ΑρχικήGadgetGoogle Clips: Η έξυπνη φωτογραφική κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη

Google Clips: Η έξυπνη φωτογραφική κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη

Google Clips: Η έξυπνη φωτογραφική κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Google μόλις πριν λίγες μέρες παρουσίασε μια νέα μικροσκοπική κάμερα που ονομάζεται Google Clips , η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να τραβήξει φωτογραφίες για εσάς. Η συσκευή κοστίζει 249 δολάρια και θα είναι “σύντομα” ένα απαραίτητο gadget για πολύ κόσμο, λέει η Google.

Για παράδειγμα ένας χρήστης θα μπορούσε να θέσει την κάμερα πάνω σε ένα έπιπλο, και έπειτα η κάμερα θα αναζητήσει τις κατάλληλες στιγμές που θα πρέπει να συλλάβει για εσάς. Το Google Clips μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες και σύντομα βίντεο κλιπ, τα οποία μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στο smartphone σας.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η φωτογραφική μηχανή είναι αρκετά έξυπνη ώστε να αναγνωρίζει τα οικεία πρόσωπα με την πάροδο του χρόνου, όπως τα μέλη της οικογένειας, έτσι ώστε να γνωρίζει πότε να τραβήξει φωτογραφίες. Είναι επίσης ικανό να αναγνωρίζει τα κατοικίδια ζώα.

Η ιδέα της Google να τοποθετήσει μια φωτογραφική μηχανή μέσα στο σπίτι θα προκαλέσει αναμφισβήτητα κάποιες ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα, όπως είχε κάνει το Amazon όταν παρουσίασε το πρώτο Echo (φωνητικό βοηθό). Ωστόσο, η Google λέει ότι η κάμερα είναι ασφαλής, καθώς δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet για να λειτουργήσει. Οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν την κάμερα με το τηλέφωνό τους για να δουν τι έχουν τραβήξει.

Οι αυτόματες λήψεις βίντεο συλλαμβάνονται χωρίς ήχο (πιθανώς για να αποφευχθεί η παραβίαση των νόμων περί ιδιωτικότητας) και υπάρχει μια ενδεικτική λυχνία που αναβοσβήνει για την ειδοποίηση των χρηστών κατά τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής, ούτως ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να είναι ενήμεροι πως η κάμερα είναι σε λειτουργία.

Η Google δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κυκλοφορεί μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβήξει αυτόματα φωτογραφίες για λογαριασμό του χρήστη. Αυτή ήταν η ιδέα είχε εμπνευστεί από πάρα πολλές startup εταιρείες που επιδίωξαν να υλοποιήσουν με επιτυχία το έργο τους, αλλά προφανώς δεν τα κατάφεραν και πιθανότητα παράτησαν για πολλούς και διάφορους λόγους.

Όμως το Google Clips αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι η ικανότητά του να αναγνωρίζει τους σημαντικούς ανθρώπους (ή τα ζώα) στη ζωή σας, και στη συνέχεια, να τραβήξει ένα βίντεο στη σωστή στιγμή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166