεται σε μια ποικιλία συχνοτήτων, ορισμένες εξ αυτών προσφέρουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, αλλά δεν παρέχουν τη δυνατότητα της συνεχής σύνδεση στο τηλέφωνό σας. Κάποιες συχνότητες δίνουν τρομερές ταχύτητες, ενώ κάποιες άλλες σταθερή συνδεσιμότητα που δεν είναι πολύ πιο γρήγορες από το 4G LTE . Ορισμένα τμήματα των ΗΠΑ διαθέτουν δίκτυα 5G και από τους τρεις μεγάλους αμερικανούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, άλλα έχουν απολύτως μηδενική κάλυψη στην γεωγραφική ηπειρωτική περιοχή της χώρας που ομολογουμένως είναι απέραντη.

Αυτό σημαίνει ότι το 5G θα καθορίσει εάν το iPhone 12 θα είναι πραγματικά χρήσιμο ή όχι; Όσον αφορά τις πωλήσεις, εδώ δεν υπάρχουν αμφιβολίες, γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Apple πιθανότατα θα πουλήσει εκατομμύρια νέα iPhone. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι αγοράζουν ένα iPhone 12 θα έχουν μια υπέροχη εμπειρία στο συνδεθούν απρόσκοπτα σε ένα δίκτυο 5G. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια νέοι χρήστες που θα συνδέονται στο δίκτυο 5G θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανές διακοπές, στη διαδικτυακή σύνδεση τους, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας που θα υπάρχει σε αυτά τα δίκτυα νέας γενιάς που βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα. Υπάρχει τεράστια πιθανότητα πολλοί άνθρωποι να έχουν κακή εμπειρία 5G χρησιμοποιώντας το νέο τους iPhone, κάτι που προφανώς δεν συνέβαινε στο 4G.

Θυμάμαι το 2013, όταν ξεκίνησε η κυκλοφορία του iPhone 5 με υποστήριξη 4G LTE. Αγόρασα το τηλέφωνο τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα με τις απίστευτες ταχύτητες, όμως εκτιμώ πως δεν θα συμβεί το ίδιο με το 5G του iPhone 12.

Όσον αφορά το 5G, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα επειδή δεν δημιουργούνται όλα τα δίκτυα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το εξαιρετικά γρήγορο 5G απαιτεί διαφορετικές κεραίες από μεσαίας μέχρι χαμηλής ζώνης συχνοτήτων. Αυτές οι διαφορετικές κεραίες σημαίνουν πολλά διαφορετικά μοντέλα του ίδιου iPhone, κάτι που συνεπάγεται πως ένα μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ενώ αν πάει σε μία διπλανή πόλη να μην ισχύει το ίδιο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166